Mercat del Ram de Vic 2005
Presentació - Activitats - Agenda

GALERIES DE FOTOS

Diumenge, dia 20:

Reportatge: 37 fotos i vídeos
El matí del diumenge: Campionat Timbersport, Fira de Dibuix, Fira del Fang, exposició "Miró, litògraf", Jornada Castellera....

Reportatge: 23 fotos i vídeos
El migdia del diumenge: benedicció de la palma a l'ermita de Sant Francesc s'hi moria

Reportatge: 27 fotos i vídeos
El vespre del diumenge: processó del Silenci a la ciutat antiga de Vic


Dissabte, dia 19

Reportatge: 37 fotos i vídeos
El matí del dissabte: recintes firals, els carrers, la pintura ràpida, la visita de Maragall....

Reportatge: 30 fotos i vídeos
El matí del dissabte: I Concurs del Burro Català.

Maragall va fer una visita sorpresa al Mercat Entre les desenes de milers de persones que omplien els carrers de Vic el matí del Mercat del Ram hi va haver un visitant inesperat: el president de la Generalitat, Pasqual Maragall.
Sense anunciar a ningú la seva visita, ni a l'alcalde Codina ni als dirigents locals del PSC, Maragall va baixar d'un cotxe a la rambla de l'Hospital minuts abans de la una, on va ser filmat i preguntat per osona.com. Després va recórrer el mercat de la plaça Major i va entrar al forn de Sant Miquel a saludar l'alcalde, que estava fent mones de Pasqua.
El cap de l'oposició, Artur Mas, també va arribar-se a Vic i va reclamar al tripartit que acceleri les seves propostes sobre l'estatut i el finançament per tal de "no donar temps al PSOE a reaccionar en contra". > Declaracions de Mas a l'Avui.
Pintura ràpida: resultats del Concurs de Pintura Ràpida del dissabte.


Divendres, dia 18

Reportatge: 25 fotos
Les primeres hores del Mercat del Ram ahir divendres al matí. Mostres i àrees firals al Sucre i al Passeig


Resultats del Concursos del Mercat:

XI Concurs Català de Vaca Frisona
I Concurs del Burro Català
47è Concurs de Pintura i Dibuix
Concurs de Canals Porcines
Concurs d'Retroexxcavadores i Miniexcavadores


L'Ajuntament de Vic valora el Mercat com un èxit

EL MERCAT DEL RAM MÉS FESTIU I POPULAR

Totes les mostres i activitats previstes es van portar a terme amb normalitat i molta afluència de públic

El Mercat del Ram va tancar diumenge una de les edicions més festives i amb més visitants dels últims anys. Des que l'any passat es va optar per recuperar la gratuïtat d'accés a tots els recintes, es fa impossible donar en xifres exactes el nombre de persones que són a Vic durant el cap de setmana. De totes maneres, hi ha diversos ítems que serveixen d'indicador: la valoració dels expositors; el públic dels recintes i espais on es fan les activitats; els plats que preparen els cuiners a la Mostra Gastronòmica; els pàrquings i zones d'estacionament de la ciutat, i les visites a l'Oficina de Turisme, entre altres.

Precisament, pel que fa a les visites rebudes a l'oficina i al punt d'informació del carrer Verdaguer, se'n van enregistrar un total de 694. D'altra banda, la ruta guiada "Les joies de la ciutat", que s'estrenava aquest cap de setmana, va tenir una bona acceptació: dissabte hi van participar 14 persones i diumenge, 44.

El Mercat del Ram es va inaugurar oficialment el dijous, 17 de març amb el pregó però dos dies abans, el dimarts van començar les Jornades Tècniques Ramaderes. Totes les sessions van ser seguides amb atenció per ramaders i altres professionals del món agropecuari. Les que van despertar més interès van ser les dedicades a la millora de la productivitat al sector lleter (dimecres, organitzades pel DARP i ASAJA), i la de benestar animal en porcí (divendres, organitzada per EFA Quintanes). Les Jornades van tenir un total de 400 inscrits.

La resta d'activitats programades també es van portar a terme amb total normalitat. Una de les que s'esperaven amb més expectació era el Concurs d'Ase Català, novetat d'aquest any del Mercat. El Concurs Català de Vaques Frisones i el Concurs de Canals Porcines també han estat seguits per molt públic. (Us adjuntem annexos amb els resultats d'aquests concursos).

Cal dir que del Concurs d'Aparadors, certamen recuperat aquest any, no se'n coneixeran els guanyadors fins al proper dia 5 d'abril, quan es farà el recompte de vots emesos pel jurat. Els premis s'entregaran durant un sopar el divendres, 8 d'abril. Recordem que hi han participat un total de 38 comerços.

