ERC de Vic presentarà al•legacions al POUM

Tot i formar part de l’equip de govern, els republicans reclamaran canvis al futur pla urbanístic, com la superfície mínima d’habitatge en algunes zones, la preservació de les alçades i profunditats dels sectors consolidats i edificats o l’increment d’alguns equipaments.

per Redacció osona.com, 29 d'abril de 2009 a les 19:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'abril de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

NOTA DE PREMSA
ERC DE VICEsquerra Vic fa pública la seva voluntat de formalitzar en els propers dies les al•legacions al POUM de Vic que en aquests moments s´està tramitant. Tal i com ja va anunciar la regidora Gràcia Ferrer en el Ple en el qual va aprovar-se inicialment, amb el vot favorable del nostre partit, aquest és un dels temes més trascendents de la  ciutat i per descomptat de la legislatura. El POUM dibuixa i configura la ciutat pels propers 20 anys i Esquerra Vic no renuncia a voler incidir i millorar aquells punts que d´acord amb el nostre projecte i model de ciutat poden configurar-la millor. El nostre compromís polític està per sobre de partidismes i la serietat i la responsabilitat de govern l´exercim amb compromís de ciutat. La ciutat és de tots i entre tots tenim l´obligació de millorar-la i en aquest sentit, creiem oportú manifestar els següents punts que seran la base de les al•legacions que en breu es presentaran:

1.- Creiem socialment insostenible que en les 4 zones de conservació els nous usos d´habitatge hagin de tenir una superfície mínima de 120 m2. Aquest criteri el contemplem molt encertat en aquells edificis històrics i d´interès arquitectònic (actualitzant-ne i ampliant-ne el catàleg si així és necessari) però no per generalitzar-ne l´exigència en tots els 4 sectors. Cal construir una ciutat compensada i socialment equilibrada i una exigència en aquest sentit podria comportar disfuncions socials que cal prevenir.

2.- Els sectors consolidats i ja edificats segons alçades i profunditats previstes  en l´anterior planejament cal que, en general, es respectin,excepte aquells casos en els que ja s´estava fora de normativa. 

3.- Apostem per una contenció real i ferma en el creixement de la ciutat, intentant respectar al màxim la voluntat popular expressada en el procés de participació de l´avanç plà i en conseqüència defensem l´escenari de creixement mig-alt pel qual opta el POUM, però sense clàusules que en permetin, a la pràctica, un creixement molt per sobre dels llindars establerts i expressats per la ciutadania.

 4.- De la mateixa manera, i en coherència amb la contenció de la que parlàvem, apostem per volumetries específiques que no trenquin la trama urbana en el seu conjunt, donat que cal configurar una ciutat emmotllada a l´entorn, sempre i quan aquestes no es derivin de plans que prèviament ja haguessin estat tramitats. D´entrada, considerem poc apropiades volumetries específiques d´algunes de les torres de l´eix Onze de Setembre, de les torres de l´entrada pel Passeig de la Generalitat (Letel) i una del barri de Santa Anna (Camí antic Taradell). Allà on sigui possible, cal estudiar la reordenació de la volumetria i adaptar-la a la trama urbana.

 5.- Intentar projectar, sempre que sigui possible, que les entrades a la ciutat siguin amables, acollidores, amb parterres o paviments tous  (trames verdes o mediterrànies), per tal de donar èmfasi a la capacitat acollidora de la ciutat. Les grans rotondes en les que generalment culminen les entrades serien el punt final de la idea. Estem pensant en la possibilitat d´amorosir les entrades a la ciutat per potenciar el caràcter acollidor de la nostra històrica ciutat.


6.- En equipaments: previsió de 3 espais per ubicar serveis diürns per a gent gran ( centres de dia) i situats en els punts cardinals de la ciutat, ja que necessiten una fàcil i ràpid accessibilitat; previsió d´un centre socio-educatiu (amb tallers) per a infants i/o joves d'edat escolar que es trobin en alt risc d'exclusió social; previsió d´un espai (anexe a on calgui) destinat a poder crear una escola de circ i arts de carrer.
- Última notícia publicada del POUM

- Més informació del POUM

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació