El conflicte de la selecció catalana d'hoquei


Membres de la Comissió "Una nació, una selecció" d'Osona, a la parada de venda al Mercat Medieval de Vic, el dissabte 3 de desembre (Foto: osona.com).

El tema és a debat al fòrum d'osona.com

Comissió "Una nació, una selecció" d'Osona

Seguiment permanent dels fets de Fresno des de la web hockey-blogspot (en anglès)

Recull informatiu i anàlisis del cas a Radiocatalunya.ca

Web de la Federació Catalana de Patinatge


Autocars des de Vic

PUNT JOVE
Inscripcions per als autocars per assistir a la manifestació del dia 29 de desembre a Barcelona a favor de les seleccions esportives catalanes. Informació i inscripcions: PuntJove (93 889 17 67). Organitza: Comissió Una Nació Una Selecció (Osona).

.....................................................

Autocar de Tona a la manifestació de Barcelona

Des del Casal "La Traca" de Tona tornem a organitzar un autobus per anar a veure els partits de les seleccions catalanes de hoquei i futbol a Barcelona el 29 de desembre. L'autobus valrà 6 euros i sortirà a les 6 de la tarda de la plaça de l'esgésia de Tona. El bus surt dora per poder assistir també a la manifestació a favor de les seleccions catalanes que tindrà lloc a 2/4 de 8 i que acabarà al camp nou.

Per apuntar-se i per a més informació:
676811319 (David)
[email protected]
www.paisoscatalans.org/latracatona
[email protected]
938124238 (Punt Jove)

..........................................................

Autocar del Lluçanès a la manifestació

MANIFESTACIÓ SELECCIONS CATALANES
19.30 H- TRAVESSERA DE LES CORTS-CAMP NOU
VINE A ANIMAR A LA SELECCIÓ!
CATALUNYA - ARGENTINA - 21.30 H- CAMP NOU

Sortida a les 5 de la tarda del Lluçanès.

PREU PER PERSONA
Viatge + entrada: 29 euros
Apunta’t abans del divendres 24 de desembre al teu ajuntament.
Per a més informació : podeu trucar al 938578229.

Organitza: Consorci del Lluçanès i JERC Lluçanès.

>> Fotos de la concentració del dissabte 18 de desembre a Vic
21 de desembre de 2004

CONCENTRACIÓ DE LA COMISSIÓ "UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ" OSONA, DAVANT DE L'AJUNTAMENT DE VIC

Comunicat:

El passat dissabte dia 18 de desembre va tenir lloc, davant l'ajuntament de Vic, a la plaça Major, la concentració organitzada per la Comissió «Una nació, una selecció» Osona, pel reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes i per donar suport a la Federació Catalana de Patinatge. A l'acte van assistir-hi unes 350 persones, entre les quals el president del Consell Comarcal d'Osona, Jaume Mas, entre d'altres polítics i representants de clubs esportius osonencs.

La concentració va començar amb la lectura del manifest de la Comissió, a càrrec del jugador del CP Vic Víctor Agramunt. El manifest demana que totes les entitats vinculades a l'esport català «expressin clarament la seva voluntat pel que fa a les seleccions esportives catalanes i que actuïn en conseqüència. Pel que fa a l'hoquei, que comencin a treballar per una lliga exclusivament catalana.»

També van intervenir, el president del CP Vic, Miquel Altimiras, i el del Voltregà, Ramon Vilaró que van donar a entendre que els seus clubs seguiran la línia que els polítics marquin.

En el torn d'Alfred Verdaguer, membre de la Federació Catalana de Patinatge, qui, d'entre altres frases que van arrencar els aplaudiments, va dir: «Pensem, parlem i respirem en català. Per això volem tenir seleccions catalanes ara!».

Com a testimonis van intervenir Pere Casacuberta, qui va ser campió del món júnior de cross, el 1984, i de l'exjugador d'hoquei patins Ramon Auladell, qui va llegir els correus electrònics que va enviar a les federacions espanyola i catalana explicant la seva voluntat de tornar les medalles guanyades amb la selecció espanyola, indignat després dels fets de Fresno.

Finalment, els representants de la Comissió van emplaçar els assistents a apuntar-se als autocars que s'organitzen per participar a la jornada lúdicoreivindicativa del dia 29 a Barcelona, on hi haurà la manifestació proseleccions esportives catalanes, i els partits de les seleccions catalanes d'hoquei i de futbol.

La concentració també va tenir els seus contrapunts musicals, amb les típiques caramelles de Nadal, vinculades estretament als motius de l'acte, que es va cloure amb la interpretació de «La Moixeranga d'Algemesí» i el cant d'«Els Segadors», amb l'acompanyament de dos músics.

Comissió "Una nació, una selecció" Osona

Dissabte, 18 de desembre

Comunicat Comissió "Una nació, una Selecció" d'Osona.

A la concentració d'avui 18 de desembre a la plaça Major de Vic, a les 18:00h, organitzada per la Comissió "Una nació, una selecció" d'Osona, han confirmat l'assistència les següents persones.