El vessant ramader -tant pel que fa a la mostra comercial com a les activitats- s'ha concentrat al recinte firal el Sucre, com és habitual. Pel que fa al centre de la ciutat, la plaça Major ha tornat a ser l'escenari per excel·lència de l'oferta lúdica i de lleure del Mercat del Ram. Les moltes activitats que s'hi han concentrat han convertit aquesta plaça en un espai polivalent que ha anat canviant de fesomia. Divendres es va poder veure per primera vegada una exhibició de màquines giratòries i dissabte a la tarda, l'Exhibició Eqüestre; diumenge al matí hi van compartir protagonisme els concursants del Timbersport, l'esport de la fusta, la fira del fang i del dibuix i els castellers, que van realitzar una exhibició excel·lent.

D'altra banda, el públic ha valorat molt satisfactòriament el retorn de la Mostra d'Automòbils a la recent remodelada rambla del Passeig. I, per últim, la Mostra Gastronòmica, situada un any més al passeig Pep Ventura, ha tancat amb resultats molt satisfactoris. Els tres col·lectius gastronòmics que van preparar els plats valoren molt positivament l'acceptació que té entre el públic i el nombre de comensals que cada dia s'han assegut a taula per tastar els seus menús.

(21-III-2005)


Presentació

El Mercat del Ram de Vic és el veritable pal de paller de la tradició firal vigatana, que des de fa anys s'anat edificant amb altres certàmens de renom com el Mercat de Música Viva, la Fira d'Antiguitats, el Fòrum Gastronòmic, el Saló de la Muntanya o el Mercat Medieval.

La principal novetat de l'edició 2005 és la recuperació d'un espai emblemàtic de la ciutat, la rambla del Passeig, que amb la seva remodelació, s'ha convertit en un boulevard de gran potencial comercial que acollirà de nou la mostra d'automòbils.

Vic és ciutat de fires i mercats per definició i, per això, ofereix a tots els expositors alguns valors que converteixen aquesta ciutat en un emplaçament firal molt atractiu.

El Mercat del Ram, a punt

Aquest dijous, a les 8 del vespre es donarà el tret de sortida al Mercat del Ram. El veterinari i empresari Josep Puigdollers pronunciarà el pregó a la Sala de la Columna de l’Ajuntament. L’endemà divendres, a partir de les 10 del matí s’obriran al públic les mostres del recinte firal el Sucre. El Mercat del Ram és una autèntica mostra del sector agrícola i ramader del nostre país, de fet es pot considerar el mercat de bestiar més important de Catalunya. Vegeu Agenda d'Activitats


Activitats

La fira més tradicional i d’origen més remot manté aquest any la mateixa filosofia que es va recuperar l’any passat: fira gratuïta d’arrel agroramadera. Pel que fa a sectors representats, els corresponents al vessant agrícola i ramader són l’eix principal de la fira, tant pel que fa a nombre d’expositors com a superfície que ocupen. Aquesta presència es veu reforçada per les activitats paral.leles del programa:

Les activitas es desenvolupen a diferents espais de la ciutat:

Recinte firal el Sucre

Fira agrícola i ramadera
Mostra comercial agrícola i Ramadera. Genètica, laboratoris, nutrició animal, altres productes i serveis.
Exposició de bestiar selecte. Mostra de porcí, vaquí de llet i vaquí de carn
Exposició del Concurs de Canals Porcines
Mostra de turisme

Exteriors àrea el Sucre:
Vehicles i utillatges industrials. Camions, vehicles industrials, elevadors, grues, carrosseries.
Mostra de maquinària agrícola i utillatges ramaders. Tractors, recol·lectores, equips de reg, utillatges de manipulació del sòl, eines forestals, accessoris...
Mostra de productes d'alimentació
Mostra d'horticultura i floristeria

Passeig Pep Ventura:
Mostra Gastronòmica

Rambla del Passeig:
Mostra d'automòbils

Activitats paral·leles:
Jornades tècniques ramaderes
Concurs de vaques de Raça Frisona (diumenge, dia 20 de març a les 10:00 hores)
Concurs de Canals Porcines (dissabte, 19 de març a les 12:00 hores)
Exposició i demostracions eqüestres (dissabte, 19 de març a les 16:30 hores)
Concurs d'aparadors

Mostra Gastronòmica:
del dijous 17 al dissabte 19

Per als amants de la bona cuina el Mercat del Ram és una bona oportunitat per visitar Vic. A la Mostra Gastronòmica es podran degustar els plats més suculents d’arreu de Catalunya. La Mostra s’ofereix com un aparador immillorable per donar a conèixer al nombrós públic la cuina amb denominació pròpia. La Mostra Gastronòmica estarà en funcionament des de dijous dia 17 de març al vespre fins al dissabte dia 19, a la nit. Cada jornada estarà dedicada a un col.lectiu de gastrònoms diferent, de manera que la varietat d’estils i de productes culinaris convertiran aquest espai en un dels més significatius del Mercat del Ram.


