El mediàtic debat sobre el vel a Vic s'acaba amb insults

| 30/01/2007 a les 10:17h
Arxivat a: Política
 
20 vots contra 1 El ple municipal de l'Ajuntament de Vic va rebutjar ahir la proposta de PxC, el partit de Josep Anglada, de prohibir anar pel carrer amb burka o vel que tapés la cara. CiU, ICV, PSC i ERC, que sumen 20 regidors, van votar en contra de la moció. Només Anglada hi va votar a favor.
- Veure text íntegre de la moció
Ressò mediàtic L'acte va tenir un gran ressò mediàtic i va comptar amb la presència de molts mitjans de comunicació, televisions incloses, i públic de totes les tendències. Aquesta és la primera vegada que un debat d'aquestes característiques arriba a un ajuntament de l'Estat espanyol.
Picabaralla amb insults El torn de paraula dels diferents partits es va acabar amb insults entre Josep Anglada i Josep Burgaya (PSC). En un moment donat, el regidor de PxC va fer un comentari sobre la vida privada de Burgaya i aquest va reaccionar amb crits de "fatxa" (a la foto, Burgaya replicant amb crits a Anglada, a la dreta de la imatge, d'esquena). Anglada va respondre anomenant-lo "nazi". L'incident va succeir davant la passivitat de l'alcalde, Jacint Codina, que no va aturar en cap moment la picabaraballa. El grup del PSC i Xavier Tornafoch, d'ICV, van expressar públicament les seves queixes per aquesta passivitat.
Aquesta notícia es va publicar originalment el 30/01/2007 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
LES OPINIONS DEL DEBAT
 
Josep Anglada (PxC): "El vel i el burka plantegen un problema de seguretat als carrers de Vic perquè dificulta la identificació per a la policia. També suposa una manca de respecte per a la dignitat de la dona. El vel és imposat i l'Islam encara està encallat a l'Edat Mitjana. Un 80 % dels ciutadans de Vic pensen com jo".
 
Josep Burgaya (PSC): "Aquest debat no té res a veure amb la realitat. És només un recurs propagandístic més i no hi col•laborarem. A més, la regulació sobre distintius religiosos correspon a altres administracions".
 
Josep M. Font (ERC). "El recurs de la seguretat és totalment demagògic. L'objectiu de la moció només es portar la crispació a la ciutat. Lamentem profundament el ressò que se n'ha fet de tot plegat".
 
Xavier Tornafoch (ICV): "A Vic no hi ha dones amb burka. I com es pot parlar de dignitat de les dones si abans ja se les ha criminalitzat dient que poden ser perilloses? És ridícul. Amb aquesta regla de tres també s'hauria de prohibir la bufanda. Els debats que hi ha al damunt de la taula a països com França no tenen res a veure amb aquest. Allà es parla de símbols religiosos en general i de laïcitat".
 
Enric Castellnou (CiU): "No entrarem a debatre la qüestió. Però des d'un punt de vista jurídic, els ajuntaments no tenim competències per aprovar un acord d'aquestes característiques".