- Ramon Auladell, ex-jugador d'hoquei patins i guanyador de diversos títols amb la selecció espanyola,
- Ramon Vilaró, president del C.P.Voltregà,
- Miquel Altimiras, president del C.P.Vic,
- Pere Casacuberta, ex-campió mundial junior d'atletisme,
- Un representant de la Federació Catalana de Patinatge,
- Diversos jugadors del CP.Vic i C.P.Voltregà,
- Diversos clubs esportius de la comarca d'Osona.

La concentració començarà a les 18:00h, diversos esportistes explicaran les seves experiències amb les federacions Espanyoles o amb les seleccions Catalanes, hi haurà alguna actuació musical i jugadors del Vic i Voltregà llegiran el manifest de la Comissió.

I demà diumenge, 19 de desembre, a les 12:30 a Sant Hipòlit de Voltregà, el derbi Voltregà-Vic


Dimarts, 14 de desembre

Roda de premsa de la Comissió "Una nació, una selecció" d'Osona

Realitzada el dimarts, dia 14 de desembre, a la pista d’hoquei del Club Patí Vic, a les 7:00 de la tarda

Des de la Comissió “UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ” Osona us informem que hem organitzat una concentració de suport a les seleccions esportives catalanes a la plaça Major de Vic, per al dissabte dia 18 de desembre (18:00 h). Durant la concentració es llegirà un manifest a càrrec d’un jugador o persona relacionada amb l’hoquei de la comarca d'Osona ( a concretar ), i es dirà totes les entitats que s'han adherit a la Comissió.

També va assistir a la roda de premsa l’Alfred Verdaguer ( Fredi ) que és vocal de la junta de la Federació Catalana de Patinatge. L’Alfred va manifestar que la Federació Catalana de Patinatge dona suport a totes les iniciatives en defensa al dret de les seleccions esportives catalanes a ser reconegudes internacionalment, i per tant la Federació Catalana de Patinatge s’adhereix a la Comissió “UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ” – Osona.

A part de la Federació Catalana de Patinatge, durant la roda de premsa es va fer un repàs de totes les entitats i partits polítics de la comarca que s’han adherit a la Comissió.

En aquesta pàgina web trobareu el manifest i la llista d'entitats i partits polítics que s'han adherit a la Comissió: http://www.unanaciounaseleccio.tk

De moment, la Comissió segueix venent a molt bon ritme senyeres de 1,20x0,80 m, amb la frase impresa “UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ”, perquè es pengin als balcons o per ensenyar-la en partits de la selecció catalana. De moment ja se n’han venudes 500 unitats, i ja se n’estan preparant 500 més. Amb els diners que es fan, es finançaran autocars per baixar, el dia 29 de desembre, a Barcelona, on hi haurà la manifestació pro-seleccions esportives catalanes convocada per La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el partit de futbol Catalunya-Argentina (21:00 h).

La manifestació de Barcelona sortirà a dos quarts de vuit de la travessera de les Corts, cantonada Numància, i s'acabarà al Camp Nou, amb la lectura d'un comunicat, probablement a càrrec del jugador d'hoquei patins Ivan Tibau.

Per reservar plaça pels autobusos que aniran a Barcelona el dia 29 de desembre, us podeu apuntar al punt jove de Vic, o a les adreces electròniques [email protected] i [email protected] , deixant el vostre nom, telèfon, edat i població.

També totes les entitats de la comarca que es vulguin adherir a la nostra campanya, ens ho poden comunicar mitjançant els correus abans esmentats.

Comissió "Una nació, una selecció"


Convocada una concentració a la plaça Major de Vic pel dissabte 18 de desembre

Des de la Comissió “UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ” Osona us informem que hem organitzat una concentració de suport a les seleccions esportives catalanes a la plaça Major de Vic, per al dissabte dia 18 de desembre (18:00 h). Durant la concentració es llegirà un manifest a càrrec d’un jugador d’hoquei. A part de totes les entitats i partits polítics que formem la Comissió, també tenim el suport de la Federació Catalana de Patinatge.

De moment, la Comissió segueix venent a molt bon ritme senyeres de 1,20x0,80 m, amb la frase impresa “UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ”, perquè es pengin als balcons o per ensenyar-la en partits de la selecció catalana. Amb els diners que es fan, es finançaran autocars per baixar, el dia 29 de desembre, a Barcelona, on hi haurà la manifestació pro-seleccions esportives catalanes convocada per La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el partit de futbol Catalunya-Argentina (21:00 h).

La manifestació de Barcelona sortirà a dos quarts de vuit de la Travessera de les Corts, cantonada Numància, i s'acabarà al Camp Nou, amb la lectura d'un comunicat, probablement a càrrec del jugador d'hoquei patins Ivan Tibau.

Per reservar plaça pels autobusos que aniran a Barcelona el dia 29 de desembre, us podeu apuntar al punt jove de Vic, o a les adreces electròniques [email protected] i [email protected] , deixant el vostre nom, telèfon, edat i població.

