Descarregada d'antiguitats de tardor a Vic

Reportatge: 60 fotos:
Descarregada d'antiguitats
Oberta al Sucre, de Vic, des de les 8 del matí fins a les 3 de la tarda d'avui diumenge. Són les fotos de les primeres hores de la descarregada.


Aquest diumenge, 14 de novembre de 2004, la ciutat de Vic acollirà un any més la descarregada de tardor. Prop d'un centenar d'antiquaris, brocanters i llibreters de vell es reuniran a l'interior i a l'exterior del recinte firal El Sucre, en un esdeveniment que s'ha convertit en cita obligada en el calendari d'activitats relacionades amb les antiguitats del nostre país. Tot i que la majoria de professionals presents a la descarregada provenen de Catalunya, en aquesta edició també n'hi haurà del País Valencià, d'Aragó i de França. El gènere que s'hi podrà trobar és molt variat: mobiliari, pintura, objectes de decoració, peces de col·leccionista, roba, maquinària, eines del camp, llibres... La descarregada obrirà les seves portes al públic de 8 del matí a 3 de la tarda i l'accés al recinte costarà 2 €. En aquesta edició, a més, es sortejarà entre tots els visitants un magnífic rellotge de paret isabelí valorat en uns 600 €.

La descarregada de Vic, una descarregada especial en el context català

Les descarregades d'antiguitats de Vic estan organitzades per Agorart, una empresa vigatana al cap davant de la qual hi ha l'antiquari Esteve Galobardes, un professional que compta amb més de 30 anys d'experiència en el món de les antiguitats. En les dues edicions de la descarregada de Vic que ha organitzat fins ara l'empresa Agorart, el certamen s'ha anat consolidant dins del calendari de mercats d'antiguitats de Catalunya i és valorat molt positivament pels seus visitants que en destaquen: la qualitat i quantitat de peces que s'hi poden trobar, les magnífiques característiques de les instal·lacions i el sorteig del rellotge isabelí, que és un element únic en les descarregades de tot Catalunya.

Les descarregades, una modalitat singular de mercat d'antiguitats

Les descarregades, que des de fa pocs anys han començat a proliferar al nostre país, són un tipus especial de mercats d'antiguitats que compten amb una important tradició a la resta d'Europa, especialment a França i al Regne Unit. En línies generals, les descarregades que tenen lloc a l'Estat segueixen el patró de funcionament de les europees. No obstant això, hi ha una característica que converteix les del nostre país en singulars: el fet d'estar obertes a tot tipus de públic. A la resta d'Europa, en canvi, l'entrada de visitants a aquest tipus de mercats queda restringida als professionals del sector.

Les descarregades presenten també una sèrie de trets que les fan diferents de les fires d'antiguitats pròpiament dites: solen durar un únic dia; el nombre d'expositors és superior i el gènere exposat, en moltes ocasions, no ha estat restaurat i, per tant, es pot aconseguir a preus molt avantatjosos.

La situació actual del sector de les antiguitats

Tot i que les peces d'alta època i de molta qualitat continuen trobant sortida en el mercat de les antiguitats perquè són sempre un valor segur, també és cert que el sector ha patit una certa estabilització fruit de la recessió econòmica mundial.

Per altra banda, amb l'obertura econòmica dels països de l'Est d'Europa, s'està experimentant una entrada d'objectes antics diferents en el mercat de les antiguitats català. Un fenomen similar al que es visqué quan l'Estat Espanyol van entrar a la Comunitat Europea i s'introduí una quantitat important de peces que provenien de França i d'Anglaterra.

No obstant això, potser el canvi més important que experimentarà el sector de les antiguitats en un futur proper serà la incorporació de les noves tecnologies. I és que la comunicació amb proveïdors i clients a través d'Internet i el comerç electrònic es dibuixen com un pas endavant important per assegurar la competitivitat del sector en un món cada vegada més global.

Descarregada de tardor de Vic
Lloc: Recinte firal El Sucre
Data: 14 de novembre de 2004
Horari: de 8 del matí a 3 de la tarda
Entrada: 2 €
SORTEIG D'UN MAGNÍFIC RELLOTGE ISABELÍ!

<--- tornar a portada
[email protected]