Campanya Ràdio Vic en català
Pàgina creada a osona.com el gener de 2001

Convocada una festa pel 26 de gener de 2002 a Vic

Vic.- La plataforma "RÓdio Vic en catalÓ!", un cop assolits els seus objectius, i per tal de tancar la campanya que s'iniciÓ el dia 3 de gener del 2001, ha convocat pel dia 26 de gener un concert-festa de celebraciˇ a Vic, al recinte del Sucre.

Comunicat sobre la festa del 26 de gener
DesprÚs de la vict˛ria aclaparant de la Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ enfront de Luis del Olmo i la seva emissora, la Plataforma fa una festa-concert el proper 26 de gener a les 22.00 hores del vespre al recinte firal El Sucre de Vic. Hi participaran OKUPATS, BRAMS i hi haurÓ un concert de GARROTINS, encapšalat per Carles Belda (Pomada) amb altres m˙sics de diferents formacions musicals. Es farÓ un passi d'imatges de la campanya i tambÚ hi haurÓ habilitat un espai perquŔ les entitats que ho vulguin puguin muntar les seves paradetes.
Malgrat que la voluntat de la Plataforma era fer aquesta festa-concert de forma gratu´ta, pel cost de tot plegat ens veiem obligats a cobrar una entrada que serÓ de 3 euros (500 pts). En el preu de l'entrada hi ha incl˛s un entrepÓ i si s'acabessin les existŔncies es canviarÓ per una consumiciˇ.
Aquesta festa la volem dedicar especialment a les mÚs de 5.000 persones que van signar la seva adhesiˇ a la campanya, a les empreses i comeršos que van retirar la publicitat, als Ajuntaments de la comarca que van aprovar la mociˇ en favor del catalÓ a RÓdio Vic, a les mÚs de 2.000 persones d'arreu dels Pa´sos Catalans que van ser els culpables de l'Ŕxit de la manifestaciˇ del 30-06-01 (Una abrašada molt forta a la gent de la Catalunya Nord, del PaÝs ValenciÓ, de ses Illes, de les comarques de Ponent, l'Alguer i El Carxe) i a tota la gent que d'alguna manera o altre han participat en la campanya i han cotribu´t en aquest Ŕxit.
╔s una vict˛ria de totes i tots, gaudim d'aquest Ŕxit malgrat que queda molta feina per fer, el 26 de gener ens veiem a Vic!
P.D. EL M╔S URGENT JA HO HEM FET, L'IMPOSSIBLE S'EST└ FENT. PELS MIRACLES DEMANEM 24 HORES.
Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ.

