Julius 2005

Vic, del 13 al 18 de desembre de 2005

Reportatge: 64 fotos
Festival Julius Aquest d iumenge, 18 de desembre, va ser lliurats els premis del Festival Julius de curtmetratges de Vic. Podeu veure una galeria de fotos del certamen, dels seus protagonistes i de totes les activitats paral·leles que va reunir.


El Julius ja funciona

El Festival Julius de cinema de curtmetratges s'està celebrant a Vic del 13 al 18 de desembre. Un total de 25 obres participen en aquesta edició, 18 de les quals en la secció competitiva. Hi ha importants activitats paral·leles, com la projecció de "La doble vida del fakir"; la presència del germans Grangel, de "La núvia cadàver", o la col·laboració del director Jaume Balagueró, que assumeix la presidència del Jurat. A la foto superior, la Fira Julius, que funciona al Sucre avui i demà.

17-XII-2005


Enguany, els participants han hagut d'elaborar un curt a partir de la inspiració que els proporcionés un anunci publicat al diari La Vanguardia el 22 de gener de 2005 i que deia "Empresa consolidada, busca tarotista experimentado/a. Trabajo con posibilidades de futuro. Edad máxima 30 años".

> Cliqueu aquí per veure les bases i els premis del concurs

Els premis Julius de cinema tindran lloc a Vic del 13 al 18 de desembre. En l'edició d'enguany, dels 25urtmetratges seleccionats, divuit optaran al gran Premi Julius Ciutat de Vic, que estarà dotat amb 3.000 euros.

Joan Puigdollers, president de Cine Club Vic, diu que l'elevat nivell dels treballs presentats ha comportat l'ampliació de les pel·lícules a concurs i nous premis.
L'acte estel·lar del Festival serà el dijous dia 15 de desembre. Els creadors i dissenyadors dels personatges del film 'La nóvia cadáver' del director Tim Buton, els germans Grangel, oferiran una xerrada sobre el seu treball amb el famós director i també parlaran de les tècniques que han utilitzat en altres col·laboracions que han fet en pel·lícules com 'Shrek' o 'El príncep d'Egipte'.

El jurat estarà format pel prestigiós director de cinema, Jaume Balagueró; el periodista i crític de cinema Quim Casas; l'exdirector de la Fira de Tàrrega; Joan Anguera, un dels membre del Cine Club Vic, Toni Carmona, un dels membres de l'antic Premi Julius, Toni Serrat, i el regidor de cultura, Jaume Puig.


Cliqueu la imatge per veure programació


Obres seleccionades


Secció competitiva

Autors i Títols

Altés Segura, Albert - Busquem tarotista

Bagaria Portet, JúliaL - làgrimes

Barroso Gascó, Alexis - El tratado del inútil combate

Bordera Benaigues, Joan - Versus

Bové Vinyet, Montse.- La maison dieu

Colomer i Compte, Francesc - Reflexions extremes

Comas Rifà, Marc - La balada de Yaga

Conill Riera, DavidThe Pekos Horror Picture Show

Cortès Fabregas, Joan - Tarot tarat

Cunill Grau, Xavier - El curt-un metratge de cu... nills

Feixas Roca, Dani - Dóna-li la carta, Sofia

Gázquez Zayas, Joaquin - Infortunio

Giménez Fàbregas, Francesc - I talk to the wind

López, Domingo - La última carta

López Fageda, Gerard - Pura sang

Puig Moré, Joan - Futur-Instant

Sunyol i Costa, Esteve - Nun

Vila Bover, Xavier - La conjectura


Secció no competitiva

Autors i Títols

Amargant Homs, Miquel Àngel - El conte d'en Marc

Anglès Marimon, Lluís - Passat, present, futur...

Aumatell Jordà, Joan Carles - Conspiració

Buxó Pagespetit, Marc - El futuro ya no es lo que era

Capdevila Sanglas, Xavier - Pura sang -making of

Moreno Echavarría, Juan Carlos - Cuento Nº 53

Navarro Cortés, Raúl - No lo quiero, no es el mío


La doble vida del faquir

Elisabet Cabeza i Esteve Riambau presentaran LA DOBLE VIDA DEL FAQUIR al Julius 2005

La projecció d’aquest film, rodat al Col·legi del Roser de Sant Julià de Vilatorta, es farà el divendres 16 de desembre a les 20.00 h. al Centre Comunitari de Vic.

