Ramon Masnou ha mort

Enllaços útils:

- Gabinet de premsa de l'Església a Catalunya


El bisbe emèrit de Vic, Ramon Masnou i Boixeda, ha mort a dos quarts de cinc d''aquesta matinada als 96 anys. El funeral tindrà lloc aquest divendres a la Catedral de Vic.

Masnou, que el 3 de setembre hauria fet 97 anys, era el més gran dels bisbes catalans. Va néixer a Santa Eugènia de Berga i va ser ordenat sacerdot a la diòcesi de Vic el 1931. Era doctor en Teologia per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma i també va cursar estudis a l''Escola Social de Vitòria. Va ser professor al seminari de Vic, Consiliari Diocesà d''Acció Catòlica i professor de l''Escola Industrial de Vic.

El 1952 va ser ordenat bisbe auxiliar, càrrec que va exercir fins al 1955. Des d''aleshores i fins al 1983 va ser bisbe titular de la diòcesi, quan es va jubilar i va ser substituït pel doctor Josep Maria Guix. Va escriure diversos llibres, alguns ddels quals consagrats a la defensa de la nacionalitat catalana, com per exemple "El problema català", i va ser condecorat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.


Catalunya Informació
(10-VI-2004)

Mor als 96 anys Ramon Masnou, bisbe emèrit de Vic

El bisbe emèrit de Vic, Ramon Masnou i Boixeda, va morir ahir als 96 anys. La capella ardent del que va ser bisbe de Vic durant més de trenta anys ha estat instal·lada a la catedral de la capital d'Osona, lloc on demà al matí es faran els funerals. Nascut a Taradell el 1907, va estudiar al seminari de Vic i després a la Universitat Gregoriana de Roma, on es va doctorar en Teologia.

Ramon Masnou va ser ordenat sacerdot el 1931 i el 1948 va ser nomenat canonge de la catedral de Vic. Quatre anys després ja era bisbe auxiliar. A la mort del bisbe Joan Perelló, al desembre del 1955, va ser nomenat bisbe de Vic, càrrec que va exercir fins al setembre del 1983, data en què es va jubilar amb 76 anys.

Ramon Guix va ser el seu substitut a la seu episcopal osonenca. Durant tota la seva vida, el bisbe Ramon Masnou va ser un defensor de la cultura i la llengüa catalanes i va ser el primer bisbe que va escriure les pastorals en català en plena època de la dictadura.

<--- tornar a portada
osona@osona.com