Manlleu posa en marxa la nova Borsa Jove d’Habitatge

| 25/07/2008 a les 18:12h
Arxivat a: Societat

L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, i el secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Eugeni Villalbí, han signat aquest matí el conveni per la creació de la Borsa Jove d’Habitatge de Manlleu. Posteriorment a la signatura, el secretari de Joventut acompanyat de la regidora d’Habitatge de Manlleu, Maria Gràcia Poblet, i del regidor d’Esports de Manlleu, Josep Mas, l'han presentat en roda de premsa (foto).
La Secretaria de Joventut destinarà 14.000 euros anuals a la creació de la Borsa Jove d’Habitatge de Manlleu. El programa Borsa Jove d’Habitatge és un servei destinat als joves que té com a objectiu facilitar l’accés a l’habitatge i, per tant, promoure l’emancipació dels joves.
- Àudio: Eugeni Villalbí, secretari de Joventut, 1
- Àudio: Eugeni Villalbí, secretari de Joventut, 2
Aquesta notícia es va publicar originalment el 25/07/2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
El programa Borsa Jove d’Habitatge ofereix pisos de lloguer en condicions avantatjoses, tant per als i les joves llogaters (d’entre 18 i 35 anys) com per als propietaris dels immobles. D’una banda, informa i assessora els joves sobre qualsevol aspecte vinculat amb la compra o lloguer d’un pis (procediments legals, impostos, taxes, assegurances, ajuts públics, crèdits, hipoteques, habitatges de protecció oficial...). I d’una altra, fa d’intermediària entre llogaters, joves i propietaris, amb la intenció de mantenir, o fins i tot rebaixar, els preus del lloguer.

Maria Gràcia Poblet ha destacat que la signatura d’aquest conveni “ha de permetre donar més bon servei al jovent de Manlleu”. Per la seva banda, el secretari de Joventut ha manifestat que amb la creació de l’oficina a la capital del Ter “s’ha volgut reconèixer la particularitat de Manlleu dins la comarca d’Osona”.
 
La Borsa Jove d’Habitatge estarà ubicada a l’Oficina d’Habitatge de Manlleu (c. Baixa Cortada, 1). L’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 8:00 a 15_00 hores i els dimarts de 16:30 hores a 19:30 hores (llevat dels mesos de juliol i agost). També s’oferirà el servei de la borsa des del Si-dral, el punt d’informació juvenil de Manlleu, cosa que el secretari de Joventut ha volgut destacar com a novedosa i molt interessant.
 
------
NOTA DE PREMSA
DEPARTAMENT D’ACCIO SOCIAL I CIUTADANIA
 
El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, firma el conveni per a l’obertura de la borsa jove d’habitatge de Manlleu
 
La nova oficina donarà resposta al creixement poblacional del municipi

El secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, ha signat aquest matí amb l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, el conveni de col•laboració per a l’obertura d’una borsa jove d’habitatge a la localitat. Per aquest conveni, el Departament aportarà 14.000 euros anuals a l’Ajuntament com a contribució al funcionament de la nova oficina, que serà d’àmbit municipal.
El programa Borsa Jove d’Habitatge té com a objectiu oferir pisos de lloguer en condicions avantatjoses, tant per als i les joves llogaters/es (d’entre 18 i 35 anys) com pels propietaris i les propietàries dels immobles. D’una banda, informa i assessora els i les joves sobre qualsevol aspecte vinculat amb la compra o lloguer d’un pis (procediments legals, impostos, taxes, assegurances, ajuts públics, crèdits, hipoteques, habitatges de protecció oficial...). I d’una altra, fa d’intermediària entre llogaters/es joves i propietaris/àries, amb la intenció de mantenir, o fins i tot rebaixar, els preus del lloguer.
 
Una aposta per l’equilibri territorial i la cohesió social
 
En el cas de Manlleu, una de les funcions de la nova borsa jove d’habitatge serà donar resposta al creixement demogràfic i a l’encariment del preu de l’habitatge patit per la localitat osonenca els darrers anys. Això s’ha produït, sobretot, com a conseqüència de la pressió de la demanda provinent de l’àrea metropolitana de Barcelona.
 
A més de captar pisos i oferir els serveis propis d’aquest tipus d’equipament, la borsa jove d’habitatge de Manlleu vol posar l’accent en les dimensions d’equilibri territorial i de cohesió social que pot aportar a la ciutat.
 
Borsa Jove d’Habitatge donarà servei a un 90% dels i les joves l’any 2010
 
Actualment, a Catalunya existeixen 39 borses en conveni amb la Secretaria de Joventut, amb 47 oficines permanents que ofereixen servei a 145 municipis i a una població potencial de prop d’un milió i mig de joves (dues terceres parts del total).
 
El Departament d’Acció Social i Ciutadania valora positivament el progressiu acolliment del programa entre joves i propietaris. Durant el 2007, el número de joves atesos a les borses es va incrementar sense ampliar el número d’oficines existents: dels 90.433 de l’any 2006 es va passar als 105.017 de l’any anterior (un 16% més). La xifra de propietaris atesos encara va augmentar de manera més significativa: dels 6.112 del 2006 es va passar als 13.148 del 2007, és a dir, un 115% més. El preu mig dels contractes signats l’any 2007 a través de les borses joves d’habitatge va ser de 520€ mensuals (oscil•lant entre una forquilla de 659 € i 349 €, segons la localitat).
 