També totes les entitats de la comarca que es vulguin adherir a la nostra campanya, ens ho poden comunicar mitjançant els correus abans esmentats. La propera setmana, la Comissió efectuarà una roda de premsa per explicar tota la campanya i s’informarà de les entitats i partits polítics que s’hi han adherit.

Comissió "Una nació, una selecció" d'Osona


Dimarts, 7 de desembre

SELECCIONS : ES PREPARA UNA GRAN MANIFESTACIÓ PER AL 29, MENTRE QUE LA FEDERACIÓ CATALANA DE PATINATGE VA A TOTES

El 29 de desembre, coincidint amb l''amistós que les seleccions de futbol de Catalunya i Argentina jugaran al Camp Nou, es farà a Barcelona una manifestació per reivindicar l''oficialitat de les seleccions esportives catalanes, convocada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).
La manifestació forma part de les mesures de protesta que han previst els organismes esportius catalans pel rebuig a l''admissió de la Federació Catalana de Patinatge (FCP) com a membre de la Federació Internacional d''Esports de Patinatge (FIRS) el cap de setmana passat a l''assemblea de la FIRS a Fresno (EUA).


Dimecres, 1 de desembre

CONSTITUÏDA LA COMISSIÓ “UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ” OSONA

COMUNICAT:

Arran de l’escandalós boicot espanyolista de Fresno on es va negar l’entrada de la Federació Catalana de Patinatge a la Federació Internacional de Patinatge, des de la Comarca d’Osona, un grup d’entitats i partits polítics ens hem constituït en una Comissió, per tal d’organitzar actes de protesta a Osona, i a la vegada, donar suport a tots els actes de protesta que es facin a Barcelona.

La constitució d’aquesta Comissió es va celebrar el passat dimarts, dia 30 de novembre, a 2/4 de 10 del vespre, al local social de El Casino de Vic.

Per últim, la Comissió organitzarà autobusos que sortiran de diferents punt de la comarca d’Osona per anar a la Manifestació de suport a les Seleccions Esportives Catalanes, que està programada pel 29 de desembre, a Barcelona.


Dimarts, 30 de novembre

Maldonado acusa la Ministra d’Educació de “mentir vilment” i d’haver interferit per evitar el reconeixement de la selecció catalana d’hoquei

El Portaveu d’Esports de CiU al Congrés dels Diputats aprofita la compareixença de San Segundo en la comissió d’Educació a la Cambra Baixa per retreure-li l’actuació del Govern del PSOE i la ministra es nega contestar-li

El Portaveu d’Esports del Grup Parlamentari Català (CiU) al Congrés dels Diputats, Josep Maldonado, ha acusat avui la Ministra d’Educació i Ciència, María Jesús San Segundo d’haver “mentit vilment” i “d’haver interferit per evitar el reconeixement de la selecció catalana d’hoquei”, quan des del Govern es va prometre que no es faria.

Maldonado ha fet aquestes manifestaciones aquest matí a la ministra en el transcurs de la compareixença d’aquesta en la Comissió d’Educació i Ciència del Congrés dels Diputats per informar sobre la situació del sistema educatiu al començament del curs escolar.

El parlamentari català ha dit a San Segundo, aprofitant el torn de paraula de CiU, que el Govern socialista “ha comès una actuació en contra del poble català” i “en contra de la democràcia esportiva”, i que ha actuat en contra de la voluntat del Govern català, per la qual cosa demanarà explicacions en el seu moment.

Maldonado ha estat interromput per la presidenta de la comissió, Mercedes Cabrera, que li ha manifestat que li retiraria la paraula si no es centrava en el tema que ocupava la comissió.

El diputat de CiU ha mantingut la seva postura perquè ha assegurat que “hi ha constància per responsables internacionals que els governs de Colòmbia, Itàlia i Alemanya han actuat a instàncies del govern español al revés del que va dir que faria la ministra i el Secretari d’Estat per l’Esport, Jaime Lissavetzky”.

En defensa de Maldonado, la Portaveu d’Educació de CiU, Mercè Pigem, ha justificat el plantejament d’aquest tema en aquesta comissió perquè des del sistema educatiu es fomenta l’esport. Pigem ha insistit en preguntar a San Segundo perquè el ministeri ha incomplert la seva promesa de no interferir en aquesta qüestió.

La ministra, en el torn de resposta als grups, ha eludit contestar als requeriments de CiU.

D’altra banda, la diputada del PSC, Montse Palma, ha acusat Maldonado de falta d’educació institucional per haver plantejar aquest tema en la comissió quan no estava en l’ordre del dia.

CDC-Osona


Dilluns, 29 de novembre

Els jugadors osonencs de la selecció, rebuts al Consell Comarcal d'Osona

El Consell Comarcal d'Osona ha celebrat aquest dilluns, dia 29, un acte de reconeixement i felicitació a la sala de Plens a tots els components de la selecció catalana d’hoquei patins pel títol de campions del món de segona divisió aconseguit a Macau i "pel fet històric que això representa per a l’esport català", segons explica un comunicat de la corporació comarcal.