COMENTARIS

Carai
Jordi, 30/01/2007 a les 10:58
+0
-0
Lamentable espectacle. I aquest Anglada diu que representa els ciutadans i va muntant aquests escàndols?? Que plegui!! No el volem a Vic!!
patètic
estudiant , 30/01/2007 a les 11:05
+0
-0
és patètica aquesta actitud, tant la de l´anglada com la del burgaya. mai s´ha de caure en la provocació de personatges com l´anglada perquè caure-hi vol dir posar-se al seu nivell. un polític seriós d´esquerres mai ha de perdre els papers insultant l´adversari, encara que aquest sigui un provocador com l´anglada. Suspesos els dos, i amb molt mala nota. Quina decepció. Serietat i responsabilitat senyors politics!!!
el espectaculo ha empezado
Anònim, 30/01/2007 a les 11:13
+0
-0
como tantas veces se ha leido en este fórum, el espectáculo está servido gracias a las incoherencias y despropósitos de Anglada que es precisamente lo que busca; el enfrentamiento entre la sociedad vigatana y los inmigrantes, si siguen dándole cuerda, lo más probable es que consiga la meta que persigue.
vergonyós!!
Anònim, 30/01/2007 a les 11:33
+0
-0
La majoria no estem d'acord amb la política del sr.Anglada, però poc a poc va prenent vots a d'altres partits polítics i va guanyant força... però és d'extranyar??? Sr. Burgaya, suposadament cap de llista pel PSC a Vic(o això diu Barcelona), ha de respondre d'aquesta manera??? VERGONYÓS!!!
Petita reivindicacció
Anònim, 30/01/2007 a les 11:59
+0
-0
Algun comentari sobre la petita reinvindicació que va haver-hi abans del ple? Vaig sentir que un grup de persones es va concentrar davant de lajuntament.
politicos de pacotilla
jose, 30/01/2007 a les 12:10
+0
-0
detesto los insultos en politica, salen baratos y desautorizan a quienes los utilizan.A juzgar por la foto, tampoco el señor Burgaya parece tener muchos méritos para ser concejal porque utilizar el insulto situa los interlocutores en el mismo nivel.Del señor Anglada me lo esperaba, del señor Burgaya no!! Mirad la fotografia, no tiene desperdicio.
Lamentable
Àngel, 30/01/2007 a les 12:11
+0
-0
Ja fa temps que el "senyor" Anglada intenta marcar el tempo de l'Ajuntament de Vic. No se li hauria de permetre que presenti "mocions" (per dir-ne d'alguna manera) que no tenen cap possibilitat de ser aprovades, ni tan sols de ser debatudes amb un mínim de normalitat: en realitat, aquestes propostes no tenen cap altra finalitat que aconseguir ressò als mitjans de comunicació (que necessiten "feina" de la que sigui)Per altra banda és lamentable que el sr. Burgaya mossegués l'esquer de la provocació .Per acabar, no entenc com el sr. Alcalde va tolerar i no va tallar immediatament aquest incident: potser ho troba beneficiós, políticament parlant, per al seu grup, que altres s'esbatussin?
andreu
Anònim, 30/01/2007 a les 13:13
+0
-0
Bé senyors, patètic. Realment patètic. Pxc i el seu líder busquen de fet això i la seva estrategia político-mediàtica s'alimenta de la crispació. Ara bé, senyor Burgaya, com coneixent al personatge Anglada, cau en aquest error. Patètic, patètic.
Vergonya
Anònim, 30/01/2007 a les 13:51
+0
-0
Suspens general. A l'Anglada, no cal ni dir-ho. A en Burgaya, per caure en la provocació (ai, Pep, com t'has deixat enredar!). A l'alcalde, per no aturar la vergonya (que no hi ha algú que presideix el ple?). Als altres grups, per corresponsables (què fan mentre l'Anglada se'ls va menjant terreny als barris?). Patètics tots! Laia Jurado i Titot, que ho vàreu veure: entreu a l'Ajuntament, a fer córrer una mica d'aire fresc!!!! Quina vergonya!!!!!!
amics de l'antifaç
La triple A, 30/01/2007 a les 15:33
+0
-0
Manifest conjunt del Col•lectiu d'Herois de Vic (CHV) i la Triple A (Associació d'Amics de l'Antifaç) davant la moció presentada per prohibir tapar-se la cara. Quan el món està en perill de caure en mans dels dolents (tan si és tot el món com l'ajuntament de Vic), els herois sortim al carrer. Quan els aliats del mal posen les seves urpes en els afers de la ciutadania, quan els esgarriacries pretenen posar en perill la llibertat de mantenir-se en l'anonimat, quan els xarrupescrots volen dominar les nostres consciències, sortim al carrer amb els nostres uniformes de combat de tota la vida, des de que ens va inventar el senyor Marvel. I aquest dilluns dia 29 no va ser una excepció, tot i que es van mantenir els serveis mínims de tota vaga (Superman, el 4 fantàstics i les tortugues nínja van seguir treballant) la presencia d'herois va ser notable (lamentem la infiltració a la concentració de dos membres del KKK que formen part de l'Eix del Mal) . Els herois vigatans estem acollonits per la moció presentada ja que perdre l'anonimat suposaria la nostre destrucció laboral. Com a defensors de la igualtat i la justícia, estem totalment a favor de la llibertat de vestimenta sempre que aquesta no sigui imposada per algú o alguns. El fet d'anar amb la cara tapada, ja sigui per el fred, per estètica o cultura, no hauria de fer trontollar els pilars de la civilització com alguns pretenen fer creure. Per tot això i molt més:Els Herois no claudiquem!Que torni Poble Nou i Gent del barri!
