ERC de Vic presentarà al•legacions al POUM

Tot i formar part de l’equip de govern, els republicans reclamaran canvis al futur pla urbanístic, com la superfície mínima d’habitatge en algunes zones, la preservació de les alçades i profunditats dels sectors consolidats i edificats o l’increment d’alguns equipaments.

Redacció osona.com
29 d'abril del 2009

NOTA DE PREMSA
ERC DE VIC

Esquerra Vic fa pública la seva voluntat de formalitzar en els propers dies les al•legacions al POUM de Vic que en aquests moments s´està tramitant. Tal i com ja va anunciar la regidora Gràcia Ferrer en el Ple en el qual va aprovar-se inicialment, amb el vot favorable del nostre partit, aquest és un dels temes més trascendents de la  ciutat i per descomptat de la legislatura. El POUM dibuixa i configura la ciutat pels propers 20 anys i Esquerra Vic no renuncia a voler incidir i millorar aquells punts que d´acord amb el nostre projecte i model de ciutat poden configurar-la millor. El nostre compromís polític està per sobre de partidismes i la serietat i la responsabilitat de govern l´exercim amb compromís de ciutat. La ciutat és de tots i entre tots tenim l´obligació de millorar-la i en aquest sentit, creiem oportú manifestar els següents punts que seran la base de les al•legacions que en breu es presentaran:

1.- Creiem socialment insostenible que en les 4 zones de conservació els nous usos d´habitatge hagin de tenir una superfície mínima de 120 m2. Aquest criteri el contemplem molt encertat en aquells edificis històrics i d´interès arquitectònic (actualitzant-ne i ampliant-ne el catàleg si així és necessari) però no per generalitzar-ne l´exigència en tots els 4 sectors. Cal construir una ciutat compensada i socialment equilibrada i una exigència en aquest sentit podria comportar disfuncions socials que cal prevenir.

2.- Els sectors consolidats i ja edificats segons alçades i profunditats previstes  en l´anterior planejament cal que, en general, es respectin,excepte aquells casos en els que ja s´estava fora de normativa. 

3.- Apostem per una contenció real i ferma en el creixement de la ciutat, intentant respectar al màxim la voluntat popular expressada en el procés de participació de l´avanç plà i en conseqüència defensem l´escenari de creixement mig-alt pel qual opta el POUM, però sense clàusules que en permetin, a la pràctica, un creixement molt per sobre dels llindars establerts i expressats per la ciutadania.

 4.- De la mateixa manera, i en coherència amb la contenció de la que parlàvem, apostem per volumetries específiques que no trenquin la trama urbana en el seu conjunt, donat que cal configurar una ciutat emmotllada a l´entorn, sempre i quan aquestes no es derivin de plans que prèviament ja haguessin estat tramitats. D´entrada, considerem poc apropiades volumetries específiques d´algunes de les torres de l´eix Onze de Setembre, de les torres de l´entrada pel Passeig de la Generalitat (Letel) i una del barri de Santa Anna (Camí antic Taradell). Allà on sigui possible, cal estudiar la reordenació de la volumetria i adaptar-la a la trama urbana.

 5.- Intentar projectar, sempre que sigui possible, que les entrades a la ciutat siguin amables, acollidores, amb parterres o paviments tous  (trames verdes o mediterrànies), per tal de donar èmfasi a la capacitat acollidora de la ciutat. Les grans rotondes en les que generalment culminen les entrades serien el punt final de la idea. Estem pensant en la possibilitat d´amorosir les entrades a la ciutat per potenciar el caràcter acollidor de la nostra històrica ciutat.


6.- En equipaments: previsió de 3 espais per ubicar serveis diürns per a gent gran ( centres de dia) i situats en els punts cardinals de la ciutat, ja que necessiten una fàcil i ràpid accessibilitat; previsió d´un centre socio-educatiu (amb tallers) per a infants i/o joves d'edat escolar que es trobin en alt risc d'exclusió social; previsió d´un espai (anexe a on calgui) destinat a poder crear una escola de circ i arts de carrer.
- Última notícia publicada del POUM
- Més informació del POUM

Arxivat a