Malalties i música

El Museu Industrial del Ter engega un nou cicle de conferències-audicions musicals. Els instruments i les malalties d’algun dels compositors més importants de la història en seran els temes destacats.

Redacció osona.com
27 d'abril del 2009

Aquest dimarts, dia 28 d’abril a les 21 h donarà inici, al Museu Industrial del Ter de Manlleu, un nou cicle de conferències-audicions sobre música, que porta per títol “Calaix de sastre. Instruments i malalties”. Comptarà amb la presència de Jordi Domènech, Joan Vives, Joan Fèlix i Xavi Lozano.

La  conferència inaugural a càrrec de Joan Fèlix, violinista i metge postgraduat en Medecina de les Arts estarà dedicada als compositors més closcats de la història musical: la sordesa de Beethoven, la sífilis de Schubert, els atacs de bogeria de Schnumann i Wolff... Malalties de les quals sempre hem sentit a parlar i de les quals, es podran saber els detalls més escabrosos, tot escoltant la música de les seves “víctimes”.

Les tres sessions restants estaran dedicades als instruments musicals: el seu funcionament? Qui els inventa? Per què formen part de l’orquestra? Per què van desaparèixer la viola da gamba, el clavicèmbal i el clavicytherium?  Amb en Joan Vives, flautista i locutor de Catalunya Música, en Xavi Lozano, músic autodidacta, bufador de totxos i altres estris i del músic i cantant Jordi Domènech, escoltarem i reconeixerem els instruments de l’orquestra, els desapareguts i, a més, els instruments imaginaris.

El preu del curs és de 15€, preu per una sola sessió 5€, alumnes de l’escola de música gratuït. Inscripcions abans de les sessions.

Arxivat a