Per coherència
J.C., 30/01/2007 a les 15:36
+0
-0
El que molesta és que el Sr. Anglada te els pebrots de dir el que pensem la majoria dels catalans. Que ningú tingui cap dubte que a les properes eleccions municipals traurà molts vots. Jo si visques Vic tinc molt clar que votaria a Plataforma per Catalunya.
Peligro en Marbella
el marbelli, 30/01/2007 a les 18:11
+0
-0
Pero que es esto ? si parece Marbella. Sr. Anglada y Sr. Burgaya no nos traigan a la Pantoja. Se comenta que la semana que viene ambos participan en Dolce Vita Vigatana. Mireu avui el 9 tv o demà al YouTube.
Anglada, un fatxa vigatà
Catalunya sud, 30/01/2007 a les 18:19
+0
-0
M'ha fet molta gràcia que el senyor Anglada utilitzi el terme "nazi" per desqualificar els seus enemics polítics.I me n'ha fet perquè el Sr. Anglada va ser militant d'una organització anticatalana i favorable al totralitarisme franquista com va ser Fuerza Nueva. Això per no parlar dels exterroristes que ronden al voltant de la PxC.Salut i CUP!!
Anglada molt bé
pep s. a. m., 30/01/2007 a les 21:01
+0
-0
Els te ben possats: diu lo que pensem la majoria. No es una galllina........
BURKA NO
Anònim, 30/01/2007 a les 21:24
+0
-0
Posem-hi fi ara que podem.BURKA NO CATALUNYA LLIURE SI
dos cares de la mateixa moneda
pere mas, 31/01/2007 a les 09:25
+0
-0
ahir vaig veure les imatges al 9tv i realment són per posar-se a plorar.Marbella=Vic) I també vaig veure la roda de premsa del senyor Burgaya i lluny de reconèixer el seu flagrant error, encara va treure pit i va culpar a l´alcalde de tot plegat, quina prepotència!!!! Impresionant, vostè sap què és l´autocrítica? M´adono que burgaya i anglada són dos cares de la mateixa moneda!! No volem polítics així a VIC.
Anglada pesat
Marta, 31/01/2007 a les 11:34
+0
-0
Anglada, para ja d'escriure missatges donant-te la raó i suport a tu mateix, fent-te passar per ciutadans anònims.Se't veu el "plumero", llumanera!
politica??
carles, 31/01/2007 a les 15:14
+0
-0
Creieu que això és fer política? això és fer pena!!!! Els ciutadans de Vic no volen que els seus representants s´insultin, siguin del color que siguin. Per ocupar un càrrec cal, prime de tot, serietat i responsabilitat, i MAI s´han de perdre els papers (senyor Burgaya!!) ni picar l´am enverinat de l´Anglada. La provocació és el seu joc i caure-hi és ser molt ingenu i demostrar poca talla. Quina credibilitat tindran a partir d´ara el senyor Anglada i el senyor Burgaya? cap ni una!
DIU MOLT D'UNA PERSONA
Mireia S., 31/01/2007 a les 18:17
+0
-0
Sr. Burgaya, si tothom ho ha vist i es INCAPAÇ de reconèixer el seu error... què deu fer quan no hi ha imatges??? NO volem un representant polític que NO es pot qüestionar la seva tasca.Faci un favor a la ciutat: DIMITEIXI!!!
Anglada endavant!
Josep, 31/01/2007 a les 20:59
+0
-0
Contestan a la Marta.L'Anglada no li fa falta escriures els missatges ell mateix son a mils les persones que pensen com ell pero no tenen la valentia de dir-ho.El lluçanès tambe n'hi han, i mes que n'hi hauran si continuem em aquet camí.Endavant Josep aquí tens un amic!!
Cara el Sol (=Anglada)
Joan, 31/01/2007 a les 21:39
+0
-0
El pitjor és que molts "periodistes" donen peu a l'Anglada...ahir a Rac1 el van entrevistar i va arribar a dir que CIUTADANS no li agraden ja que són massa españolistes... té tela com enrreda al personal aquest carallot.Passa que com que els de VersióRac1 entrevisten sense ni saber am qui parlen o no gosen dir el que haurien de dir després pot anar dient el que li sembla sense que ningú sàpiga realment el què pensa. Que canti el cara el sol com jo l'he sentit a cantar...
...llegiu aquesta entrevista i fem Memòria
Memòria..., 31/01/2007 a les 23:04
+0
-0
Ens falta el què l'Anglada si que té, i no parlo de collons com algu per aqui diu, sinó que parlo de Memòria. Llegiu el què deia fa uns 5 anys i veure com està seguint tot el què va dir...