L'acte ha estat presidit pel president del Consell, Jaume Mas, i el vicepresident, Josep Tió. Eren també a la taula el director del Consell Català d'Esports de la Generalitat, Ignasi Doñate; Miquel Fletas, del Club Patí Vic, i un representant de la Federació Catalana de Patinatge. Els jugadors osonencs de la selecció han rebut un premi del Consell Comarcal.

Doñate ha fet un ràpid i concís relat dels esdevenments que han culminat a Fresno i ha assegurat que tant el ministre de l'Interior alemany com el cap de govern d'Andorra van rebre pressions dels ministeris espanyols per posicionar-se contra Catalunya, igual que molts d'altres representants internacionals. Segons Doñate, un alt membre del Consejo Superior de Deportes li va reconèixer que "hemos presionado, y desde muy arriba". En relació a les properes mobilitzacions anunciades, Doñate va assenyalar que la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat no convoca cap manifestació, "però sí que crida els catalans a expressar els seus sentiments i parers sobre el que ha passat".

La intervenció final va ser a càrrec del president del Consell,Jaume Mas, que va expressar la seva decepció per l'evolució del govern tripartit de la Generalitat, al qual va augurar un proper trencament "si ens segueixen donant òsties", tot i que ell li segueix mantenint la confiança, malgrat que abans pensava que "des d'Esquerra Republicana podríem fer-hi més coses". Mas va reivindicar la independència de Catalunya i va manifestar la necessitat de continuar en la lluita pel reconeixmenet de les seleccions catalanes.

>> Vídeo: Veure fragments de la intervenció de Jaume Mas


Dilluns, 29 de novembre

El president de la Generalitat pot estar així de callat?

Estic perplexe, tot i que no especialment sorprés, pel silenci del president de la Generalitat sobre tot el que ha envoltat la polèmica assemblea de Fresno. Tot el que ha dit és que "ja hi haurà una altra oportunitat". Sí. I el sol eixirà demà. D'acord. Però és que el president de la Generalitat no ha de dir res més davant un fet políticament important, que comença a estar demostrat com és la intromissió del govern espanyol contra la federació catalana? Ell va ser a Macau i va veure la il·lusió dels jugadors i els directius. I va ser a Sant Jaume i va veure la il·lusió dels espectadors. Ara ell hauria de dir alguna cosa. Ni que siga perquè ens ha demanat a tots que creiem que amb Zapatero arriba una altra Espanya i, francament, no la sabem veure enlloc.

Zapatero s'ha comportat, en aquest tema, com s'hauria comportat Aznar. La vicepresidenta De la Vega diu mentida quan diu que ells no han fet res i que és un afer privat entre federacions. Però, com a mínim, ja hi ha proves polítiques contundents i documentals que arriben de Colòmbia i d'Itàlia. Aquesta agressivitat contra la federació catalana del govern de l'estat ens ha indignat a molts. I ha enfonsat la credibilitat que poguera tenir el projecte de l'Espanya plural. Si l'Espanya plural és que els funcionaris que tots paguem es posen a treballar com a bojos contra nosaltres ja estàvem bé amb l'Espanya única. O mal. Si l'Espanya plural no pot ni acceptar la selecció d'hoquei, francament poc podem esperar d'ella. I això no li preocupa al president de la Generalitat?

Sé que Maragall sap que el futur del seu govern depèn de com siga de creïble l'Espanya plural de Zapatero. Quan el tripartit va néixer l'aposta era més senzilla perquè el seu nivell de credibilitat depenia del grau d'enfrontament amb el govern espanyol del PP. La victòria inesperada del PSOE ho ha capgirat això. El PSC ha de demostrar que és possible un estat còmode pels catalans, que no estiga obsedit sempre en atacar i impedir qualsevol reivindicació catalana. A Fresno s'ha vist que estem molt lluny d'aquest estat. I el silenci de Maragall només amplifica la frustració i estupefacció que sentim. Tenia a les mans una excel·lent oportunitat per demostrar que abans que militant socialista és president de la Generalitat i l'ha desaprofitat de la pitjor manera. Igual un dia se'n penedirà. Se'n penedirà ell o se'n penediran aquells que l'han fet president.

Vicent Partal (http://www.vilaweb.com)


Diumenge, 28 de novembre

Niubò fa una crida a la mobilització i diu que «ho hem de guanyar nosaltres»

DdeG, Barcelona/Fresno (EUA).
El secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Rafel Niubò, es va mostrar indignat pel que ha passat a l'assemblea de la Federació Internacional d'Esports de Patinatge (FIRS) que va ratificar el rebuig a l'admissió de la Federació Catalana de Patinatge i va fer una crida a la «mobilització» de la ciutadania, les federacions i els clubs esportius catalans.

Niubò considera que tothom ha d´implicar-se «més que mai» després que en la FIRS s'hagi produït una «violació constant» dels drets que segons ell tenia la FCP, la qual no va poder expressar-se a l'assemblea. «Demano a la ciutadania, als clubs i a les federacions, que es mobilitzin. S'ha acabat la conya. Ja n'hi ha prou de prendre'ns el pèl. Hem passat de jugar el Mundial B perquè hi teníem dret, a no tenir ni el dret a la paraula», va afirmar el polític republicà.