La campanya RÓdio Vic en catalÓ es tanca amb una festa
Les mobilitzacions per reclamar que RÓdio Vic tornÚs a emetre Ýntegrament en catalÓ van donar fruit. Aquest desembre, Onda Rambla deixava d'emetre el programa Protagonistas, de Luis del Olmo, i el substitu´a per un magazine local. Per celebrar l'Ŕxit de la campanya, la plataforma RÓdio Vic en CatalÓ ha convocat una festa aquest dissabte, amb un concert dels grups Brams i Okupats. La festa per tancar la campanya es celebra aquest dissabte a les 22:00 hores al recinte El Sucre. A mÚs dels dos conjunts que encapšalen el cartell, tambÚ hi actuaran diversos m˙sics osonencs tocant m˙sica tradicional, encapšalats per Carles Belda de Pomada. Les mobilitzacions es van iniciar quan RÓdio Vic, que sempre ha estat una emissora privada, va ser adquirida per Onda Rambla a finals del 2000. La nova gestiˇ va suposar l'entrada a la graella del programa Protagonistas, que ocupava tota la franja matinal i s'emetia en llengua castellana. La campanya contra el programa ha incl˛s manifestacions, concerts i fins i tot ha desencadenat algunes accions vandÓliques contra les instal.lacions de l'emissora. 5.000 osonencs van donar el seu suport a la reivindicaciˇ en forma de signatura. A mÚs, l'audiŔncia de l'emissora va caure a la meitat i el nombre d'anunciants comarcals va reduir-se prÓcticament a zero. Tot i que el mateix Luis del Olmo s'havia mostrat ferm en la decisiˇ de mantenir el programa a la graella de RÓdio Vic, el 3 de desembre l'emissora va anunciar que reestructurava la graella. Protagonistas va desaparŔixer i va deixar pas a un magazine produ´t des de la mateixa emissora, Vic directe. Maršal Llado, (La Malla) - 26/1/02 11.51
1-XII-2001: "Protagonistas" abandona Ràdio Vic
Barcelona.-Sota el títol de "Protagonistas deixa d'emetre's per RÓdio Vic", el diari digital La Malla publica l'1 de desembre aquest reportatge:
La intensa campanya per reclamar que RÓdio Vic tornÚs a emetre Ýntegrament en catalÓ ha fructificat. Des d'aquest dilluns, l'emissora substituirÓ Protagonistas, el magazine de Luis del Olmo, per un espai en catalÓ de carÓcter comarcal, anomenat Vic directe. La decisiˇ del grup Onda Rambla, que s'emmarca en una reestructuraciˇ global de les graelles, arriba quasi un any desprÚs que s'engeguÚs la campanya de protesta. Luis del Olmo Els oients d'Osona no es quedaran sense poder escoltar el programa de Del Olmo, que s'emet tambÚ per Onda Cero.
El mateix passarÓ a la resta d'emissores comarcals del grup Onda Rambla, com a Girona o Igualada, on Protagonistas tambÚ deixarÓ d'emetre's properament. En tots els casos, el programa serÓ rellevat per un magazine descentralitzat de sis hores, que abastarÓ tota la franja matinal. Onda Rambla ha al.legat una voluntat de potenciar la informaciˇ d'Ómbit local. DesprÚs de 25 anys d'emetre exclusivament en catalÓ, l'emissora privada RÓdio Vic va ser adquirida pel grup Planeta en comenšar la temporada 2000-2001. Posteriorment la va traspassar a Onda Rambla, que va mantenir les emissions en catalÓ excepte en la franja matinal, la de major audiŔncia. L'emissora va passar a emetre diÓriament sis hores de Protagonistas, el programa que realitza i presenta Luis del Olmo per a tot l'Estat.
Un any de protestes Aquest fet va motivar la creaciˇ d'una plataforma que reclamava que RÓdio Vic, l'˙nica emissora que emet des de la ciutat, seguÝs emetent exclusivament en catalÓ.
Es van llanšar adhesius amb el lema "Torna Radio Vich?", es van convocar diverses manifestacions i un grup d'incontrolats fins i tot va fer pintades i va trencar vidres a l'edifici de l'emissora. L'acte mÚs concorregut va ser la manifestaciˇ convocada el darrer 30 de juny, que es va convertir en un clam a favor de la llengua catalana. S'han recollit mÚs de 5.000 signatures a favor de mantenir ˙nicament el catalÓ a l'emissora.
Des de la Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ s'ha rebut la notÝcia com una conseqŘŔncia directa de "la pressiˇ popular". La davallada en l'audiŔncia de l'emissora fins a la meitat ha estat decisiva, aixÝ com la prÓctica absŔncia d'anunciants aut˛ctons.
Dijous, 29 de novembre de 2001
Luis del Olmo retira el programa "Protagonistas"
Comunicat de la Plataforma Ràdio Vic en català:
"Que en prenguin nota els enemics del català..."
Vic.- Aquest és el comunicat difós el 29 de novembre de 2001 per la "Plataforma RÓdio Vic en catalÓ":
Aviat farÓ un any que, coincidint amb el comenšament de les emissions en espanyol de RÓdio Vic, es va iniciar la campanya per aconseguir la recatalanitzaciˇ de l'emissora. Des de la Plataforma s'han dut a terme diverses accions demanant que RÓdio Vic tornÚs a emetre en catalÓ tal com havia fet durant mÚs de 25 anys. S'han fet cercaviles, accions com la cadena humana que va encerclar l'illa de cases on hi ha la seu de RÓdio Vic, una manifestaciˇ a nivell nacional en defensa de la llengua, concerts, encartellades massives a la ciutat, i tot aix˛ amb el suport de bona part de la societat civil de la comarca. Dues bones mostres d'aix˛ sˇn la recollida de mÚs de 5.000 signatures demanant la catalanitzaciˇ de RÓdio Vic i el suport de molts ajuntaments de la comarca. RÓdio Vic tornarÓ a emetre en catalÓ a partir del dilluns 3 de desembre.
Aquest fet representa una vict˛ria de la iniciativa popular portada a terme per la "Plataforma RÓdio Vic en catalÓ" amb el suport de bona part de la societat civil de la comarca d'Osona. Des de la Plataforma volem manifestar la nostra satisfacciˇ per aquest fet, que demostra que la pressiˇ popular Ús una bona eina per a aconseguir la pervivŔncia de la llengua catalana davant de qualsevol agressiˇ com la que representava l'espanyolitzaciˇ de RÓdio Vic.
GrÓcies a la campanya s'ha aconseguit que Vic es convertÝs en la capital de la reivindicaciˇ de la normalitzaciˇ lingŘÝstica, tal com va quedar clar a la manifestaciˇ del dia 30 de juny on es van reunir mÚs de 2.000 persones. Iniciatives com aquesta, o com la recent que ha aconseguit que la Warner es comprometÚs a doblar en catalÓ les properes pel.lÝcules de la sŔrie Harry Potter, demostren que la mobilitzaciˇ popular Ús el camÝ a seguir, ja que, desgraciadament, la classe polÝtica del nostre paÝs no Ús capaš d'aconseguir que la voluntat popular sigui escoltada.
TambÚ volem valorar la diversitat de la iniciativa, que ha recollit els esforšos de persones i entitats de caire ben divers, que hem sigut capašos de treballar units per aconseguir una vict˛ria. AixÝ mateix, volem agrair el suport de tota la gent de la comarca que ha deixat d'escoltar la programaciˇ en castellÓ de RÓdio Vic, aixÝ com a les empreses que han retirat els seus anuncis de l'emissora com a resposta a l'agressiˇ de quŔ era vÝctima la nostra llengua.
Esperem que aix˛ serveixi de precedent perquŔ a partir d'ara qualsevol individu o empresa que pretengui dur a terme cap tipus d'agressiˇ lingŘÝstica o d'atac a la voluntat popular prengui nota i sÓpiga que no ens quedarem aturats davant de qualsevol iniciativa que vagi en contra de la voluntat majoritÓria de la societat catalana i osonenca en particular.

Reportatge del diari Avui (dijous, 29 de novembre)
30 de juny: 2.000 persones al carrers de Vic a favor del català i contra l'espanyolització de Ràdio Vic

Vic.- La manifestació convocada per la Plataforma Ràdio Vic en Català i una vintena d'associacions més ha recorregut durant dues hores, aquest dissabte, dia 30, les rambles i el Passeig de Vic i ha acabat a la plaça Major, on han estat llegits diversos comunicats.

Veure reportatge fotogràfic de la manifestació (16 fotos)

Els dos milers de manifestants han cridat lemes com "Ràdio Vic en català", "Independència", "Als Països Catalans, en català", "Ni França, ni Espanya, Països Catalans" i d'altres. També s'han sentit crits aïllats de "Luis del Olmo, pim, pam, pum". Al passar per davant de l'emissora d'Onda Rambla Vic i de la seu del PP, s'han fet algunes escridassades. Els manifestants han guardat un minut de silenci i han cantat Els Segadors a la cruïlla del carrer de Verdaguer i la rambla de les Davallades, en el lloc on el 1713 va ser executat el patriota Bac de Roda i hi ha una placa que recorda aquest crim.

Operatiu policial.- Malgrat el clima de por que s'havia escampat per Vic en les hores prèvies a la manifestació, aquesta ha recorregut el seu itinerari sense cap mena d'incident, amb l'excepció d'una trencadissa de vidres en una entitat bancària. Fins i tot, els Mossos d'Esquadra havien recomanat a alguns comerciants que tanquessin els seus establiments. A l'inici de la concentració, un helicopter policial ha sobrevolat el centre de la ciutat. Agents de paisà de la policia espanyola també han seguit de prop tota la desfilada.

Xiulada per a l'alcalde de Vic.- El diputat d'ERC al Parlament espanyol, Joan Puigcercós, formava part de la comitiva, igual que el cap del grup municipal del PSC, Jaume Portell. Contràriament, i trencant amb una llarga tradició de defensa de la llengua catalana, cap regidor de CiU de Vic no ha assistit a l'acte. Els assistents a l'acte final a la plaça Major han xiulat l'alcalde de Vic Jacint Codina per aquesta absència.

