Inauguració d'El 9 TV
Vic, 17-IX-2004

Veure reportatge fotogràfic de l'acte: 75 imatges >>>


El 9 TV difondrà la seva programació a la comarca d'Osona a partir de dilluns

La nova televisió juga la carta dels informatius diaris

Jordi Sunyer
El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va inaugurar ahir al vespre a Vic les instal·lacions d'El 9 TV, una televisió comarcal vinculada al diari El 9 Nou que començarà les emissions regulars dilluns vinent amb l'emissió del primer noticiari, El 9 Informatiu. De fet, les emissions regulars dels informatius locals són la carta a què aposten els responsables de la nova televisió comarcal.

Televisió amb nivell

Durant la inauguració, que va aplegar prop d'un miler de persones a la plaça del davant dels estudis, Maragall va destacar la tecnologia "avançadíssima" amb què compta El 9 TV i va desitjar que "la televisió estigui al nivell de la ciutat", una ciutat de la qual va cantar les excel·lències davant l'atenta i còmplice mirada de l'alcalde de Vic, Jacint Codina. Després dels discursos protocol·laris, Maragall va descobrir una placa commemorativa als estudis d'El 9 TV. Posteriorment va continuar la jornada de portes obertes als platós que s'havia encetat a primera hora del matí.

L'arrencada d'El 9 TV a Vic, tal com va remarcar el director general del mitjà, Jordi Molet, no és el debut d'El 9 Nou al món de la televisió, perquè l'empresa osonenca fa uns anys que explota les televisions locals de Granollers, Mollet del Vallès i les Franqueses del Vallès a través de la productora Catalana de Televisió Local (CTL), participada majoritàriament per El 9 Nou.

Millorar el producte

A més, El 9 TV també és un dels nou canals fundadors de Comit Audiovisual, un grup de comunicació creat amb l'objectiu d'unir esforços per millorar la programació i fer més efectiva la seva tasca. Molet també va explicar que la nova televisió neix amb la voluntat de convertir-se en un referent a la comarca, "de la mateixa manera que ja ho és el diari", i va deixar clar que la principal aposta del canal seran els informatius.

La inversió necessària per posar en marxa la televisió (edifici, obres i equipament tècnic inclosos) ha vorejat el milió d'euros. La programa que comença demà passat té com a referents els informatius diaris, que arribaran al públic amb el títol genèric d'El 9 informatiu, i el programa de debat i opinió De bat a bat. La resta de programes previstos s'incorporaran a la graella de la televisió osonenca en el termini de dues setmanes. Les redaccions del diari El 9 Nou i El 9 TV treballaran de manera conjunta i tindran com a punt d'unió els caps de secció del diari.

(Avui, 18-IX-2004)Veure reportatge fotogràfic de l'acte: 75 imatges >>>
PASQUAL MARAGALL INAUGURA AQUEST DIVENDRES EL 9 TV, EL NOU CANAL DE TELEVISIÓ D'OSONA.

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, inaugurarà aquest divendres EL 9 TV, el nou canal de televisió d'Osona. EL 9 TV emet en període de proves des del mes de maig i dilluns començarà les emissions regulars. El projecte d'EL 9 TV ha estat impulsat per Premsa d'Osona S.A., editora del periòdic EL 9 NOU, i Antena Local. La inauguració serà aquest divendres a les vuit del vespre a la seu d'EL 9 TV (Pl. Catedral, 2; Vic).

EL 9 TV es marca l'objectiu de convertir-se en el mitjà televisiu de referència a Osona, com ho ha estat EL 9 NOU des de 1978. Per això aposta des del primer moment per la informació local de qualitat. Cada dia emetrà "El 9 Informatiu", un espai d'informació local de mitja hora presentat per la periodista Laura Serra. També cada dia emetrà el programa "De bat a bat", un espai d'opinió que comptarà amb una vintena de col.laboradors fixes. De dilluns a dijous s'emetran altres programes d'actualitat: "Temps afegit" (esportiu), "En profunditat" (entrevistes), "Reporters" (reportatges) i Babilònia (cultural). El divendres al vespre hi haurà el programa "Set dies", un magazine d'actualitat de gairebé dues hores dirigit per Jordi Molet.

Coincidint amb l'inici de les emissions d'EL 9 TV, EL 9 NOU ha reforçat tant la direcció com la redacció del periòdic. La direcció la compartiran Jaume Espuny i Josep Comajoan. La redacció, per la seva part, s'ha ampliat amb l'objectiu que funcioni com una redacció única que comparteixi les informacions per al periòdic i per als informatius de la televisió, cadascuna, però, amb els seus formats propis.

15 ANYS D'EL 9 NOU DEL VALLÈS ORIENTAL

L'inici de les emissions d'EL 9 TV coincideix amb el 15è aniversari d'EL 9 NOU del Vallès Oriental, la segona de les edicions que va engegar Premsa d'Osona S.A. El primer acte de celebració va fer-se dissabte passat a la Rectoria Vella de Sant Celoni. EL 9 NOU va néixer l'any 1978 a Vic; el 1981, es va ampliar al Ripollès, i el 1989 va sortir l'edició del Vallès Oriental. El 1994 es va engegar l'edició del Vallès Occidental, que actualment forma part del projecte d'"El Punt" de les comarques barcelonines. Premsa d'Osona també té des de 1997 la productora Catalana de Televisió Local (CTL), que actualment produeix la programació de les televisions de Granollers, Mollet i les Franqueses del Vallès. Premsa d'Osona també participa com a accionista minoritari a Televisió de Manresa.

El 9 Nou


Veure reportatge fotogràfic de l'acte: 75 imatges >>>

<--- tornar a portada
[email protected]