El secretari general es va queixar de l'actitud de la Federació Espanyola de Patinatge en una assemblea que, segons va dir, «no s'ha volgut garantir la llibertat», i va manifestar que els membres de la FIRS varen actuar «coaccionats i sota pressió». Així mateix, Rafel Niubò va lamentar el caire que pren la qüestió de les seleccions esportives catalanes.

«Podia ser com a Dinamarca, però serà a l'espanyola, amb absència de llibertat, de veu i de garanties. I després ens expliquen que estem en un país fantàstic i modern. Serà a casa seva, perquè a la nostra, a Catalunya, ens farem valer», va comentar Niubò, qui també va explicar a Fresno que «fa anys que penso que no hi ha una solució de bon rotllo i cada vegada sóc més radical». «No ens ho donaran mai, així que ens ho hem de guanyar nosaltres», va sentenciar.

La Federació Catalana de Patinatge té un termini de vint dies per elevar al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) a Lausana (Suïssa) un recurs que li permeti reconduir el seu objectiu d'ingressar a la Federació Internacional de Patinatge FIRS.

Segons va argumentar ahir el director del Consell Català de l'Esport, el lletrat Ignasi Doñate, el pas «l'ha de donar la Federació» i la idea és presentar un recurs contra el comitè central de la FIRS per haver revocat l'admissió provisional de la Federació Catalana i contra l'assemblea del mateix organisme, per no haver estudiat l'acta d'apel·lació que el mateix comitè central va admetre la nit abans de l'assemblea.

L'objectiu final, segons l'opinió d'aquest lletrat, expert en qüestions internacionals de dret esportiu, és que el TAS, en un termini de quatre a vuit mesos, «declari que el comitè central no tenia poders per revocar l'acord de Miami i ordenar en l'assemblea que es posi a estudiar el recurs de forma democràtica».

«L'acord de Miami hauria d'haver passat directament per l'assemblea i haver-se votat afirmativament perquè és de dret. El TAS també podria repetir la votació per a l'admissió de la Catalana, però sota uns criteris democràtics. Més difícil és que es pronunci directament perquè la Catalana entri directament a la FIRS, però ho estudiarem amb la federació», va afegir el lletrat del Consell Català de l'Esport.

Diari de Girona (28-XI-2004)


Dissabte, dia 27

UN ESCÁNDALO
(Diari Sport)

>> La Española se mostró agresiva y capitaneó una auténtica batalla
>> La FIRS confirmó el ‘no’ a Catalunya por 114 votos contra 8
>> Las escenas vividas en la Asamblea dejaron claro que había un complot para que Catalunya no entrara
>> Fue un escándalo monumental. Un final vergonzoso para una auténtica vergüenza colectiva. “Pido perdón a todos por lo que hemos vivido”, señaló Oliveras de la Riva, ya ex presidente.
>> Todo sucedió cuando se puso a votación la posibilidad de rechazar la decisión del Comité Central del día anterior.

Ignacio González, abogado de la Española, fue quien rompió la hostilidades. Desencajado porque no esperaba la votación, calentó el ambiente cuando comprobó que el secretario general de la FIRS, Roberto Marota, puso en marcha la operación. A partir de aquí todo fueron irregularidades. Primero se impidió la posibilidad del voto secreto, después se dijo que había que votar ‘no’ para conseguir la aceptación de Catalunya (porque lo que se trataba era de rebatir la decisión del Comité Central) y finalmente se impidió que la Federación Catalana tomara la palabra. Jean Louis Dupont, que después dijo que no había vivido una ocasión como ésta, se acercó al micrófono pero no se le dejó hablar, acudió a la mesa presidencial y allí se encontró con González y el italiano Aracu que, en lo más parecido a dos energúmenos, le impidieron también exponer su opinión jurídica.

En este clima escandaloso y mientras algunos miembros sudamericanos pedían explicaciones, el Secretario General puso en marcha la votación, que dio 114 síes (no a Catalunya), 8 votos favorables y 2 abstenciones. Fue la culminación del auténtico atraco que han sido los dos días vividos en Fresno. “Es el momento de decir basta. Ya estamos hartos”, explicó después Rafel Niubò, mientras que Ramon Basiana señaló que es un “acto de racismo contra Catalunya y los catalanes por parte de la Federación Española”. La indignación era más que justa. Ha sido todo un pantomima para echar a Catalunya de la FIRS. Por ello se fue Isidro Oliveras de la Riva, avergonzado de sus propios compañeros.

