Fira de l'Avet d'Espinelves 2004
Del dissabte 4 al diumenge 12 de desembre

Reportatge: 50 fotos
Diumenge: Fira de l'Avet d'Espinelves La pluja va espatllar el primer dia, però avui Espinelves s'està omplint com mai.


ESPINELVES

Espinelves és un poble de la comarca d´Osona, però pertanyent a la demarcació de Girona. És popular pel seu entorn natural, la seva església romànica i la seva peculiar especialitat en avets de Nadal. Espinelves està situat dins del bosc més gran de Catalunya, a la zona del Montseny-Guilleries, en plena muntanya i prop del mar. És una zona amb fresques arboredes, aigües netes i aires purs. El paisatge, que conjuga totes les tonalitats del verd, complementa tota la suma d'elements que fan d' aquest lloc un paradís pel visitant. Està a 84 Km. de Barcelona; 21 de Vic i 45 de la Costa Brava. En el mateix Eix Transversal (carretera C-25) entre Vic i Girona.

La vila, a 750m. d' altitud, està situada entre el cColl de Ravell i el coll del Bruc, cobert de boscos on impera el silenci, la pau i la quietud, i on els paratjes són dignes d'admirar. La vegetació és exhuberant: avets, castanyers, roures, alzines...Un clima ideal ha propiciat l´aparició d' una important plantació de coníferes. A Mas Joan s' ha creat l' híbrid "Masjoanis" conegut i exportat com a arbre de Nadal.

La riera d' Espinelves, alimentada per fonts i torrents, que travessa el terme municipal, és un lloc ideal per practicar la pesca. Espinelves és un poble acollidor, proveït de tots els serveis necessaris, on la gent és amable, senzilla i comunicativa. L´expressió de vida i cultura d' Espinelves es concreta a les celebracions de les seves festes anuals: La Fira de l' Avet, La Festa Major, La Festa del Vells i la Cavalcada de Reis.


EXPOSICIONS:

A l'Església
NAOKO NAKAMOTO (pintura).

Al teatre
FUSTA TALLADA

Al local del Jovent Club
JOSEP RIERA "Edificis emblemàtics en miniatura"

A l'Ajuntament
ROSA Ma. CROUS HOM "Peces de ceràmica"

A la plaça de l'Església
CONÍFERES (cedides per VIVERS TORTADÈS).

MOSTRA D'ARTS I OFICIS
En aquesta mostra podrem veure com els artesans elaboren els seus productes de la mateixa manera que ho fan durant tot l'any al seu taller.


ESPECTACLES:

>> Els dies festius les actuacions són a les 11h, a 2/4 d'1 i a les 5h.
>> Els dies feiners les actuacions són a les 12h.

Dia 4, dissabte
CORAL DEL CENTRE EXCURSIONISTA DE BANYOLES

Dia 5, diumenge
ELS GRALLERS DE CAMPDEVÀNOL

Dia 6, dilluns
ELS GRALLERS DE MONTGRÍ

Dia 7, dimarts
ISIDRE
Animació infantil

Dia 8, dimecres
LOS LABRADORES
Xaranga

Dijous 9 i divendres 10
ISIDRE
Animació infantil

Dia 11, dissabte
TOC DE GRALLA

Dia 12, diumenge
ELS GRALLERS DE RIPOLL


La Fira de l´Avet d'Espinelves es planteja el repte de vendre 4.000 arbres i arribar als 70.000 visitants

E.P./DDEG, ESPINELVES
El municipi d'Espinelves (Osona) celebra a partir del proper 4 de desembre i fins al dia 12 la XXIV edició de la Fira de l´Avet, amb l'objectiu de vendre unes 4.000 unitats d´arbres. El tinent d´alcalde de la localitat, Miquel Prat, es va mostrar confiat a aconseguir aquesta xifra, ja que va assenyalar «les vendes solen ser estables i normalment oscil·len entre les 3.000 i 4.000 unitats».

Prat va assegurar que «el fet important és que la fira segueixi aixecant la mateixa expectació de cada any» i va afegir que per a aquesta edició l'organització espera comptar amb prop de 70.000 visitants. Durant els nou dies que durarà la fira, els assistents trobaran una desena de parades en les quals podran comprar avets produïts per petits productors d'Espinelves. En aquesta ocasió, els preus dels arbres oscil·laran entre els 10 i els 45 euros, depenent de la qualitat i de la mesura dels avets. Així mateix, l'organització instal·larà prop de 200 parades amb productes típics de Nadal, com ornaments per als pessebres i els arbres i menjars tradicionals de l'època nadalenca, i organitzarà diverses exposicions de pintura, figures de fusta artesana i cases rurals en miniatura.

La Fira de l'Avet se celebrarà una vegada més per tot el barri antic del petit municipi osonenc -actualment compta amb uns 200 habitants- i s´espera que la meteorologia sigui benèvola per poder assolir una important presència de públic.

Diari de Girona (28-XI-2004)

<--- tornar a portada
[email protected]