Del Olmo pot recular.- En els darrers dies han circulat informacions no confirmades en el sentit que Luis del Olmo podria haver decidit ja la retirada dels programes en castellà de Ràdio Vic, inclòs el seu emblemàtic espai "Protagonistas". El president de la Generalitat, Jordi Pujol, ha discutit el conflicte de Vic amb Del Olmo i li ha plantejat algunes contrapartides que compensarien la desaparició del seu programa de l'emissora de Vic.

MÉS INFO: La iniciativa sorgida de la plataforma RÓdio Vic en catalÓ ha comptat, per a l'organitzaciˇ de l'acte, amb la colĚlaboraciˇ de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) i de la campanya Jo tambÚ em planto. Un gran nombre d'entitats de tots els Pa´sos Catalans s'han adherit a la convocat˛ria i s'espera l'assistŔncia a Vic de representants de totes les terres de parla catalana, segons informa Vilaweb Vic.

ANTECEDENTS. La Plataforma "Ràdio Vic en català" havia convocat una manifestació nacional per aquest 30 de juny a les cinc de la tarda a Vic, en defensa de la llengua catalana i per denunciar les agressions de què és víctima cada vegada més. La convocatòria afirmava: "Les catalanes i els catalans no podem deixar d'apuntar-nos a les nostres agendes que el proper dissabte 30 de juny hi ha jornada reivindicativa. Per quŔ? Per sortir en defensa de la nostra llengua i dir que ja n'hi ha prou d'atacs i imposicions de l'espanyol i el francŔs vers el catalÓ. Recordem: Universitat Rovira i Virgili; discurs del rei de l'Estat espanyol al "Premio Cervantes"; posteriors declaracions de la ministra Pilar del Castillo i membres del PP; discriminaciˇ del catalÓ per part del jutge de la Sala 3a dels jutjats de Santa Coloma de Farners; Luis del Olmo castellanitza RÓdio Vic, etc, etc...".

30 de juny, a les 5 de la tarda, convocada una manifestació nacional per la llengua catalana a Vic
Vic.- "A nadie se le obligˇ nunca a hablar en castellano: fueron los pueblos mßs diversos quienes hicieron suyo por voluntad libÚrrima, el idioma de Cervantes". Aquesta frase, pronunciada el dia de St. Jordi pel rei dels espanyols, podria considerar-se com una simple anŔcdota desafortunada o com una relliscada inoportuna d'un monarca analfabet. Tanmateix, no cal ser pas molt espavilat per veure-hi un pas mÚs d'una campanya endegada pel govern neofranquista del PP i seguida al ritme de la "marxa militar" pels seus sequašos en forma de poders polÝtics, econ˛mics, mediÓtics o judicials.

Ja no en tenen prou d'imposar-nos programaciˇ espanyola i en espanyol en els nostres mitjans de comunicaciˇ locals (RÓdio Vic), d'impugnar reglaments d'usos lingŘÝstics d'universitats i ajuntaments, d'intentar fer retrocedir (si aix˛ Ús possible) el catalÓ a la justÝcia i als registres civils municipals, d'imposar "E"s a les matrÝcules, "distritos ˙nicos"... o de burlar-se dia rera dia del nostre poble. Ara ja ens han arribat a negar la hist˛ria, "ens diuen que no en tenim, que la nostra Ús la d'ells" (Raimon). Neguen tres segles de persecuciˇ polÝtica, lingŘÝstica i cultural; neguen la mem˛ria, encara ben viva, de l'intent de genocidi lingŘÝstic i cultural del franquisme.

Cal, per tant, mantenir viva la nostra mem˛ria com a poble. I cal fer-ho mirant cap al futur, per recuperar la normalitat que ens han pres durant tres segles d'ocupaciˇ; exigint fermesa a les nostre institucions, per˛ sobretot, demostrant-la des de la societat civil.

Davant de tot aix˛ la CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua juntament amb la Plataforma de RÓdio Vic us convoquem el proper dissabte 30 de juny a les cinc de la tarda a la Plaša de l'Estaciˇ de Vic (Osona) a una manifestaciˇ sota el lema:

PER LA LLENGUA, PROU IMPOSICIË DE L'ESPANYOL I EL FRANC╚S En acabar la manifestaciˇ hi haurÓ parlaments i festa. ╔s un bon dia per demostrar el nostre rebuig a la persecuciˇ de la nostra llengua aixÝ que no hi pot faltar ning˙ (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maˇ, El Carxe i l'Alguer)

EL 30 DE JUNY TOTHOM A VIC MANIFESTACIË NACIONAL

30 de març Comunicat: "Hem encerclat Ràdio Vic!"

Vic.- La valoraciˇ que fa la Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ de la cadena humana que es va fer el passat dissabte dia 24, Ús d'Ŕxit de convocat˛ria i de participaciˇ. Valorem molt el fet que la gent que va aconseguir encerclar RÓdio Vic pertanyia als diferents sectors socials, entitats culturals, cÝviques, partits polÝtics de la ciutat i de la comarca, i des del mÚs jove fins al mÚs vell. Hem constatat que la gent ha captat el missatge de la Plataforma, que amb fets com aquest fa que re trocedeixi la nostra llengua i la nostra cultura amb la conseqŘent pŔrdua de la nostra identitat i que si els catalans no defensem la nostra llengua ning˙ ho farÓ.

Ara nomÚs falta que els senyors d'Onda Rambla tambÚ captin el missatge del poble i busquin vies de soluciˇ per normalitzar les emissions en catalÓ de RÓdio Vic Des d' aquÝ volem donar les grÓcies a tota la gent que va fer possible encerclar RÓdio Vic amb la seva tossuderia d'imposar un idioma que no Ús el nostre. NomÚs amb l'esforš de tots farem que la normalitzaciˇ lingŘÝstica a RÓdio Vic sigui un fet. D'altra banda hem de tornar a lamentar una vegada mÚs les poques ganes de diÓleg que tenen el senyor Luis del Olmo i els dirigents d'Onda Rambla.

SabÝem que de la qualificaciˇ de "NAZIS" a la de "TERRORISTES" als membres de la Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ, per part del senyor del Olmo, nomŔs hi havia un pas. Aquest fet ja s'ha produ´t en el transcurs del seu programa del passat divendres dia 22; aix˛ no solament demostra el nerviosisme que hi ha en aquesta empresa i la falta d'arguments per defensar el que Ús indefensable, sinˇ que a mÚs a mÚs creiem que aquests senyors han perdut els papers.

