Cooperativa Plana de Vic

29 de juny de 2005

Inaugurada la segona botiga de la xarxa de la Cooperativa Plana de Vic

Amb l'estisorada i el breu parlament d'Isidre Castanyer, president de l'entitat, passats dos quarts de set de la tarda s'ha donat per inaugurada la nova botiga
Plana de Vic, amb seu al número 551 del carrer de Còrsega de Barcelona,
al barri de la Sagrada Família.

Amb aquesta nova botiga, la segona implantada en territori català per la Cooperativa Plana de Vic –associada a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya–, ja que la primera va ser inaugurada el passat mes de febrer a la mateixa capital d'Osona, l'entitat agrària i ramadera vol apostar per oferir al
públic productes amb certificació de qualitat i seguretat alimentàries
«a preus molt competitius», en paraules de Galí, director de la Divisió
de Botigues de la Cooperativa.

La inauguració ha comptat amb l'assistència d'una cinquantena llarga d'invitats, tant gent de la Plana com diverses autoritats.


Traçabilitat total a la segona botiga “Plana de Vic”, inaugurada el 29 de juny de 2005 a Barcelona

La xarxa de botigues especialitzades en carn de qualitat “Plana de Vic” creix amb una segona botiga a la ciutat de Barcelona

La cooperativa Plana de Vic (CPV), associada a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), informa de la inauguració de la que serà la segona botiga de l’entitat, el proper dia 29 de juny de 2005 a les 18.30 hores al mateix establiment del carrer Còrsega, 551.

Aquest nou punt de venda al detall de la Plana de Vic implanta una total traçabilitat en tot l’assortiment de productes frescos de vacú, porcí i oví. Així el consumidor s’assegura que la carn que s’emporta cap a casa ha tingut un seguiment total des de l’explotació d’origen fins al punt de venda.

Aquest nou punt de distribució de productes cooperatius, ubicat al barri barceloní de la Sagrada Família, també inclou lactis i xarcuteria amb certificació de qualitat i seguretat alimentàries. Segons paraules de Francesc Galí, director de la Divisió de Botigues de la Cooperativa, en aquestes botigues el consumidor trobarà “productes de la Plana a preus molt competitius”. A més de les especialitats cooperatives esmentades, la botiga també distribueix productes artesans i plats preparats.

Pel que fa a la traçabilitat, en el cas de les safates de porc i de vedella fins i tot s’especifica el nom de la granja d’on prové la carn en l’etiqueta. Aquest mateix sistema ja s’ha implantat a la primera botiga que es va inaugurar el passat mes de febrer a la mateixa ciutat de Vic.

El segon punt de venda de la cooperativa consolida el projecte d’activar una xarxa pròpia d’establiments d’autoservei ubicats al centre de les ciutats. Amb una superfície entre els 100 i els 150 metres quadrats, l’espai es reparteix al cinquanta per cent entre la carn fresca i els embotits, per una banda; i els refrigerats i productes artesans per l’altra.

La cooperativa Plana de Vic, amb més de 1.000 socis i 400 explotacions agrícoles i ramaderes en actiu, produeix 100.000 tones de pinso a l’any, aproximadament, fet que permet controlar tot el procés productiu de la carn.

Està prevista l’assistència, a l’acte d’inauguració, del director general de Desenvolupament Rural del DARP, Jordi William Carnes i alts responsables del Departament de Comerç, a més de representants de l’Ajuntament de Barcelona, representants del sector i proveïdors.


 

23 de febrer de 2005

Inaugurada la primera botiga 'Plana de Vic', una carnisseria-xarcuteria de qualitat i innovadora, pionera d'un projecte d'expansió a curt termini

>> Veure reportatge 32 fotos i vídeos de l'acte inaugural del 23 de febrer de 2005

És l'aposta de la cooperativa de Vic, que té més de mil ramaders associats i 400 explotacions actives, per arribar directament al consumidor amb producte propi i certificat

La cooperativa Plana de Vic (CPV), associada a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), ha inaugurat avui, 23 de febrer de 2005, la primera carnisseria-xarcuteria basada en la comercialització de producte d'alta qualitat i certificat procedent de les explotacions dels mateixos socis. Aquesta botiga és la primera d'un projecte de creació d'una xarxa de punts de venda especialitzats, moderns i adequats a les necessitats del consumidor urbà.

L'acte d'inauguració ha estat presidit pel conseller de Comerç, Josep Huguet, i alts responsables del Departament d'Agricultura, a més del president del Consell Comarcal d'Osona, Jaume Mas, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vic, Ignasi Puig. Coincidint amb la de la botiga, s'ha fet també la inauguració del nou espai per a serveis socials de la cooperativa.

Les botigues 'Plana de Vic' s'ubicaran al centre de les ciutats i disposaran d'una sala de vendes d'entre 150 i 250 m2. El 50% de la superfície es destinarà a les vendes de carn (fresca i embotits) d'origen català en lliure servei; la resta es completarà amb refrigerats i productes cooperatius i/o artesans.

Tot l'assortiment de vacú, porcí i oví disposa de certificacions de qualitat i seguretat alimentàries (ISO 9001, ISO 14001, certificació de traçabilitat del porcí i certificació de traçabilitat del pinso), que constitueixen les bases per oferir al consumidor productes de gran qualitat. En aquest sentit, la producció d'unes 100.000 tones de pinso anuals pels mateixos socis permeten elaborar dietes per als animals de la cooperativa controlades estrictament.

Els objectius de la Plana de Vic, que té més de 1.000 associats i 400 explotacions actives, passen per incrementar el valor del treball dels ramaders i fer les explotacions més eficients i competitives, al temps que es crea una marca forta i s'innova amb un nou concepte comercial a través un canal de distribució propi i diferenciat.

La botiga 'Plana de Vic' constitueix un nou format de distribució dirigit a resoldre les necessitats del consumidor urbà i es basa en els productes i valors de la CPV. Tot l'assortiment bàsic de vacú, porcí i oví disposa de certificacions de qualitat i seguretat alimentàries. A més, s'hi trobaran làctics, plats preparats, productes cooperatius i dels millors artesans.


Més informació

>> Web oficial de la CPV

>> Pàgina de la CPV a osona.com

>> Reportatge fotos i vídeos inauguració de la botiga (febrer 2005)

>> Fotos i vídeos: Assemblea general de socis de la CAC (maig 2005)

>> Dossier informatiu Cooperativa Plana de Vic (Doc. PDF)

<--- tornar a portada
[email protected]