Un cop ho hagueu llegit preguntemnos si ens falta memòria...¿?jo diria que sí...
La realitat.
josep_7491, 01/02/2007 a les 15:46
+0
-0
Això és quelcom molt complexe. El què sí es veritablement intol·lerable i inadmissible, és que uns regidors s'esbatussin a nivell personal dins d'un ple. Tots dos suspesos.Per altra banda, crec que l'Anglada està fent el que va dir que faría.I tot i això te votants,i, pel que sembla, van en augment. Això deu voler dir alguna cosa. No?Si el tema es volia vetar, com es va fer, no calía fer esgarips de cap mena. Simplement dir no. Ara bé, dir que "a Vic no se'en veuen, de burkes", no és argument. Que volen esperar? Que n'hi hagin a pilots? Aleshores sí que serà un problema prohibir-ho.Val més discutir aixó en previsió de futur, que votar moltes ximpleries, que en res afecten a Vic, com acostumen a fer sovint. Que si condemnen o aproven coses que han passat fora de casa, a vegades a l'altra punta del mòn, i que, a més de que no ens afecten directament, tampoc hi podem fer res.
jo no soc racista però soc ordenat
Anònim, 02/02/2007 a les 17:14
+0
-0
Seguint la política del títol jo no soc racista però soc ordenat i crec que si volen continuar amb les seves tradicions i costums ho poden fer molt bé a casa seva. Cadascú a casa seva fa el que li sembla. Ara bé també estic en contra de l'Anglada i la plataforma de fatxes, que de catalans en tenen poc.
Burgaya que se vaya!
Anònim, 03/02/2007 a les 11:38
+0
-0
Està perjudicando la imagen del PSC. No sabe estar, ni tiene clase ni elegancia.No puede representa al partido socialista con estas maneras. Ha perdido los papeles. Va de "seudo-intelectual subcomarcal" y mejor que dé paso a otros. Además, no fue elegido democráticamente por los militantes. Es un candidato venido a mucho menos. Se veia venir
Algú en diu ser ordenat però nosaltres en diem racisme
Pi, 05/02/2007 a les 08:56
+0
-0
Es curiós veure com la història es repeteix una vegada i una altra, només que usem paraules diferents, més suaus per semblar més correctes i més bons ciutadans.També podiem dir que el que va fer el nazisme a Alemanya va ser també perseguir i posar els jueus a caps de concentració per "ordenar" als ciutadants segons les seves idees cruels.També podiem dir que mantenir els palestins darrera un mur i privar-los de treballar i de tirar endavant també és per tenir-los "ordenats".També podem dir que els servis mataven bosnis per tenir el país ben "ordenat".Si sou "ordenats", volsaltres mateixos però useu les paraules correctes que poden ser pe exemple racista, intolerant ... Trieu, però tieu bé.
Això és el que vol
Anònim, 05/02/2007 a les 14:14
+0
-0
El que volia l'Anglada, que no té res a oferir a banda de la demagògia, és precisament tot el que esteu fent. Soroll. I Burgaya, un zero. Pensava que aquest senyor tenia més entitat, però la diferència amb l'Anglada és poca. Tota la classe política fa vergonya, a aquest pas, l'Anglada, que és políticament el pitjor que us podeu imaginar, revalidarà el càrrec.
politics
Anònim, 05/02/2007 a les 16:22
+0
-0
Esta gente que nos representa¿ cobra para pelearse?Que hagan lo que tienen que hacer que es mejorar la calidad de vida en la ciudad, que este limpia, que no roben etcEn cuanto a lo del velo o burka yo estoy con el Sr.Anglada, no por esto insultare al que no piense como yo, pero tambien espero que el que tenga diferente opinion no me llame racista,sencillamente en este tema pienso asi.
fora a tots dos
Anònim, 06/02/2007 a les 18:44
+0
-0
Vaja dos personatges. L'Anglada és un racista, trepa. No el volem a Vic i el Burgaya... és un altre trepa. Fora i que treballi una mica de debó. Que es guanyi els sous que arreplega de tot arreu