La Asamblea comenzó con una hora exacta de retraso. La estructura de la FIRS se vio nuevamente desbordada y la cola de delegados ante la mesa de acreditación era espectacular a la hora señalada para el inicio. Pero hacia ya muchos minutos que la tensión del día anterior se había apoderado de la sala. La delegación catalana estaba en la puerta sin saber si les sería permitida la entrada, mientras la española –seis miembros– ya había tomado posiciones. Isidro Oliveras de la Riva comenzaba a despedirse informalmente cuando Sabatino Aracu –su mayor enemigo en la FIRS– se le acercó y le besó con un “buenos días presidente”. Fue el catalán quien permitió la entrada a todos. “Mientras yo presida la asamblea podrán entrar todos”, señaló. La Asamblea comenzó con su discurso y todo transcurrió con normalidad hasta que él se fue. Después, el desastre.

El ‘no’ a Catalunya llegó tras 12 minutos de batalla dialéctica que en algunos momentos dio la impresión que podía llegar a las manos. Más confusión resulta imposible y ver a todo un diputado italiano, Sabatino Aracu, increpando a Dupont demuestra que ha habido muchas presiones para impedir que se aceptara Catalunya.

Recurrir al Tribunal de Lausana es ahora obligado porque lo pide todo un país y porque hay la justicia debe ganar siempre.

Diari Sport (27-XI-2004)

Divendres, 26 de novembre de 2004

Les JERC criden a la mobilització massiva contra les maniobres del govern espanyol per expulsar a Catalunya de la FIRS

Divendres 26 de Novembre de 2004. A les 7 del vespre.. Davant la Subdelegació del Govern espanyol a Barcelona.

Els joves independentistes fan una crida a concentrar concentrar-se massivament davant la subdelegació del govern espanyol aquest vespre
En el marc de l’expulsió de Catalunya de la FIRS les JERC manifestem que:

1. Són constatables les interferències polítiques del Govern espanyol espanyol, encapçalat per José Luís Rodríguez Zapatero, quan les mateixes persones que van acceptar provisionalment la incorporació de la Federació Catalana de Patinatge a la FIRS se n’han desdit ara. Responsabilitzem a l’Estat espanyol d’incitar i promoure el cop d’estat que s’ha produït al si de l’executiva de la FIRS.

2. Constatem que es confirmen les tesis de l’independentisme: Espanya no ens serveix, “l’Espanya plural” de Zapatero i Maragall no exi existeix steix steix. La única manera de realitzar-nos nacionalment segueix sent la independència. La tupinada d’ahir alimenta l’independentisme i li dóna arguments.

3. Considerem els fets d’ahir com una nova acció de repressió cultural i nacional
contra Catalunya. El PSOE ha decidit donar continuïtat a la nefasta política
territorial del PP més recalcitrant.

4. Condemnem el paper del PSC el en aquest afer, en el què la política de gestos ha estat impecable però la pressió dins el seu partit per una resolució del conflicte favorable a Catalunya ha estat nul·la.

5. Emplacem al Govern de la Generalitat a convocar en els propers dies una gran manifestació de reivindicació nacional obrint la convocatòria a la resta de partits polítics, entitats, associacions i institucions del país. El Govern té el deure moral de plantar cara i sortir en defensa de la majoria social de Catalunya, que és favorable al reconeixement oficial de les seleccions esportives catalanes.

6. Tot plegat no ha d’afectar el projecte social del Tripartit –del qual en seguim
sent ferms defensors-, tot i que la credibilitat del PSC ha quedat especialment
danyada.

7. Per tant, convoquem a la ciutadania a mobilitzar mobilitzar-se massivament contra l’expulsió de Catalunya de la FIRS aquest vespre a les 7 davant la Subdelegació del Govern espanyol de Barcelona Barcelona.

8. Fem una crida a totes les forces catalanistes perquè uneixin esforços i
revitalitzin la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes Catalanes.

9. Les JERC ens refermen en la nostra lluita a favor de la construcció naci ió nacional dels Països Catalans Catalans, que passa, entre d’altres, pel reconeixement oficial de les seleccions esportives catalanes.

JERC

------------------------------

Artur Mas (CiU) reclama responsabilitats polítiques

-------------------

La JNC culpabilitza Zapatero i Maragall de la decisió final de la FIRS

Els joves nacionalistes criden els catalans a la mobilització aquesta tarda a la subdelegació del Govern espanyol davant d’aquest nou atac a les llibertats nacionals de Catalunya La JNC ha rebut amb indignació el rebuig de la Federació Internacional de Patinatge a la inclusió de Catalunya com a
selecció oficial. Especialment l’organització s’ha mostrat dolguda pel fet que el “el Govern de Zapatero, amb la connivència de Maragall són els responsables de la decisió final de la FIRS.”La JNC ha demanat a Maragall “que deixi de fer comèdia i que assumeixi la seva responsabilitat com a dirigent del país.” També li han volgut dir que avui “no es pot amagar” com va fer el dia que no va sortir al balcó de la Generalitat.

