Nova Energia no aconsegueix paralitzar les obres de la torre 38 de la MAT

Redacció
26 de gener del 2009
 
-----
NOTA DE PREMSA
NOVA ENERGIA

Hola companys/nyes,
 
Avui, dilluns dia 26 de gener de 2009, i amb l'auxili dels Mossos d'Esquadra la companyia Red Eléctrica española (REE), ha recomençat les obres de la torre nº 38, al Mas Blanc. Dos membres del col•lectiu de Nova Energia s'han introduït al recinte i han fet parar les obres juntament amb un nodrit grup de companys que feien suport des de fora. Després de més de dues hores de parlament amb els Mossos, que hi han acudit amb sis dotacions, finalment, els dos contemplaactius ha  estat desallotjats per la força pública. Adjuntem fotografies de l'acció que posa de manifest la voluntat del col•lectiu que, des de fa més de set mesos, fa una presència persistent a la base de la torre 38. Aquesta acció no-violenta es fa en senyal de protesta contra l'execució, per la força dels fets consumats, de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) per part de REE, amb la complicitat del govern de la Generalitat, que encara no ha donat explicacions públiques sobre la conveniència d'aquesta infraestructura i acaba de despatxar sense explicacions l'allau d'al•legacions presentades contra la seva construcció.
 
El col•lectiu també llença el plantejament d'UNA NOVA CULTURA DE L'ENERGIA, com alternativa a línies com aquesta que perpetuen el model obsolet de producció i transport d'energia de forma centralitzada i que només afavoreix als grans grups energètics i sense respectar paisatges, bàsics principis de salut, ni la necessitat, en un context de crisi global, de trobar alternatives a un model energètic desfasat del que ja s'imposa a Europa.
 
Des del col•lectiu Nova Energia es fa una CRIDA URGENT a totes les persones que s'han vinculat d'alguna manera o altra a l'acció de la torre 38, o als simpatitzant, perquè avui mateix, dilluns dia 26 de gener, i a partir de les 5 de la tarda, es concentrin al voltant de la torre 38, per tal de posar de manifest el seu rebuig a les obres. Es recomana a tothom que porti algun tipus de llum o espelma per fer palesa l'acció de protesta silenciosa que es pretén.
 
La lluita de la torre 38 tot just comença. SEGUIM!!