Fotos: uns 70 professionals de l'escola pública es manifesten a Vic

La concentració, que s’ha fet aquest migdia al davant de l’Ajuntament, reclama canvis en la política educativa del Govern de la Generalitat. La protesta ha estat convocada pels sindicats CCOO, USTEC i UGT. Els manifestants han aprofitat per demanar la dimissió del conseller Ernest Maragall.

Redacció osona.com
29 d'abril del 2009

Unes setanta persones, convocades pels sindicats UGT, CCOO i USTEC, s'han concentrat aquest migdia davant l'Ajuntament de Vic en protesta per la política del Departament d'Educació. Portaven pancartes on es podia llegir "Maragall, més respecte pel professorat", "No a la retallada de plantilla" o "Maragall Dimissió".

La concentració ha durat uns 20 minuts i s'ha acabat amb la lectura del manifest. “Entenem que la situació de l'educació al nostre país cada vegada és més greu i no podem acceptar que el nostre govern ens menteixi sistemàticament. Parla de qualitat i excel•lència però el que fa en realitat és retallar recursos, tant econòmics com humans”, expliquen des dels sindicats.

-------
Comunicat de premsa

El passat dimecres dia 22 d’abril hi va haver MESA sectorial (trobada dels representants del professorat amb el Departament). El Departament d’Educació va exposar diverses intencions en temes de plantilles i horari lectiu del professorat que, en cas d’aplicar-se, significaran un important retrocés en les condicions de treball del professorat.
 
En d'altres coses, és sabut que per al curs vinent cal incorporar al voltant de 1.500 professors/es al sistema per atendre el creixement demogràfic. Però els pressupostos de la Generalitat del 2009 no habiliten cap partida per a la contractació necessària al setembre.
 
Doncs bé, després de la proposta del Departament d'Educació de fer "hores extres" i després congelar la idea, ara el Dep d'Educació "ens fa noves propostes imaginatives", encaminades segons ens diuen a consolidar i a millorar la qualitat i l'excel•lència de l'educació al nostre país com:

-Treure les hores de coordinació ( inclosa tutoria ) de l’horari lectiu 

-No considerar les hores d’esbarjo com activitat lectiva a Infantil i Primària

-Retallar plantilles centre a centre.

-Reducció de centres que imparteixen el batxillerat nocturn

-etc.

Tot això en el context de debat parlamentari sobre la LEC (nova llei d'Educació) que està deixant un articulat més agressiu amb l'ensenyament públic que qualsevol dels redactats que hem vist fins ara.

Davant aquesta situació, les organitzacions sotasignades manifestem:

1.- El nostre més absolut rebuig a les mesures que el Departament està proposant aplicar perquè impliquen la reducció de les actuals plantilles.

Unes mesures que van força més enllà de la necessitat d’afrontar la crisi, ja que la seva aplicació suposa carregar-ne el pes exclusivament sobre el professorat i l’ensenyament públic. Unes mesures que, un cop superada la crisi, seran molt difícils de reconsiderar. A més, són mesures que no aporten cap solució a les necessitats i mancances de l’ensenyament públic, sinó tot el contrari.

2.-  Que les organitzacions sindicals no ens tanquem a cap possibilitat de negociació que sigui creïble i que pugui suposar millores per a l’ensenyament públic i la seva qualitat i en condicions de treball del professorat. En aquest sentit, entenem que la negociació s’ha de realitzar a partir de la plataforma reivindicativa ratificada massivament pel professorat en les mobilitzacions del 19 de març.

Així, doncs, amb aquesta concentració volem mostrar els nostre rebuig a la política educativa del Departament d’Educació:

1.- No volem aquesta Llei.

2.- No a la desregulació horària. No a l’augment de la jornada lectiva.

3.- No a la disminució de l’oferta pública d’ocupació. Manteniment de l’oferta pactada. Ampliació dels pactes d’estabilitat.

4.- Cobriment de totes les substitucions des del primer dia.

5.- No a la retallada de plantilles. Hores lectives suficients per fer tutories i coordinacions.

6.- No al tancament de grups. No a la desaparició del batxillerat nocturn.

7.- Increment de la construcció de centres públics. No a la massificació.

8.- No als incompliments del Departament d’Educació.
 

Tanmateix, continuem exigint LA DIMISSIÓ I/O CESSAMENT del conseller Maragall

Vic, 29 d'abril de 2009
USTEC-CCOO-UGT
                                                                                                                 

Arxivat a