Homenatge a Jordi Pujol a Vic

>> Veure reportatge de 55 fotografies


Pujol va recordar Joaquim Onyís i va insistir en la necessitat de l'acció política de CiU

Més de 300 persones van assistir ahir a la nit a l'homenatge el president Jordi Pujol celebrat al Sucre de Vic. En la seva alocució, Pujol va tenir paraules de record per a l'advocat vigatà ja desaparegut Joaquim Onyós, "un home pulcre i un patriota", amb qui havia participat en la lluita nacionalista clandestina des de finals dels anys 50.

També es va refermar en la necessitat de reforçar l'acció política al voltant dels objectius tradicionals de Convergència i Unió. No es va mostrar partidari de rebre homenatges, perquè "aquest no és el camí". En tot cas, va assenyalar, "sóc jo qui els hauria de fer, perquè he tingut l'oportunitat de donar un sentit a la meva vida. La meva dona, la Marta, i jo hem fet el que hem fet perqupe en teníem ganes, perquè ho sentíem, per donar un sentit a la nostra vida i per Catalunya".

Va tenir paraules dures pel govern tripartit, tot posant de manifest que en afers com el del finançament, "quan el reclamava CiU, l'oposició i la premsa ens deien que si no hi havia diners era per la nostra mala gestió, i ara se n'adonen de quin és el problema, però malgrat tot nosaltres vam aconseguir que a Catalunya hi hagués un 16% de la inversió estatal, cosa que no s'havia obtingut ni des del temps dels Reis Catòlics, i ara que hi ha president spcialista als dos governs, la inversió ja anuncien que baixarà.".

30-IX-2004
osona.com


Dijous 30 de setembre de 2004, a les 21.00 h

L’Associació “Amics de Jordi Pujol” d’Osona ha organitzar per aquestdijous, 30 de setembre, un homenatge al President Pujol per la seva trajectòria personal i el seu servei al país. L’homenatge tindrà lloc en un sopar que es farà al Recinte Firal “El Sucre” de Vic a partir de les 21 h.

La iniciativa de retre aquest homenatge a Jordi Pujol ha partit d’un grup d’osonencs, format per gent d’ideologies polítiques diverses, amb la intenció de fer un reconeixement públic als anys que ha dedicat el President al país. Segons Sebastià Grau, membre d’aquesta associació, “el sopar és obert a tothom, tingui les idees polítiques que tingui. Aquest pretén ser un acte apolític en reconeixement a la persona”. A hores d’ara ja s’hi han inscrit més de cinc-centes persones.

<--- tornar a portada
[email protected]