La campanya pro-Internet del ministeri d'Indústria arriba a Vic, en col·laboració amb l'Ajuntament


A la foto, l'inici de la sessió del dilluns, 30 de maig, a Vic.

>> Veure reportatge 15 fotos i vídeos de la sessió

Fins al dia 5 de juny, els veïns i veïnes de Vic que mai hagin accedit a Internet rebran una classe d’iniciació de 45 minuts en una Aula que s’ha instal·lat a Centre Sociocultural “El Remei-L’Estadi” .Promoguda pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i l’entitat pública empresarial Red.es, la campanya compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i pretén articular els plans autonòmics i locals per tal de garantir l’ús de la xarxa en els nous internautes

 La Campanya Tots.es (“Tots a Internet”), que va ser presentada el passat mes d’octubre a Barcelona pel Ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, José Montilla, el Conseller d’Universitats, Investigació i Societat de la Informació de la Generalitat, Carles Solà, i el Director General de Red.es, Ramón Palacio, inicia avui la seva activitat a Vic amb una Aula Fixa que s’ha instal·lat al Centre Sociocultural “El Remei-L’Estadi”, al Passeig de la Generalitat, 46 (planta baixa).

Fins al 5 de juny, els visitants coneixeran els avantatges que proporciona l’ús de la xarxa en diferents activitats com el treball, l’oci i la comunicació. Durant 45 minuts i amb l’ajuda d’un monitor rebran una introducció amb el maneig d’Internet i veuran reportatges amb testimonis reals de persones a les quals la xarxa els ha canviat la vida.

Aquesta Aula Fixa està visitant diverses localitats de les comarques barcelonines des del passat mes de desembre fins al juny de 2005. Tots els interessats podran visitar les aules de dilluns a diumenge des de les 10.00 fins a les 13.00 hores i des de les 16.00 fins a les 21.00 hores.

Per tal de rebre informació de la data i ubicació de les aules en cada localitat, o per tal de concertar cites (associacions i col·lectius), cal trucar al 902 011 010 o visitar la pàginaweb www.todos.es

Desenvolupada pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, a través de l’entitat pública empresarial Red.es, la Campanya pretén promoure l’ús d’Internet i contribuir a la vertebració de la Societat de la Informació entre col·lectius no usuaris de la xarxa, com mestresses de casa, joves estudiants, persones grans, immigrantes i discapacitats. Amb un pressupost, a nivell nacional, de 16 milions d’euros, el Pla pretén sensibilitzar a 1.5 milions de ciutadans. Per aquest motiu, i durant 16 mesos, 25 Aules d’Internet, fixes i mòbils, dotades de 25 ordinadors cadascuna i connexió banda ampla via satèl·lit, recorreran un total de 3.250 localitats de tota Espanya.

L’Ajuntament de Vic vol incentivar l’ús de les tecnologies de la informació i de la xarxa Internet amb la campanya Tots.es

A Vic, l’aula quedarà instal·lada al CentreSociocultural Remei-Estadi (passeig de la Generalitat, 46). Educadors especialitzats conduiran les sessions formatives, que seran eminentment pràctiques i que duraran aproximadament una hora. L’aula disposa de programes interactius multimèdia, vídeos descriptius testimonials i connexió a Internet via ADSL. L’horari de funcionament a Vic serà de les 10 a la 1 del matí i de les 4 de la tarda a les 9 del vespre. Totes les persones interessades a participar en aquestes sessions poden concertar hora a través del telèfon 902 101 395.

La campanya Tots.espretén demostrar als ciutadans que hi estan menysfamiliaritzats, els avantatges d’internet, tant per a interessos professionals com per a aficions del temps lliure. Al mateix temps es vol trencar amb alguns tabús generats pel desconeixement de les noves tecnologies i conscienciar la ciutadania que connectar-se a la Xarxa els pot aportar més beneficis dels que es poden imaginar.

Amb l’arribada d’aquesta campanya a Vic, l’Ajuntament continua la seva política de fomentar l’ús de les tecnologies digitals entre tots els col·lectius. Aquest any, hi haurà una nova ocasió per portar a terme aquesta tasca formativa durant l’e-Week, Setmana Digital a Vic, (del 7 al 13 de novembre). Més endavant informarem de tot el programa però ja està confirmat que l’aula itinerant del Ministeri hi tornarà a ser.

<--- tornar a portada
[email protected]