El consell que donem a aquests senyors Ús que no s'escarrassin en provocar-nos, ja que tenim molt clar que no entrarem en el seu joc de les provocacions, perquŔ la Plataforma tÚ una lÝnia marcada d'actuacions en la campanya i res ni ning˙ farÓ que ens desviem dels nostres plantejaments i del nos- tre objectiu: que RÓdio Vic torni a emetre en catalÓ. El que han de fer Ús complir el que van prometre, ja que la Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ, malgrat tot, estÓ disposada a establir el diÓleg per tal de donar una soluciˇ al problema.
Aleix Cardona i Manel SÓnchez portaveus de la Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ

24 de març Més de 300 persones, dissabte a la cadena humana per encerclar l'edifici de Ràdio Vic
Vic.- Més de 300 persones van assistir aquest dissabte, 24 de març, a la tarda a la concentració que va formar una cadena humana al voltant de l'edifici on està situada l'emissora de Ràdio Vic, ara convertida en Onda Rambla Vic. L'acció forma part de la campanya de la plataforma "Ràdio Vic en català", que demana que el seu director i propietari, Luis del Olmo, aturi la castellanització que li està imposant des del mes de gener. Els concentrats van fer un acte festiu i van anunciarr que la campanya s'intensificarà de cara al Mercat del Ram.
17 de març El CAC pot revocar la cessió de Ràdio Vic a Luis del Olmo i retirar-ne la llicència
Barcelona - El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), organisme independent creat pel Parlament de Catalunya, ha obert un expedient al Grupo Planeta per haver cedit l'explotació de la seva emissora de Vic a la cadena Onda Rambla de Luis del Olmo. Aquesta operació vulneraria el decret 268/1998 que prohibeix la gestió indirecta de les emissores de ràdio. Si l'expedient progressa, Planeta podria perdre la llicència i no podria optar a recuperar-la. El PSC ha presentat al Parlament diverses preguntes sobre la cessió de Ràdio Vic a Onda Rambla.
9 de març Comencen les adhesions de personalitats a la campanya Ràdio Vic en català

COMUNICAT DE PREMSA DE LA PLATAFORMA "RÀDIO VIC EN CATALÀ"

Primer de tot voldrÝem dir respecte a la confirmaciˇ a travÚs de la directora d'Onda Rambla Vic (Im-ma DomÝnguez) que el senyor Luis del Olmo ens havia acusat de "NAZIS" i que el senyor del Olmo tanca la porta de qualsevol tipus de conversa amb la Plataforma, que la Plataforma encara dei-xa oberta aquesta porta, ja que nosaltres continuem optant pel diÓleg.

Una vegada mÚs es demostra el tarannÓ del senyor del Olmo i de la seva empresa amb fets consu-mats com sˇn: la imposiciˇ d'un idioma que no Ús el nostre a RÓdio Vic, no tenir en compte ni l'opiniˇ ni el malestar de la gent, i posant traves i coaccionant la llibertat d'informaciˇ als mitjans de co- municaciˇ.

D'altra banda us posem a la vostra disposiciˇ el primer llistat de persones rellevants en el mˇn de la cultura i de la polÝtica de la comarca d'Osona i d'arreu del Pa´sos Catalans, Els noms sˇn:

Pilar Cabot (escriptora i directora de la biblioteca Joan Triad˙ de Vic)
Bet Font (diputada al Parlament de Catalunya per IC-V)
Joan Lagunas (regidor de l'Ajuntament de Vic per IC-V)
Imma Albˇ (historiadora)
Joan Puigcercˇs (diputat al Parlament de l'Estat espanyol per ERC)
Arcadi Oliveres (economista)
David Bassa (periodista)
Enric Larreula (escriptor)
Ferran Torrent (escriptor)
Francesc Ferrer i GironŔs (diputat al Parlament de Catalunya)
Francesc Ribera "Titot" (cantant dels Brams)
Isabel- Clara Simˇ (escriptora i col.laboradora del diari AVUI)
Joan Reig (baterista)
Joaquim Moncl˙s (escriptor)
Jordi Llavina (escriptor)
Josep M. Benet i Jornet (escriptor i autor de serials de TV3 com Poble Nou)
LluÝs Gendrau (director d' Enderrock)
Miquel Porter i Moix (historiador de cinema)
Miquel SellarŔs (director de "Debat Nacionalista")
Pep Riera (pagŔs "Uniˇ de Pagesos")
VÝctor Alexandre (escriptor)
Xavier Serrat (actor)
LluÝs GavaldÓ (cantant dels Pets)

Altres noms d'entitats adherides sˇn:
Penya Barcelonista Plana de Vic
Unitat Nacional Catalana
Ateneu 24 de Juny (Girona)
Omnium Cultural (Igualada,delegaciˇ de l'Anoia)
CafŔ Bar "JIMMY JAZZ" (Igualada)
Penya "Bon Rotllo" (Igualada)
ARA! (l'Anoia)

Davant la voluntat d' encetar la campanya contra Onda Rambla a Igualada pels igualadins, una delegaciˇ de representants de la Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ es desplašarÓ a aquesta ciutat per tal de posar al corrent del desenvolupament de la campanya i del sistema de treball de la Plataforma en una reuniˇ oberta que es durÓ a terme el proper dia 17 de marš. Recordem que ja es va fer una primera recollida de signatures fa dos dissabtes a Igualada, amb una molt bona acceptaciˇ de la gent. TambÚ estÓ previst que en un breu periode de temps la campanya s'estengui a Onda Rambla Girona.Aleix Cardona i Manel SÓnchez portaveus de la Plataforma Radio Vic en CatalÓ

22 de febrer La Plataforma analitza en un comunicat les declaracions de Luis del Olmo a TVO

La Plataforma Ràdio Vic en català ha emès, en data 22 de febrer, aquest comunicat:

LUIS DEL OLMO MANIFESTA UNA CLARA VOLUNTAT DE MARGINAR EL CATAL└ A LA SEVA EMISSORA.

DesprÚs de les declaracions del senyor Luis del Olmo als mitjans de comunicaciˇ de la comarca, es ma-nifesta una clara voluntat de marginar el catalÓ a la seva emissora; per aix˛, la nostra campanya tÚ raˇ de ser, ja que Ús un clam per la gent de Vic, i en general per la gent de tota la comarca. El dret a discrepar Ús un dret democrÓtic que ning˙ (ni tan sols el senyor Luis del Olmo) ens pot negar.

