Cross de Calldetenes

Reportatge: 26 fotos de les primeres curses del 51è Cros (6-XI-2005)


51è CROS de CALLDETENES

CALLDETENES, 6 de NOVEMBRE de 2005

El Club Atletisme Calldetenes i l’Ajuntament de Calldetenes amb la col·laboració tècnica del Club Atlètic Vic i el suport de la Diputació de Barcelona i de la Federació Catalana d’Atletisme, organitza enguany la 51ena edició del Cros de Calldetenes, obrint així la temporada de cros català.

El Cros més antic de Catalunya, tindrà lloc el proper diumenge dia 6 de novembre a la zona esportiva municipal i començarà a les 10 del matí amb la sortida en primer lloc dels atletes alevins, tot seguit dels infantils, cadets, juniors, benjamins, per finalment acabar amb les categories de promesa i sènior a les 12 hores 30 minuts, tots ells en les categories de masculí i femení.

També enguany s’ha presentat i estarà a la venda el mateix dia del Cros,el llibre “50 anys d’atletisme camp a través – Cros de Calldetenes”, que plasma les diferents èpoques, anècdotes, atletes, circuits..., i contribueix de forma important a la memòria de la història del cros del nostre país.

Els Premis consistiran en:

  • Trofeu i llibre del Cros pels tres primers classificats de cada categoria.
  • Obsequi a tots els participants que acabin la cursa.

Premis en metàl·lic pels tres clubs que hagin entrat més participants de totes les categories en el control d’arribada:

  • 1er premi de 450 euros.
  • 2on premi de 300 euros.
  • 3er premi de 150 euros.

Fruit de l’última edició celebrada el passat 30 de gener, on es va millorar el circuit degut a la celebració del Campionat de Catalunya, aquest es mantindrà però amb uns centenars de metres menys pel fet de ser als inicis de temporada.

Un circuit bastant planer, un circuit natural immillorable, la participació dels millors atletes i un públic considerable fa possible que prop d’un miler de persones gaudeixin d’aquest espectacle esportiu, orgull del nostre poble.

Tota la informació de curses i horaris a la web http://www.calldetenes.org/enti_cros.htm

Club Atletisme Calldetenes.
3-XI-2005


50è Cros de Calldetenes
30 de gener de 2005


Acte de presentació celebrat a Calldetenes el dimarts dia 25.

Uns 1.200 atletes pertanyents a més de 50 clubs participaran diumenge que ve, 30 de gener de 2005, en el 85è Campionat de Catalunya Individual i per equips, dins del marc del 5è Premi Català de Cross i conjuntament amb el Cross de Calldetenes, que arriba enguany a la seva 50ena edició. La prova es va presentar en un acte celebrat a l'Ajuntament de Calldetenes el dimarts dia 25.

Les proves començaran a les 10 del matí amb la categoria d'alevins, i successivament hi haurà les d'infantils, cadets, juvenils, benjamins, júnior i promesa-senior, totes en les seves respectives variants de masculí i femení.

Pel que fa a premis, els portaveus del C. A. Calldetenes van anunciar que "aquesta vegada hem llençat la casa per la finesta", ja que hi ha un total de 5.300 euros en premis. Els dos guanyadors en masculí i femení rebran 1.000 euros cadascun de premi, i els següents classificats, 700, 500, 300 i 150, respectivament. El pressupost total de la cursa s'apropa als 15.000 euros, mentre en edicions anteriors era d'entre 6.000 i 7.000

L'alcalde de Calldetenes, Jaume Mas,va tenir paraules d'agraïment per al Club Atlètic Vic pel suport que va donar en el seu dia a la represa de la prova de Calldetenes després d'un any de no disputar-se, i va assenyalar que a,b el club vigatà "la rivalitat sempre hi és, però amb armonia". Mas va tenir paraules de record per als anteriors presidents del CA Vic, Rosa Parés i Pep Vilá, aquest darrer malauradament ja desaparegut.

El recorregut de la prova serà d'11.900 metres en un circuit de terra i herba, molt centrat al voltant de la zona esportiva per tal de facilitar la visió als espectadors i afavorir que puguin animar més intensament als participants. Es disposarà d'una pantalla gegant de televisió que proporcionarà imatges de la zona més allunyada del recorregut, que serà força planer, amb un desnivell màxim de 10 metres.

La inscripció serà de luxe perquè es dóna la circumstància qie els atletes que volen optar al Campionat de Catalunya estan obligats a anar a Calldetenes per complir les normes.

Finalment, es va anunciar l'aparició del llibre ambel recull de la història del Cross per la propera diada de Sant Jordi.

<--- tornar a portada
osona@osona.com