Jornades Tècniques Ramaderes
>> Veure programa detallat


MÚSICA PEL MERCAT DEL RAM

Divendres 18 de març

A les 8 del vespre, al Museu de l’Art de la Pell
Música per als no músics
Conferència-concert
El jazz: Orígens, característiques i evolució
Amb Oriol Romaní (Clarinetista, autor del llibre “Tocats pel jazz”)
Concert: Oriol Romaní, clarinet – Dani Alonso, trombó – Ignasi Terraza,
piano – Josemi Moraleda, contrabaix – Erwyn Seerutton, bateria.
Blues, spirituals, ragtime, New Orleans, swing ...

Dissabte 19 de març

- A les 10 de la nit, al Cinema Vigatà
Pep Sala en concert
Crítica de la raó pura
Final de la gira de presentació del nou disc

- De 9 a 11 del matí
A l’Ajuntament de Vic, inscripcions 47è Concurs de Pintura i Dibuix -
Mercat del Ram 2005
Recepció de les obres: Museu de l’Art de la Pell (per la porta del
darrere) des de la 1 a les 3 del migdia.
Entrega de premis: Museu de l’Art de la Pell, 7 de la tarda.

MÚSIQUES DE VIC

El dissabte 19 de març, diada del Mercat del Ram, la plaça
del Pes acollirà, entre les 16.30 i les 20 h., la segona edició del
concert Músiques de Vic.

Durant més de quate hores, desfilaran per l’escenari La Grosse
Rapatoune (música tradicional occitana), Warjo Van Galen (clown),
Mel i Mugró (música tradicional catalana), Ghanaman Cultural Group
(percussions de Ghana), No t’hi matis (pop-rock), i José Fernando i
Jairo Nieva (música popular colombiana). Tots aquests grups i
artistes s’allunyen dels estàndards més comercials i es dediquen,
majoritàriament, a la recerca en el camp de les músiques d’arrel
tradicional i folklòrica, d’orígens diversos, o a la fusió
d’aquestes músiques amb els sons i estils més actuals. L’espectacle
serà presentat i amenitzat per Ignasi Janer.

El títol del concert (Músiques de Vic) vol posar l'èmfasi en el fet
que els intèrprets participants tenen en comú el fet de residir a
Vic o a Osona, i de tenir Vic o Osona com a centre de la seva
activitat artística, tant si han nascut aquí com si han vingut
d’altres llocs. L’excepció és el grup occità La Grosse Rapatoune,
que ha estat especialment convidat.

Músiques de Vic és una iniciativa conjunta del Fòrum Intercultural
de Vic i de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC).

Programa:

Plaça del Pes, dissabte 19 de març de 16.30 a 20 h.

Participants:
La Grosse Rapatoune (música tradicional occitana)
Warjo Van Galen (clown)
Mel i Mugró (música tradicional catalana)
Ghanaman Cultural Group (percussions de Ghana)
No t’hi matis (pop-rock)
José Fernando i Jairo Nieva (música popular colombiana)

Presentador: Ignasi Janer

Diumenge 20 de març
A les 6 de la tarda, a la Biblioteca Joan Triadú
Orquestra de Cambra de Vic
Concert Clàssic


Agenda de totes les activitats

Dijous, dia 17

HORA ACTIVITAT LLOC ORGANITZA
20h
Pregó inaugural, a càrrec de Josep Puigdollers i Masallera
Sala de la Columna Ajuntament de Vic
20h-23h Mostra Gastronòmica - Osona Cuina
Pg. Pep Ventura Ajuntament de Vic