En aquest sentit, des del principi ha intentat i continua intentant la criminalitzaciˇ de la nostra campanya pel sol fet que existeix discrepÓncia, fet que fins i tot la premsa i mitjans de comunicaciˇ en general se n'han adonat, perquŔ la defensa de la nostra llengua - el catalÓ - no Ús un delicte, Ús un dret que hem adquirit al ser ciutadans d' un paÝs lliure i presumptament democrÓtic, i Ús un dret que tenim com a catalans.

TambÚ hem constatat que aquest senyor tÚ un profund desconeixement de la realitat del nostre paÝs i de la nostra societat i aquest desconeixement el fa actuar amb poc respecte cap a la nostra llengua, la nostra cultura i tambÚ la nostra gent. D'aquÝ surten declaracions com les que diuen que de quŔ ens queixem si ens posa a la seva emissora un 25% de programaciˇ en castellÓ i un 75% en catalÓ. Si no tinguÚs aquesta manca de coneixement vers nosaltres sabria que la llengua d'un paÝs Ús innegociable, per tant aquest 25% Ús un retrocÚs de la nostra llengua per tal de poder subsistir. Aquest desconeixement tambÚ li fa fer declaracions apel.lant als llocs laborals dels treballadors d'Onda Rambla Vic amb un to de victimisme desmesuradament acusat..

Des de la Plataforma manifestem que els treballadors d'Onda Rambla ens mereixen un gran respecte com a persones i com a professionals. Sabem que ells s'han trobat sense voler-ho al mig de tot aquest afer, per tant no tenim res en contra d'ells. La Pla taforma l'˙nic que vol Ús que RÓdio Vic torni a emetre en catalÓ. El senyor Luis del Olmo tambÚ ens a acusat des del principi que no el deixem arribar a la gent. Que nosaltres sabem, ell estÓ emetent sense cap tipus d'entrebanc; per tant, si no arriba a la gent, Ús perquŔ la gent no vol que el senyor del Olmo arribi a les seves llars. La Plataforma l'˙nic que ha fet Ús reforšar els sectors socials que estan en contra de la castellanitzaciˇ de RÓdio Vic.

Una vegada mÚs la Plataforma reitera la voluntat de diÓleg, per˛ aquest diÓleg ha de servir per intentar tro-bar una soluciˇ a aquest problema. Si la trobada amb el senyor Luis del Olmo ha de servir per fer un debat sobre el tema i pel lluiment personal del senyor Luis del Olmo, i d'algun possible contertuliÓ habitual de la seva emissora, la Platafoma tÚ molt clar que no caurÓ en aquest parany i que no estÓ disposada a for- mar part del seu espectacle. En aquest sentit la Plataforma estÓ estudiant fer una conferŔncia, taula rodona. Reiterem tambÚ que continuarem incidint en el tema de la publicitat,; aixÝ la Plataforma ja estÓ preparant un model de carta per enviar a tots els sectors comercials i empresarials de la comarca susceptibles d'inserir publicitat a Onda Rambla Vic, tot recomanant-los les opcions de quŔ disposen a la comarca per poder posar la seva publicitat.

Pel pr˛xim mes de marš la Plataforma ja estÓ preparant diversos actes l˙dicoreivindicatius dels quals ja us anirem posant al corrent puntualment. D'altra banda, ja se'ls ha fet arribar la mociˇ que es presentarÓ al pr˛xim ple de l'Ajuntament de Vic als partits polÝtics, els quals tambÚ ja han donat el vist- i- plau. TambÚ hem fet arribar la mociˇ a l'alcalde de Vic amb una petita nota en la qual demanem una entrevista perquŔ ens doni el seu parer.

Aleix Cardona i Manel SÓnchez
Portaveus de la Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ

15 de febrer Del Olmo diu que només deixarà Ràdio Vic si els oients i els anunciants l'abandonen
Vic.- El director d'Onda Rambla, Luis del Olmo, va declarar a l'entrevista emesa per TVO aquest dijous, dia 15, al vespre, que es plantejarà tancar l'emissora de Vic si perd audiència i els anunciants retiren la publicitat, cosa que va reconèixer que està passant. Tanmateix, va mostrar la seva confiança en la gent d'Osona per continuar endavant.
Dilluns al vespre, 12 de febrer, un grup de ciutadans convocats per la Plataforma Ràdio Vic en Català va esbroncar-lo quan sortia de gravar una entrevista als estudis de la televisió d'Osona TVO, a Vic. El director d'Onda Rambla havia accedit una estona abans a parlar amb dos representants de la Plataforma. Durant la conversa, els va confirmar que l'emissora de Vic ha perdut el 80% de la seva publicitat degut a la campanya en favor del català. També es va manifestar defensor de la llengua i va confessar no entendre perquè se l'ataca.
12 de febrer Els defensors del català van escridassar Luis del Olmo quan sortia de ser entrevistat a TVO
Vic.- El director d'Onda Rambla, Luis del Olmo, va declarar a TVO que es plantejarà tancar l'emissora de Vic si perd audiència i els anunciants retiren la publicitat, cosa que va reconèixer que està passant. Tanmateix, va mostrar la seva confiança en la gent d'Osona per continuar endavant. L'entrevista serà emesa per TVO aquest dijous al vespre.
Dilluns al vespre, un grup de ciutadans convocats per la Plataforma Ràdio Vic en Català va esbroncar-lo quan sortia de gravar una entrevista als estudis de la televisió d'Osona TVO, a Vic. El director d'Onda Rambla havia accedit una estona abans a parlar amb dos representants de la Plataforma. Durant la conversa, els va confirmar que l'emissora de Vic ha perdut el 80% de la seva publicitat degut a la campanya en favor del català. També es va manifestar defensor de la llengua i va confessar no entendre perquè se l'ataca.
Dissabte passat, prop de dues-centes persones van assistir a la botifarrada i cercavila celebrades al centre de Vic en reivindicació de l'ús del català a Onda Rambla Vic.
11 de febrer La majoria de les empreses i comerços ja ha retirat la seva publicitat d'Onda Rambla Vic

Aquest és el text del reportatge de Jordi Sunyer publicat al diari Avui el diumenge 11 de febrer:

Vic acull una botifarrada en contra de la presŔncia del castellÓ a la rÓdio de la ciutat

Les empreses osonenques assumeixen el missatge de la campanya 'Torna Radio Vich?'

