Josep Huguet: «Osona no es pot permetre tenir dos parcs tecnològics alhora»

Redacció
10 de novembre del 2008
 
Josep Huguet ha apel•lat al diàleg entre l'Ajuntament de Vic i Ausa Futur, una societat formada per empreses osonenques que havia anunciat que apostava per la creació de negocis de valor afegit i el desplegament d'un parc tecnològic. El conseller tenia previst reunir-se aquest divendres amb representants d'aquesta societat. L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU) va donar per fet el mes de setembre que es produiria la fusió dels dos projectes.
 
El conseller es mostra partidari que els parcs tecnològics neixin amb la implicació i la complicitat de l'empresa privada per evitar “projectes faraònics” sense “consistència empresarial”. Huguet ha dit que els parcs d'iniciativa “purament pública” estan passant per “algunes dificultats econòmiques” a les que ara l'administració haurà de veure com actua.
 
El projecte que fins ara s'ha concretat a la comarca d'Osona és el que promou l'Ajuntament de Vic. Aquesta estaria ubicat a la zona del Bergós, davant els Habitatges Montseny a tocar de l'antiga N-152. El parc tindria un centre de serveis avançats, que de la mà de la Universitat de Vic (UVic) oferiria recerca i investigació a les empreses; un centre de recerca universitària; un centre d'empreses; la Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVic i una empresa que lideraria en matèria de recerca i innovació. Aquest projecte està valorat en 56 milions d'euros, dels quals 35 s'haurien de finançar amb fons de les administracions municipal i autonòmica.
 
Amb tot, els projectes econòmics sorgits del parc ubicat a Vic, l'Ajuntament creu que podrien sortir altres projectes empresarials desplegats per tota la comarca.
 
----
NOTA DE PREMSA
GIRBAU

El conseller d'Innovació, Empreses i Universitat, Josep Huguet, acompanyat del director dels SSTT a la Catalunya Central, Josep Mª Palau i Helena Ullastres, cap de relacions institucionals del departament han visitat Girbau divendres 7 de novembre, on els ha rebut l’equip directiu de l’empresa.

El conseller ha comentat que es necessita un empresariat que aposti per la innovació i que el món empresarial té molt a dir a l'hora de crear unes estructures de país. Si no hi ha innovació, no hi ha futur.
 

A destacar la menció que el conseller va fer sobre el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI), i el nomenament de Barcelona com a seu de la Unió pel Mediterrani.

Per la seva part Girbau ha fet una presentació de l’empresa i ha ensenyat al conseller una bona mostra d’instal•lacions hospitalàries, hoteleres, industrials... fetes per Girbau als països més avançats del món i a altres comunitats autònomes de l’estat.

La direcció ha explicat al conseller que Girbau aposta clarament per la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament, s’inverteix fins a un 4%, i s’està treballant en projectes d’estalvi de recursos, seguint les línies d’interès dels usuaris de bens d’equip.

D’altra banda s’ha comentat que Girbau ha estat sempre una empresa pionera en convenis amb Universitats, com exemple, des de fa 19 anys en tot moment hi ha hagut convenis conjunts amb la UPC de Barcelona i concretament amb l’Escola d’Enginyers Industrials.

S’ha finalitzat la trobada amb una visita al centre de producció de Girbau G1, a on s’ha pogut veure les noves inversions que s’estan fent a l’empresa.