Inauguració a la UVic del bust de Perejaume dedicat a mossèn Jacint Verdaguer

L'escultor Perejoan, el rector de la UVic David Serrat, i l'alcalde de Vic, Jacint Codina

El bust del poeta Verdaguer es troba de cap per avall i a l'extrem d'una superfície negra que imitaria ua pissarra. El bust, arrossegat contra aquestam,, hauria deixat un rastre de guix arrencat del rostyre del poeta, er simbolñiotzar, segons l'autor, que "Verdaguer s'hi va deixar la cara", en la seva dura vida.

Presentació del llibre de Perejaume "Els cims pensamenters", amb Ricard Torrents,Jaume Puig, l'autor i Víctor Sunyol, a la taula.

Aquest dijous, dia 26 de gener de 2006, es procedia a la inauguració de l’obra "Relleu: guixar amb el rostre", que l’Ajuntament de Vic havia encarregat a l’artista Perejaume i que està situat al vestíbul de la Torre dels Frares de la Universitat de Vic. L’acte d’inauguració va anar a càrrec de l’alcalde de Vic, Jacint Codina, i el rector de la Universitat de Vic, David Serrat.

El mes de maig de 2004, l’Ajuntament de Vic va manifestar l’interès en adquirir una escultura rèplica ampliada d’un bust de Mossèn Cinto Verdaguer, per suspendre’l del sostre, junt a l’angle recte que tanca la biblioteca amb l’atri de la Universitat de Vic. Es tracta d’una rèplica del bust que Joan Borrell i Nicolau va esculpir per al monument de Verdaguer, inaugurat l’any 1924, a la cruïlla de la Diagonal amb el Passeig de Sant Joan de Barcelona.

L’obra és de l’escultor Perejaume i té com a objectiu donar continuïtat als actes de l’any Verdaguer, celebrat el 2002.

Amb l’adquisió d’aquesta obra, l’Ajuntament de Vic promou l’ampliació del seu fons d’art amb la filosofia que en puguin gaudir tots els ciutadans i pugui servir, alhora, per adornar d’una forma elegant i artística diversos espais públics o edificis de serveis.

Tot seguit, va tenir lloc la presentació del llibre "Els cims pensamenters", del mateix Perejaume, editat per Polígrafa. Torrents va recordar totes les accions ideades per Perejaume arran del centenari de la mort del poeta i va recordar una vegada més el paper clau de Verdaguer en la salvació de la llengua catalana. Perejaume va afirmar que "hi ha autors que amb una setmana dedicada ja queden exhaurits i no s'hi pot tornar fins al cap de 35 anys, però això no passa amb Verdaguer".

24-I-2006<--- tornar a portada