╚xit en la retirada de publicitat a l'emissora, segons la plataforma RÓdio Vic en CatalÓ

Una parella de Mossos d'Esquadra va impedir l'enganxada d'adhesius a la porta de RÓdio Vic

La campanya que la plataforma RÓdio Vic en CatalÓ va impulsar a principis d'any comenša a donar els seus fruits. Ahir, coincidint amb l'organitzaciˇ d'una botifarrada i una cercavila popular, els portaveus de la plataforma, Aleix Cardona i Manel SÓnchez, van assegurar que gairebÚ el cent per cent de les empreses osonenques que s'anunciaven a RÓdio Vic ja han retirat la publicitat de l'emissora que presideix Luis del Olmo.

La jornada reivindicativa va comenšar a primera hora del matÝ amb una botifarrada popular a la plaša del Carbˇ, que va congregar prop de cent persones. Davant els locals Tot seguit, va tenir lloc una encara mÚs concorreguda manifestaciˇ animada amb gralles i tambors que va acabar davant els locals de RÓdio Vic. Durant la cercavila, encapšalada per una pancarta on es podia llegir "Torna Radio Vich?", es van sentir crits contra Luis del Olmo i contra l'espanyolitzaciˇ de l'emissora de la capital d'Osona.

Just abans d'arribar a les portes d'Onda Rambla Vic, tambÚ es va desplegar una pancarta gegantina des d'una teulada ve´na amb la inscripciˇ "Torna Radio Vich?". Ja davant els locals de l'emissora, hi va haver uns moments de tensiˇ quan una parella de Mossos d'Esquadra volia impedir que un grup de joves enganxÚs adhesius de la campanya a la porta de RÓdio Vic.

Al final, per˛, desprÚs d'un curt estira-i-arronsa va tornar la calma i es va llegir un manifest on es ressaltava que, "amb el recolzament de tothom encara Ús possible que el catalÓ torni a RÓdio Vic". En acabar, Cardona i SÓnchez van entrar a l'edifici amb la intenciˇ de fer entrega d'una carta a la directora d'Onda Rambla Vic, Imma DomÝnguez, en quŔ solĚlicitaven entrevistar-se amb els dirigents de l'emissora. "Nosaltres sempre hem apostat pel diÓleg", assegurava Cardona, afegint que des d'Onda Rambla, de moment ning˙ s'ha posat en contacte amb la plataforma, "tot i que ja els vam enviar una primera carta fa unes setmanes".

A l'hora de lliurar aquesta segona carta, per˛, tampoc hi va haver sort. La porta interior dels locals d'Onda Rambla Vic estava tancada amb pany i clau i, tot i que un cartell aclaria que els dissabtes l'horari als matins d'atenciˇ al p˙blic era de nou a una, a dos quarts d'una del migdia ning˙ va obrir la porta. Cardona i SÓnchez es van comprometre a fer arribar la carta a DomÝnguez aquesta mateixa setmana.

Estendre la campanya

De moment, la plataforma RÓdio Vic en CatalÓ ha recollit mÚs de tres mil signatures, ha rebut el suport de dotzenes d'institucions i associacions d'arreu del paÝs, i fins i tot ha iniciat el contacte amb altres ciutats de Catalunya amb la intenciˇ d'estendre la campanya a tot el territori. Els propers municipis en presŔncia d'Onda Rambla on ja hi ha hagut converses sˇn Igualada i Vilanova i la Geltr˙. D'altra banda, els estira-i-arronses entre la plataforma RÓdio Vic en CatalÓ i els Mossos d'Esquadra han arribat al Parlament de Catalunya. ERC ha presentat aquesta setmana una pregunta en quŔ demana saber si les forces policials catalanes han rebut alguna consigna sobre el tracte a la plataforma.

10 de febrer Unes dues-centes persones assisteixen a la concentració en defensa del català a Onda Rambla Vic
Vic.- Unes dues-centes persones han assistit aquest dissabte, dia 10 de febrer, al matí a la butifarrada i cercavila que s'ha celebrat al centre de Vic en reivindicació de l'ús del català a Onda Rambla Vic. Els manifestants han intentat sense èxit dialogar amb els responsables de l'emissora i han declarat a osona.com que les activitats continuaran.
2 de febrer ERC portarà al Parlament diverses preguntes sobre el cas d'Onda Rambla Vic i els Mossos

Vic.- La plataforma RÓdio Vic en catalÓ valora positivament l'actitud del partit polÝtic ERC vers la campanya, a l'haver entrat un plec de preguntes al Parlament de Catalunya, desprÚs de que els Mossos d'Esquadra escorcollessin a dos militants de les JERC i membres de la Plataforma, en l'intent afer- rissat per part de varis sectors de criminalitzar la campanya.

Les preguntes sˇn les seguents:
-Quin Ús l'ordre de prioritats en l'actuaciˇ de la Policia de Catalunya a la comarca d'Osona?
-EstÓ entre elles la persecuciˇ de la lliure expressiˇ que no comporti cap dany a la propietat privada?
-Forma part d'aquestes prioritats la investigaciˇ sobre la pertanyenša a plataformes cÝviques o a juventuts de partits democrÓtics dels joves interceptats en accions propagandÝstiques que es mouen dins de la legalitat vigent?
-Hi ha alguna instrucciˇ concreta a la Policia en relaciˇ a la campanya TORNA RADIO VICH?

Entitats adherides a la campanya.- D'altra banda la Plataforma es reuneix aquest dimecre, dia 6, amb el PSC, al no haver pogut assistir a la reuniˇ que va fer la Plataforma amb els partits en setmanes anteriors.
La primera llista d'entitats adherides Ús la seguent: Omnium Cultural, Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), Associaciˇ NarcÝs Roca i Farreres, Campanya Jo TambÚ em Planto, Boixos Nois- Barcelona, L'Alou, JERC, JNC, Campanya Planta't el CAT, Amics de les Bressola, Coordinadora Obrera Sindical (COS), Nyerros de la Plana, Uniˇ de Joves Pagesos (UJP), Club Estic Plana de Vic, Club Handbol Vic.

La Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ malgrat que des del principi s'ha mostrat oberta al diÓleg amb la direcciˇ d'Onda Rambla, i aixÝ ho va fer saber a travÚs d'una carta lliurada a la directora d'On da Rambla Vic, i malgrat que ella mateixa ens va comunicar que la voluntat d'Onda Rambla i del senyor Luis del Olmo Ús el diÓleg, ja ha passat un mes des de que la Plataforma va lliurar la car- ta demanant una entrevista amb la direcciˇ d'Onda Rambla i no hem rebut cap resposta.