Divendres, dia 18

HORA ACTIVITAT LLOC ORGANITZA
18h

Taula rodona "Cap on va la ceràmica" Museu de l'Art de la Pell

Associació de Ceramistes d'Osona
18h
Contes Berebers Biblioteca Joan Triadú Biblioteca Joan Triadú
20h
Músiques per als No Músics El jazz: Orígens, característiques i evolució Museu de l'Art de la Pell Ajuntament de Vic, Fundació Caixa de Sabadell i Museu de l'Art de la Pell
20h
Concert dels Dolors Esglèsia dels Dolors Venerable Congregació dels Dolors
18h
Exhibició de màquines giratòries Plaça Major Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona – Delegació d’Osona
9h i 16:30h XXII Trofeu de Globus Mercat del Ram. Lliga Catalana de l’Arostació FAC 2005   Club Català de Globus
12h-16h
20h-23h
Mostra Gastronòmica
Cuines del Vendrell
Passeig Pep Ventura Ajuntament de Vic
  Parc Infantil Plaça del Mártirs Ajuntament de Vic

Dissabte, dia 19

HORA ACTIVITAT LLOC ORGANITZA
9h


47è. Concurs de Pintura i Dibuix Mercat del Ram 2005
Ajuntament de Vic

Ajuntament de Vic
11h Vic, ciutat de les arts: les joies de la ciutat
Oficina de Turisme
Ajuntament de Vic
19h Entrega de premis - 47è. Concurs de Pintura i Dibuix Mercat del Ram 2005 Museu de l'Art de la Pell Ajuntament de Vic
16h Campionat Mercat del Ram de Billar, totes les categories Local social del Club Billar Vic Club Billar Vic

9h
XXIX Trofeu Mercat del Ram de Tennis Taula, aleví i infantil Pavelló municipal Club Tennis Taula Osona Vic Esportiu
16h Músiques de Vic  Plaça del Pes Ajuntament de Vic i Fòrum Intercultural de Vic
22h Pep Sala en concert Cinema Vigatà Ajuntament de Vic
9h i 16h XXII Trofeu de Globus Mercat del Ram. Lliga Catalana de l’Arostació FAC 2005   Club Català de Globus
8h a 14:30h Celebració 25è aniversari Mercat Municipal
Mercat Municipal Mercat Municpal
10h Concurs d'ase català Recinte firal el Sucre Ajuntament de Vic
12h Concurs de Canals Porcines Recinte firal el Sucre - Pavelló Ramader Ajuntament de Vic
12:30h
Concert de cant gregorià a càrrec de la Capella Gregoriana dels Dolors Esglèsia dels Dolors Venerable Congregació dels Dolors
10h a 14h IIIa Trobada Col·leccionistes de plaques de cava i taps corona Plaça del Carbó i Rbla. Passeig
Albert Oliva
16:30h a 18:30h
Exhibició eqüestre Plaça Major Ajuntament de Vic
9h a 14h
Mercat de Palmes i Llorers
Plaça Major  
9:00h a 13h Concurs de retroexcavadores i miniexcavadores C/ Miquel Llor (davant Torre dels Frares)

Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona – Delegació d’Osona

12h-16h
20h-23h
Mostra Gastronòmica
Cuina del Baix Empordà
 
Passeig Pep Ventura Ajuntament de Vic
  Parc Infantil Plaça del Mártirs Ajuntament de Vic

Diumenge, dia 20

HORA ACTIVITAT LLOC ORGANITZA
11h
Vic, ciutat de les arts: les joies de la ciutat
Oficina de Turisme Ajuntament de Vic
21h Processó dels Armats Casc antic Venerable Congregació dels Dolors
12h
Jornada castellera del Mercat del Ram Plaça Major Sagals d'Osona
16:30h
65è Aplec de la Sardana Plaça Major Agrupació Sardanista de Vic
18h Orquestra de Cambra de Vic - Concert clàssic Cinema Vigatà Ajuntament de Vic
10h a 14:30h Concurs de Raça Frisona Recinte firal el Sucre – Solar Polivalent Ajuntament de Vic i FEFRIC
9:30h a 19h Torneig Mercat del Ram d'Hoquei. Prebenjamí (comarcal), prebenjamí i benjamí (federat) Club Patí Vic Consell Esportiu d’Osona (secció d’hoquei) i Club Patí Vic
10h XXII Trofeu de Globus Mercat del Ram. Lliga Catalana de l'Aerostació FAC 2005   Club Català de Globus
10:00 IV Torneig de l’Eix de Bàsquet, mini masculí

Pavelló municipal d’esports

Club Bàsquet Vic
10h a 14h Timbersport, l'Esport de la fusta

Plaça Major

Sthil, S.A. / Ajuntament de Vic
10h a 20h 38a Fira del Dibuix    
10h a 20h Fira del Fang

Plaça Major

Ajuntament de Vic

  Parc Infantil Plaça del Mártirs Ajuntament de Vic
<--- tornar a portada
[email protected]