Jordi Cuminal, secretari general de la JNC ha recordat les més de 500.000 signatures que fa anys es van recollir entre els ciutadans de Catalunya en suport a les seleccions nacionals esportives catalanes. Cuminal ha demanat a Maragall “que no oblidi de tots aquests catalans que avui esperàvem el reconeixement oficial de les seleccions catalanes” i li ha demanat “que recordi aquest fet i que doni la cara, que expliqui quina ha estat la responsabilitat del Govern espanyol del PSOE en tot aquest afer. “

La JNC fa una crida als catalans a la mobilització aquesta tarda davant d’aquest nou atac a les llibertats nacionals de Catalunya i per demanar al president català, Pasqual Maragall “que doni la cara i que treballi per mantenir la dignitat
nacional de Catalunya”. La concentració es farà davant la subdelegació del Govern espanyol a Catalunya, al Pla de Palau. La JNC està en contacte amb diversos representants de la societat civil i també amb les JERC per tal de fer públic un manifest conjunt al llarg del dia d’avui.

Cuminal també ha volgut manifestar públicament el seu suport a Isidre Oliveres de la Riva, president de la Federació Internacional de Patinatge per la seva dignitat personal en presentar la seva dimissió en conèixer la notícia. El secretari general de la JNC ha volgut dir “als herois de Macau i a tota la gent que va anar a la Plaça Sant Jaume a rebre’ls, que no es desanimin, i que es mobilitzin per fer més forta la nostra veu.”

RECORDEU:
Acte: Mobilització al davant de la subdelegació del Govern espanyol
Data: Divendres, 26 de novembre
Hora: 19:00h
Lloc: Subdelegació del Govern espanyol
Pla de Palau

Joventut Nacionalista de Catalunya

--------------------------------

Editorial de Vilaweb

L'hora de tots

Avui a la matinada l'executiva de la Federació Internacional de Patinatge ha revocat, sota pressió de la federació espanyola, l'admissió de la Federació Catalana. L'estratègia catalana havia estat, d'entrada, d’evitar la confrontació política i de definir el conflicte en termes exclusivament de relació entre ens privats. Però el govern espanyol no ha estat neutral i ha tret la discussió de l'àmbit privat per pressionar en un pla polític. És l'hora, per tant, de plantar-nos.

Fins avui la Federació Catalana de Patinatge i la Secretaria de l'Esport han fet una feinada immensa. Ara no els podem deixar sols. Avui és el dia que cal que tots prenguem posicions i actuem. Que ens fem escoltar. I que ens fem respectar. Ens han fet un gol, però poden haver provocat una reacció que no s’esperen i el partit es pot guanyar.

En moments difícils com aquest és quan tots hi hem de posar el coll. Començant pel president de la Generalitat i per tots els partits polítics que han donat suport a l'aspiració de les seleccions nacionals. Ara cal fer costat a tres persones que han demostrat una integritat i un coratge monumentals: el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Besiana, el secretari de l'esport de la Generalitat, Rafael Niubó, i el president de la Federació Internacional, Isidre Oliveras. Però, sobretot, cal fer costat als esportistes que s'ho van jugar tot a Macau i als que cada dia practiquen a les pistes o competeixen on siga. I és el dia de fer efectiu, concret i visible, el suport de les desenes de milers de persones que han demostrat, una vegada i una altra, que volen la presència internacional de l'esport català. Hi ha moltes coses en joc, i avui no s’hi valen excuses.

Vicent Partal - Vilaweb
http://www.vilaweb.com

-----------------------

ICV LAMENTA LA DECISIÓ DE LA FIRS I DENÚNCIA LES INGERÈNCIES POLÍTIQUES DURANT TOT EL PROCÉS

Joan Boada ha felicitat la Federació Catalana per tota la feina feta pel reconeixement de la selecció i ha assegurat que ICV seguirà donant suport a les federacions esportives catalanes que busquin el seu reconeixement internacional

El portaveu del grup d’ICV-EA al Parlament, Joan Boada, ha lamentat avui la decisió de la FIRS de no reconèixer la federació catalana i ha denunciat les “ingerències polítiques” que hi ha hagut durant tot aquest procés.

Segons Boada, aquests ingerències “eren previsibles, i no ens han de sorprendre”. “Amb les pressions que el Govern del PSOE ha fet als ambaixadors d’altres països perquè votessin en contra del reconeixement de la selecció catalana, queda ben clar que el PSOE encara no ha entès el que vol dir la plurinacionalitat de l’Estat”.

El portaveu del grup parlamentari ha lamentat també “les corredisses que van fer alguns partits per anar a fer-se la foto a Macao”, ja que creu que “s’hauria hagut de deixar treballar les federacions sense polititzar el procés”. “Hi ha hagut massa partidisme i massa soroll”, ha denunciat.

Boada ha subratllat que ICV continuarà donant suport a totes les federacions esportives catalanes en la seva tasca per ser reconegudes internacionalment i ha afirmat que “sentim aquesta decisió per l’equip de hoquei, que va guanyar el Mundial B i s’havia guanyat a les pistes la seva participació en el Mundial A”.


Dimecres, 3 de novembre

ACTE D'HOMENATGE A LA SELECCIÓ CATALANA D'HOQUEI

Dimecres, 3 de novembre, tindrà lloc l'acte d'homentatge a la Selecció
Catalana d'Hoquei, campiona del Mundial B d'Hoquei Patins 2004.