Aix˛ demostra les poques ganes que la direcciˇ d'Onda Rambla, i en concret el senyor Luis del Olmo, de dialogar i per tant tambÚ demostra amb la prepotŔncia que actua. No obstant, la Plataforma sÝ tÚ la mateixa voluntat de diÓleg del primer dia, per aix˛ aquesta setmana donarem una nova carta a la directora d'Onda Rambla Vic, demanant per segon cop una entrevista amb la direcciˇ d'Onda Rambla.

Recordem que aquest dissabte hi ha una botifarrada a la Rambla del Passeig (davant del sortidor)a les 10.30 hores del matÝ i seguidament farem una cercavila per dins del mercat de Vic i que acabarÓ davant de la porta de RÓdio Vic, on es llegirÓ un manifest.

LES CONSIGNES PEL CERCAVILA SERAN:
-R└DIO VIC EN CATAL└!
-PROU IMPOSICIË DE L'ESPANYOL!
-ALS PA¤SOS CATALANS EN CATAL└!

Ah! farem una plantada massiva d'adhesius de la campanya durant la cercavila. FES-HO CËRRER
Manel SÓnchez i Aleix Cardona portaveus de la Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ

25 de gener CDC, UDC i ERC s'adhereixen a la campanya en defensa del català a Ràdio Vic

Vic.- Comunicat de la Plataforma Ràdio Vic en català:

El dijous 25 de gener la Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ es va reunir amb representants dels partits polÝtics de la comarca. Entre els invitats a aquesta reuniˇ hi havia ERC, CDC, UDC, PSC i IC. Malgrat haver-nos confirmat la seva assistŔncia, el PSC i IC al final no hi van ser. La voluntat de la plataforma era explicar-los els objectius i el perquŔ es va crear, aixÝ que demanarem una nova reuniˇ amb aquests dos partits de nou.

Pel que fa al resultat de la reuniˇ amb la resta de partits polÝtics convi- dats, la plataforma considera que va ser positiva, en la qual ERC,CDC i UDC ens van fer saber explÝcitament que el seu suport a la campanya Ús total i que aquest suport el traslladaran als cÓrrecs electes i consistoris on tenen representaciˇ. Dintre de la reuniˇ la plataforma els va proposar l'aprovaciˇ de mocions de rebuig a la castellanitzaciˇ de RÓdio Vic, i la no inserciˇ de publicitat institucional a l'esmentada emissora.

Una prova del suport que ja estÓ tenint la campanya a nivell politic Ús la decisiˇ de l'alcalde de Sant Pere de Torellˇ de no concedir una en trevista a RÓdio Vic. Un altre fet que valorem positivament Ús l'adhesiˇ personal a la campanya de Joan Puigcercˇs diputat al parlament espanyol per ERC i que va fer efectiva el dissabte al matÝ en la parada que muntem cada dissabte davant del sortidor de la Rambla del Passeig.

D'altra banda, la Plataforma ha organitzat pel proper dia 10 de febrer a les 10'30 hores del matÝ una botifarrada popular i desprÚs un cercavila per dintre del mercat de Vic que s'acabarÓ davant de RÓdio Vic i on es llegirÓ un manifest. TambÚ la plataforma va ser present el diumenge, 28 de gener, al matÝ a la Plaša de Sant Jaume de Barcelona on se celebrava el primer aniversari de plan tades per part de LluÝs Maria Xirinacs i la campanya " jo tambÚ em planto". E n el transcurs del dia la plataforma va donar a conèixer la campanya i el rebuig a la castellanitzaciˇ de RÓdio Vic. Aprofitant que el partit d'hoquei que jugava el Vic amb el Blanes va ser retransmŔs pel Canal 33 la plataforma va col.locar dues pancartes a les grades en quŔ es podia llegir "TORNA RADIO VICH?" i "R└DIO VIC EN CATAL└".

Manel SÓnchez i Aleix Cardona
Portaveus de la Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ

22 de gener Comunicat adreçat a les empreses que s'anuncien a Onda Rambla Vic (ex-Ràdio Vic)

Vic.- Aquest és el text de la carta que s'està enviant a les empreses que s'anuncien a Onda Rambla Vic (ex-Ràdio Vic).

En nom de la plataforma "RÓdio Vic en CatalÓ" ens adrecem a vostŔs perque hem tingut coneixement que teniu publicitat contractada amb aquesta emissora de rÓdio, que ara emet sota les directrius d'Onda Rambla Catalunya-Onda Cero, una empresa dirigida pel senyor Luis del Olmo i que trebala en l'Ómbit estatal.

Donat que el canvi de direcciˇ de l'esmentada rÓdio ha comportat la introducciˇ del castellÓ en tota la franja matinal de l'emissora, amb tot el que aix˛ comporta de menyspreu i manca de respecte cap a la realitat social,cultural i lingŘÝstica de la nostra comarca, la plataforma "RÓdio Vic en CatalÓ", que treballa per recuperar l'˙s de la nostra llengua a RÓdio Vic, us demana que retireu aquesta publicitat, com a forma de protesta cap a aquesta actitud i us recomana que, en el sup˛sit que considereu necessari fer publicitat de l'activitat que realitzeu en l'Ómbit radiof˛nic, contracteu aquesta publicitat en emissores que mantinguin una actitud inequÝvoca envers la nostra llengua, i a la comarca hi ha una oferta, en l'Ómbit p˙blic i privat, prou important.

Esperem que la vostra sensibilitat, el compromÝs amb el paÝs i la voluntat de servei a la ciutadania us facin actuar en conseqŘŔncia i aixÝ, entre tots aconseguirem que RÓdio Vic torni a una normalitat en l'˙s del catalÓ que no havia d'haver perdut mai. Per a qualsevol aclariment, proposta o comentari que ens vulgueu fer arribar, podeu adrešar-vos al telŔfon de la campanya -93 883 29 63- i us atendrem amb molt de gust. Rebeu una cordial salutaciˇ.