LA DOBLE VIDA DEL FAQUIR evoca el rodatge l’any 1937 d’una pel·licula amateur on hi van participar els alumnes del col·legi. Alguns d’aquests improvisats actors i actrius recorden de nou aquella experiència davant les càmeres.

Els personatges: Joan Altimiras, Xavier Baigué Bofill, Jordi Bertran, Ramon Clèries, Maria Teresa Pascual, Artur Pous, Lluís Ros, Felip Sagués i Carmina Sagués. Amb la col·laboració especial de Joaquim Jordà.

Sinopsi: LA DOBLE VIDA DEL FAQUIR torna a l’escenari del Col·legi del Roser de Sant Julià de Vilatorta on l’any 1937, en plena guerra civil, un cineasta a la clandestinitat i nens orfes disfressats de sultans i exploradors van rodar una exòtica pel·lícula d’aventures. Els seus protagonistes reviuen aquells dies de la infància, quan van poder canviar les bates per turbants orientals mentre la realitat imposava el seu propi ball de disfresses amb uniformes militars i capellans vestits de paisà.

LA DOBLE VIDA DEL FAQUIR és una pel·licula que enllaça perfectament amb l’esperit Julius. Primer de tot perquè s’ha filmat a la nostra comarca, a Sant Julià de Vilatorta, i segon perquè reviu el rodatge d’una pel·lícula amateur imitant les grans produccions del Hollywood daurat. Els seus directors seran a Vic per compartir amb el públic l’experiència i emocions d’aquesta recerca cinematogràfica tan especial.

Organitzen CINE CLUB VIC i IMAC


Classe mestra dels germans Grangel al JULIUS 2005


Carles Burgès, amb Jordi i Carles Grangel


Carles Burgès

Els autors dels dissenys de LA NÚVIA CADÀVER (The Corpse Bride) de Tim Burton seran a Vic el proper dijous 15 de desembre per explicar com van dissenyar i crear els fabulosos personatges animats de la pel·lícula. Jordi i Carles Grangel i Carles Burgès tenen el seu estudi a Barcelona i han treballat en algunes de les produccions de dibuixos animats de Hollywood més importants dels últims anys (EL PRÍNCEP D’EGIPTE, SHREK...). A Vic explicaran la seva col·laboració en el film de Burton, mostraran imatges de la pre-producció, esbossos originals i també exhibiran algunes de les figures que apareixen a la pel·lícula.

Aquesta “Master Class” es celebrarà a l’Aula Magna de l’Universitat de Vic, el dia 15 de desembre a les 12 del migdia.

Organitza CINE CLUB VIC,  l’IMAC i el Departament de Comunicació Digital de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic.

Un dels models per a “La núvia cadàver”.


Jaume Balagueró serà el president del jurat del JULIUS 2005

La secció competitiva del Concurs de Curtmetratges JULIUS 2005 tindrà un jurat d’excepció: Jaume Balagueró, l’autor d’èxits internacionals com “ELS SENSE NOM”, “DARKNESS” o “FRÀGILS”.

Aquest jove director lleidatà és un dels cineastes catalans amb més projecció i s’ha convertit en l’abanderat del nou cinema fantàstic espanyol. La seva última pel·lícula, “FRÀGILS”, interpretada per Calista Flockhart i Elena Anaya, es va presentar a la Mostra de Venècia on va recollir excel·lents crítiques. El seu film anterior, “DARKNESS” va  estar tres setmanes consecutives entre les cinc pel·lícules més vistes del Box Office dels Estats Units.

Actualment està ultimant “PARA ENTRAR A VIVIR”, aportació a la sèrie PELÍCULAS PARA NO DORMIR, coordinada per Narciso Ibañez Serrador. Jaume Balagueró és un bon amic de Cine Club Vic: en els seus inicis professionals va presentar personalment en sessions del Cine Club els seus curtmetratges “ALICIA” i “DÍAS SIN LUZ” guardonats en nombrosos festivals internacionals.


<--- tornar a portada