Eugeni Villalbí també ha destacat l’augment global del pressupost destinat enguany al programa, que s’ha incrementat un 10%, assolint un total d’1.100.618 €. Ha explicat que l’objectiu del Departament és que la xarxa de borses d’habitatge doni servei, potencialment, a un 90% del total de la població jove catalana quan finalitzi l’actual mandat.
 
25 de juliol de 2008
 
------
Villalbí diu que les borses d'habitatge jove han 'd'aprofitar' l'actual situació del mercat immobiliari
Marc Riera i Morató // ACN Manlleu (Osona)
 
El secretari de Joventut de la Generalitat, Eugeni Villalbí, diu que les Borses d'Habitatge Jove s'han 'd'aprofitar' de l'actual situació econòmica de crisi. El responsable de joventut del Govern considera que posar pisos de lloguer en aquesta borsa per a joves pot ser 'una sortida' davant la situació d'estancament del mercat immobiliari. Villalbí ho ha dit aquest divendres a Manlleu on ha signat amb l'Ajuntament del municipi un conveni per posar en funcionament la borsa d'habitatge jove d'aquest municipi osonenc. Aquesta serà la primera que es posa en servei a la comarca, en consonància amb la Generalitat. Pròximament, Joventut signarà un segon conveni amb l'Ajuntament de Vic.

Tot i que no ho ha pogut quantificar, Villalbí espera un creixement important del nombre d'habitatges llogats durant el 2008. Si l'any 2006, la Borsa Jove d'Habitatge va contactar amb 6.112 propietaris d'habitatges, durant el 2007 es va arribar amb als 13.148. Per Villalbí, ara cal esperar que amb l'actual situació del mercat i el boca orella augmenti el nombre de propietaris que s'afegeixen a la Borsa. El secretari de Joventut ha dit que actualment donen 'per fet' que els propietaris saben que el sistema de la Borsa Jove funciona i que és 'una sortida' per posar l'habitatge al mercat.
 
El conveni preveu que la Joventut aportarà 14.000 euros anuals a l'Ajuntament per posar en funcionament la nova oficina. Aquesta funcionarà tant des de l'actual oficina d'habitatge com des del Punt d'Informació Juvenil Si-dral. La borsa vol oferir pisos de lloguer en condicions avantatjoses pels joves d'entre 18 i 35 anys. Els propietaris cobren un preu a l'entorn d'un 10% menys sobre el preu de mercat però tenen garanties, a través de les assegurances de Joventut, que percebran les quotes mensuals i l'assegurança per possibles desperfectes.
 
Actualment existeixen a Catalunya 39 borses d'habitatge jove amb conveni amb la secretaria de Joventut. Aquestes tenen 47 oficines permanents que donen servei a 145 municipis que atenen a un milió i mig de joves. Això equivaldria a dues terceres parts del total de joves del país.
 
Durant el 2007 es van atendre 105.107 joves. Això equival a un augment del 16% respecte l'any anterior, tot i que no s'havia augmentat el nombre d'oficines. El preu mig dels habitatges llogats a través de la Borsa jove va ser de 520 euros mensuals. El preu màxim va ser 659 euros i el preu més baix va ser de 349 euros.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La primera vaga de treballadors a Le Porc Gourmet
La primera vaga de treballadors a Le Porc Gourmet | Josep M. Montaner
També han aprofitat per denunciar la "gran opacitat" de l'empresa, CCOO i Treball a l'hora de signar l'acord
Peces d'un tauler d'escacs
Peces d'un tauler d'escacs | Pixabay
Dona el tret de sortida el pregó i la caminada aquest divendres
Durant la presentació de la segona edició de l'alTERna't
Durant la presentació de la segona edició de l'alTERna't | Dies d'Agost
Entitats i cooperatives es reuniran a la segona edició de l'alTERna't
coronavirus
Ambient nadalenc al centre de Barcelona.
Ambient nadalenc al centre de Barcelona. | Helena Margarit
02/12/2020
El document del Procicat recull les advertències dels organismes internacionals però justifica el relaxament de les mesures per Nadal pel "benestar emocional" de la ciutadania
coronavirus
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra d'Administracions Públiques, Carolina Darias.
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra d'Administracions Públiques, Carolina Darias. | La Moncloa
02/12/2020
El Ministeri de Sanitat i les comunitats pacten retardar el toc de queda fins a la 1:30 la nit de Nadal i la de Cap d'Any i autoritzar reunions de fins a deu persones, nens inclosos, els dies 24, 25, 31 i 1
HABITATGE
Protesta contra un desnonament a l'Hospitalet de Llobregat
Protesta contra un desnonament a l'Hospitalet de Llobregat | Ricard Novella
02/12/2020
Els jutges no podran ordenar llançaments fins que les comunitats autònomes ofereixin un "habitatge digne" als afectats
coronavirus
El cas ha estat detectat al Gregorio Marañon de Madrid
El cas ha estat detectat al Gregorio Marañon de Madrid | Ricardo Rubio/Europa Press
02/12/2020
L'hospital madrileny Gregorio Marañón estudia el cas d'una dona que ha patit dos cops la Covid-19
ELECCIONS CATALANES 14-F
Joan Canadell.
Joan Canadell. | Bernat Cedó
02/12/2020
El president de la Cambra de Barcelona competirà per un lloc a les llistes amb Artadi, Budó, Puigneró o Cuevillas, entre d'altres
Vivet va ser detingut arran de la seva participació a la manifestació contra Jusapol
Vivet va ser detingut arran de la seva participació a la manifestació contra Jusapol | Martí Urgell
02/12/2020
Marcel Vivet va ser detingut per la seva participació en una manifestació contra el sindicat policial Jusapol