Secretariat de la Plataforma R└DIO VIC EN CATAL└
Vic, Osona, gener del 2001

Cooperació econòmica amb la campanya
Coordinadora d'Associacion per a la Llengua. C/.. Sta. PerpŔtua, 15, baixos, Barcelona.Te.: 93.415.90.02 E-mail: cal-ppcc@excite.com 08012-Barcelona http: www//cercat.com/cal
Aportacions econ˛miques: C/C: 2100 0780 19 0200085432
13 de gener protestes a Vic i a Barcelona contra l'inici de les emissions

Vic.-Una quinzena de persones s'han concentrat davant dels estudis d'Onda Rambla a Barcelona per manifestar el seu rebuig per l'emissiˇ en castellÓ, iniciada el dijous 12 de gener, de la programaciˇ de RÓdio Vic, adquirida recentement per la rÓdio espanyola citada. Els concentrats, acompanyats per un taŘt que deia: "RÓdio Vic, la primera vÝctima de Luis del Olmo", van penjar tambÚ una pancarta a la Diagonal on s'hi podia llegir: "GrÓcies a Onda Rambla, avui comenša Radio Vich".
DesprÚs d'una estona, els assistents a la mobilitzaciˇ van entrar al vestÝbul de l'edifici on hi ha ubicada l'emissora per lliurar un escrit al director i parlar-hi. Per˛, d'acord amb la seva polÝtica impositiva, no hi va haver ning˙ d'Onda Rambla que sortÝs i donÚs la cara. ╔s per aix˛ que es van enganxar adhesius de "En catalÓ" massivament, per tot el vestÝbul, a la porta d'entrada de l'edifici i tambÚ a les finestres de l'emissora que donen al carrer. A la 13,30 es va dissoldre la manifestaciˇ.

Comunicat de la CAL
Aquesta mobilitzaciˇ, organitzada per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua, i que es va fer simultÓniament a la capital d'Osona, organitzada per la Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ, s'emmarca dins del conjunt d'accions que s'estan impulsant no nomÚs des de la CAL, sinˇ tambÚ des de diversos Ómbits socials, per evitar l'espanyolitzaciˇ de RÓdio Vic i l'extensiˇ d'aquesta mesura en altres emissions locals i comarcals.
La CAL entÚn que l'emissiˇ en castellÓ a travÚs de la rÓdio osonenca Ús una distorsiˇ de la realitat lingŘÝstica i cultural d'aquesta zona i suposa l'inici d'una maniobra per uniformitzar la cultura. Si mÚs no, com a mÝnim, emetre en una llengua que no Ús la pr˛pia ni de Vic, ni de la comarca d'Osona, denota una gran insensibilitat i un desconeixement absolut de la realitat social i cultural, cosa inconcebible en un mitjÓ de comunicaciˇ.
La CAL vol denunciar, a mÚs, la manca de diÓleg previ amb les entitats socials abans de comenšar a emetre. ConseqŘentment, el fet d'iniciar les emissions en castellÓ no suposa altra cosa que una imposiciˇ. Per tots aquests motius, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua, conjuntament amb la Plataforma RÓdio Vic en catalÓ, solĚliciten una aturada immediata de les emissions i l'inici d'un debat amb les parts afectades i disconformes amb la polÝtica d'Onda Rambla.
Si no Ús aixÝ, la CAL, la Plataforma de la capital osonenca, i totes aquelles organitzacions i persones contrÓries a l'emissiˇ en castellÓ de RÓdio Vic continuarem les mesures de protesta per evitar el que considerem una imposiciˇ amb totes les de la llei i un atac a la nostra identitat. Comissiˇ de Premsa CAL - Nacional

30 de desembre Osona acaba el segle igual com el va començar: lluitant per defensar la nostra llengua

Vic.- Dos membres de la plataforma d'entitats "Ràdio Vic en català" han emès, amb data 30 de desembre, aquest comunicat de resposta a les declaracions de Luis del Olmo:

DesprÚs de les declaracions del senyor Luis del Olmo al diari Avui es desprŔn que aquest senyor no coneix la realitat politicosocial i cultural de la nostra ciutat i de la nostra comarca, perquŔ si la coneguÚs no diria que el malestar que s'ha creat Ús fruit d'una "minoria intolerant" sinˇ tot el contrari.

La Plataforma RÓdio Vic en catalÓ va nÚixer d'una manera espontÓnia i amb el suport de diferents entitats culturals i polÝtiques d'Osona, a les quals van sumant-s'hi de noves. No som, per tant, una "minoria" ni tampoc som "intolerants". PerquŔ com a ciutadans de Vic i com a catalans tenim el dret democrÓtic a oposar-nos a una rÓdio que emetrÓ en castellÓ i Ús per aix˛ que ens mobilitzarem fins aconseguir que RÓdio Vic no emeti en castellÓ.

D'altra banda ens sorprŔn que essent periodista no hagi contrastat la informaciˇ que arriba des de Vic per saber qui i quants formem part d'aquesta Plataforma. El senyor Luis del Olmo no pot dir que es un gran defensor de la catalanitat fent programes en castellÓ. Com pot "ensenyar la cultura de Vic" i comarca a l'Estat espanyol si n'amaga la part fonamental, que Ús la llengua?

Si coneguÚs la realitat de la nostra comarca no diria que aquesta reacciˇ Ús "injustificable i sorprenent". No es pot arribar i canviar les emissores de rÓdio com si fossin cromos com la canalla a la porta d'un col.legi i imposar un idioma en una emissora que no es parla des de l'Ŕpoca franquista. Potser el senyor Luis del Olmo tampoc sap que una publicaciˇ a la comarca d'Osona anomenada Ausona va desaparŔixer, entre d'altres motius, per fer un suplement en castellÓ al ser comprada tambÚ per una empresa de l'Estat espanyol. AixÝ que no Ús el primer cop que passa un fet com aquest ,a la comarca, ni va ser una "minoria intolerant" la que li va fer el boicot. Manel SÓnchez i Marta Borrˇs (Membres de la Plataforma RÓdio Vic en CatalÓ)

29 de desembre Del Olmo acusa d'intolerants als qui denuncien l'espanyolització de Ràdio Vic
Barcelona.- Vic.- Luís del Olmo, director del programa "Protagonistas" d'Ona Rambla, ha acusat aquest divendres, dia 29, als que es manifesten contra l'espanyolització de Ràdio Vic de ser uns "intolerants" i de pertànyer a "un grup minúscul", i que volen "emmordassar la paraula, que és un fet incomprensible en un país tolerant com aquest". Dimecres que ve se celebra una reunió d'entitats al Casino de Vic per coordinar la campanya inciada per la Coordinadora d'Associacions per a la Llengua (CAL). El grup Planeta, propietari de tota la cadena d'emissores RKOR des de fa un any, ha signat un acord per emetre la programació d'Onda Rambla amb el programa de Luis del Olmo com a espai diari més destacat. El lema de la campanya, que és "Torna Radio Vich?", ha estat qualificat d'"idiota" per un directiu d'Onda Rambla. Dos joves del Casal Independentista Manuel Viusà van ser detinguts per trencar els vidres de l'emissora.
<--- tornar a portada
Internet Osona SA - osona@osona.com