els resultats diran
votant , 07/02/2007 a les 14:02
+0
-0
en tot aquest procés els resultats electorals seran els que decidiran si les opcions politiques que representen l´anglada i el burgaya tenen alguna cosa a dir en el futur de la ciutat. Ara bé, tal i com van les coses em sembla que a l´anglada les coses li surtiran molt bé i al burgaya li aniran fatal...temps al temps.
Para la Memoria
Anònim, 07/02/2007 a les 16:55
+0
-0
Que yo sepa hace 5 años atras,el señor Anglada decía que expulsaría a la immigracion,por lo que se está viendo cada día hay más.
vergonya aliena
Anònim, 09/02/2007 a les 19:38
+0
-0
El "senyor" Anglada és una vergonya per Vic, per la comarca i per tot Catalunya, amb els antecedents que té, fuerza nueva, vídeos gravats on explica les seves intencions melèfiques, el seu passat macarra, etc... no s'entén com encara està en política.Una persona mínimament decent ja hauria plegat.Només dir que sento vergonya aliena.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La primera vaga de treballadors a Le Porc Gourmet
La primera vaga de treballadors a Le Porc Gourmet | Josep M. Montaner
També han aprofitat per denunciar la "gran opacitat" de l'empresa, CCOO i Treball a l'hora de signar l'acord
Peces d'un tauler d'escacs
Peces d'un tauler d'escacs | Pixabay
Dona el tret de sortida el pregó i la caminada aquest divendres
Durant la presentació de la segona edició de l'alTERna't
Durant la presentació de la segona edició de l'alTERna't | Dies d'Agost
Entitats i cooperatives es reuniran a la segona edició de l'alTERna't
coronavirus
Un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida parlant per ràdio
Un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida parlant per ràdio | Àlvar Llobet
12/07/2020
Els ciutadans d'aquestes localitats podran anar a treballar si no ho poden fer a casa
Eleccions basques i gallegues
Urkullu i Feijóo, els dos grans guanyadors de la nit electoral al País Basc i Galícia.
Urkullu i Feijóo, els dos grans guanyadors de la nit electoral al País Basc i Galícia. | ND
12/07/2020
El PNB i el PP de Galícia vencen amb facilitat, el sobiranisme basc i gallec es dispara, el PSOE queda desdibuixat, Podem s'enfonsa arreu i l'estratègia de Casado continua qüestionada
Entrevista
Jéssica Albiach, al pati del Parlament.
Jéssica Albiach, al pati del Parlament. | Adrià Costa
12/07/2020
La líder dels comuns al Parlament augura que els pressupostos de l'Estat "faran sentir incòmode Cs" i acusa JxCat d'estar "bloquejant la taula de diàleg" amb la Moncloa
Junts per Catalunya
Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, en una trobada virtual.
Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, en una trobada virtual. | JxCat
12/07/2020
Encara que hi hagi acord amb el partit, Sànchez defensa aquesta opció perquè no volen ser "esclaus del passat"; si Puigdemont és candidat, com demanen amplis sectors del partit, haurà de sotmetre's a primàries
#ELS50NOMS (29/50)
Maria Reig i Moles i el seu fill Carles Ensenyat i Reig.
Maria Reig i Moles i el seu fill Carles Ensenyat i Reig. | ND
12/07/2020
L'empresària i banquera és membre d'un dels poderosos clans, vinculat a la gran modernització política de l'estat pirinenc
Reportatge
Pere Aurell i Ragna Debats, amb la seva filla Onna, en una platja deserta de Costa Rica
Pere Aurell i Ragna Debats, amb la seva filla Onna, en una platja deserta de Costa Rica | Rolling Mountains
12/07/2020
El coronavirus fa que una parella de Matadepera, Pere Aurell i Ragna Debats, hagi d'aturar el projecte de recórrer el planeta, acompanyats de la seva filla, per competir en proves de resistència