Hi seran presents els jugadors de la Selecció, el seleccionador català, el
president de la Federació Catalana d'Hoquei, l'alcalde de Vic, la regidora
d'Esports, representants del Club Patí Vic i del Club Patí Voltregà,
representants de les entitats esportives de la ciutat, i totes aquelles
persones que vulguin venir a donar suport a la Selecció Catalana d'Hoquei.

L'acte, que començarà a les 20,30h, està organitzat per l'Ajuntament de Vic, tindrà lloc a la Sala de la Columna i acabarà amb un refrigeri per als assistents.


Dijous, 28 d'octubre

>> Pàgina de suport a la selecció catalana d'hoquei, en anglès


Dimarts, 26 d'octubre

>> Recull de fotografies de la celebració de la plaça de Sant Jaume


CATALUNYA RÀDIO A VIC

Aquest dijous, 28 d'octubre, Catalunya Ràdio emetrà el seu programa TEVA
MEVA
des de Vic.

El programa, que s'emet de 2/4 de 12 a 2/4 d'1 de la nit, tractarà sobre
les seleccions catalanes i hi seran presents els jugadors de la Selecció
Catalana d'Hoquei Patins, guanyadora del Mundial B, i altres convidats.

Us animem a participar-hi i a donar suport, amb la vostra presència, al
reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes.

L'organització repartirà importants obsequis entre els assistents.

L'emissió del programa es farà des de la sala de La Columna de l'Ajuntament
de Vic. Cal ser-hi una estona abans de començar (aproximadament cap a les
11,15).

Us hi esperem! Tots amb les seleccions catalanes!


Dilluns, 25 d'octubre

Convocatòria urgent de la Federació Catalana de Patinatge

En motiu de la participació de la selecció catalana d'hoquei patins en el
Campionat del Món B disputat durant aquests dies a Macau, la Federació
Catalana de Patinatge vol rebre a la nostra selecció nacional amb tots els
honors que es mereix, en un moment històric en el què -per primera vegada-
CATALUNYA participa amb veu pròpia en una competició oficial fora del nostre
país.

Fa un any ningú s'imaginava que la selecció catalana podria participar en
una competició de caràcter oficial a nivell internacional. Ara ja és una
realitat.

I això, ha estat possible en gran mesura gràcies també a tots els que ens
heu recolçat en tot moment.

Ara ens queda l'esprint de la recta final fins a la ratificació de
l'Assemblea de la FIRS el proper 26 de novembre.

Per tot això, us demano la vostra presència en l'acte de suport a la nostra
selecció nacional que tindrà lloc el proper dilluns dia 25 d'octubre a
partir de les 19.00 hores a la Plaça de Sant Jaume davant del Palau de la
Generalitat de Catalunya.

Així mateix, també us demano que feu extensiu aquesta convocatòria a tots
els vostres coneguts que participen de la nostra causa.

Sense més, us agraeixo per endavant la vostra col.laboració.

Ben cordialment,

Federació Catalana de PatinatgeLa Generalitat prepara una gran rebuda a la selecció d'hoquei

La selecció d’hoquei patins oferirà aquesta tarda, a les set, el títol guanyat a Macau. Diversos col·lectius, entre ells la Plataforma Pro Seleccions Catalanes, han convocat l’afició a la plaça de Sant Jaume per honorar aquests esportistes, que també han aconseguit l’ascens a la màxima categoria de l'hoquei mundial, encara que s’haurà d’esperar a la reunió que la federació internacional farà a Fresno per confirmar aquest extrem. El govern rebrà al Palau de la Generalitat el combinat quadribarrat i s’espera que després es facin des del balcó els tradicionals parlaments. Els organitzadors han demanat que els aficionats no vagin aquesta tarda a l’aeroport del Prat “per raons d’ordre públic”, i que vagin directament al lloc de concentració.


La selecció catalana d'hoquei patins, de la qual formen part tres jugadors d'equips osonencs, es va proclamar dissabte, 23 d'octure de 2004, a Macau (Xina) Campiona del Món 'B' d'hoquei patins, al vèncer Anglaterra per 6-0.

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, van assistir al partit.

L'accés de Catalunya al Mundial A queda pendent de la decisió que es prengui a Fresno (EUA) d'aquí uns dies. La Federació Espanyola s'hi oposa ja que la selecció d'Espanya jugarà en aquest Mundial.

Les celebracions van començar ahir al migdia en diversos punts de Catalunya. La gran rebuda serà el dilluns a les 19h a Barcelona. La selecció anirà de l'aeroport a la plaça de Sant Jaume amb un autocar, a l'estil de quan es celebren victòries del Barça.

Els jugadors osonencs de la selecció són Víctor Agramunt, Juli Anguita i Quim Casalís. També han viatjat a Macao el metge Ramon Vilaró, i Jordi Roquet, tècnic del seleccionador Jordi Camps.

FÒRUM FÒRUM FÒRUM FÒRUM FÒRUM FÒRUM
El tema és a debat al Fòrum Esports d'osona.com

<--- tornar a portada
[email protected]