Europorc incidirà en les repercussions de la grip porcina

El congrés, que se celebrarà els dies 20 i 21 de maig, ha organitzat amb caràcter d’urgència un monogràfic especia al voltant dels problemes que ocasiona al sector.

Redacció osona.com
06 de maig del 2009

Europorc 2009 se celebrarà els dies 20 i 21 de maig al recinte ferial del Sucre, a Vic. El  certamen ha organitza tamb caràcter d’urgència un monogràfic especial centrat en la grip porcina. Aquest és el congrés més imminent a nivell internacional en el que es debatrà els possibles abasts i repercussions des del punt de vista de la sanitat animal sobre la grip porcina.

La 8a edició del Congrés Europorc està organitzada per l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic, la Cambra de Comerç de Barcelona, Caixa Manlleu i el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

En l’edició d’aquest any, es compta amb grans professionals de prestigi internacional com Carlo Trojan, exsecretari general de la Comissió Europea i president del Consell Internacional de política comercial d’agricultura i alimentació; Xavier Sala Martín, economista i professor a la Universitat de Columbia i a la Pompeu Fabra de Barcelona; Manfred Kern, cap d’Àrea de Bayer Corp. Science, Alemanya; entre d’altres.

L’organització ha afegit  amb caràcter d’urgència un monogràfic sobre la grip porcina, on es comptarà amb la presència de Laura Batista, presidenta de l’associació de veterinaris especialistes en porcí de Mèxic (videoconferència); Antonio Muñoz, catedràtic de la Universitat de Murcia, investigador principal del grup “Cria i salut del bestià porcí”; i Joan Sanmartí, llicenciat en veterinària per la facultat de Saragossa, soci fundador de Optimar Pork Production.

- La grip porcina, a Internet

La trobada internacional dels professionals del sector porcí

El Congrés Europorc obre fronteres i reuneix els millors professionals internacionals de la ramaderia, l’agricultura, l’economia, la veterinària i l’alimentació. En el congrés es debatran la seva situació econòmica de comportament anticíclic en aquests moments especialment delicats per a la resta de sectors, els nous avenços tecnològics, la salut animal traslladada al futur de l’alimentació i les conseqüències de la Llei de benestar animal. S’hi duran a terme, a més, diferents taules rodones presidides per grans professionals.

Aquest any serà present com a país convidat Polònia, primer país productor de porcí de l’Est d’Europa. Aquesta trobada empresarial girarà entorn de realitzar negociacions amb un ampli retorn econòmic.

Hi haurà ponències, taules rodones, casos pràctics i una àrea comercial on es podran trobar tot tipus d’expositors relacionats amb el sector.

Arxivat a