1 de 10

Diada Nacional: l’estelada onejarà a Espinelves, Torelló, Viladrau, Prats i Tavèrnoles

per Osona.com, 9 de setembre de 2008 a les 08:45 |
Aquest article es va publicar originalment el 9 de setembre de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A Torelló, la decisió es va prendre ahir al vespre per unanimitat, a la junta de portaveus de l'Ajuntament. Tot i això, PSC i CiU es van oposar a dedicar un carrer a Vicenç Andreu Esteller, el creador de l'estelada. L'argument de l'equip de govern va ser, segons els assistents, contundent i justificat en l'urbanisme. Lluís Bassas, el portaveu de CiU, va fer notar que si "a cada patriota se li ha de dedicar un carrer, a Torelló no n'hi ha suficients".
 
----
NOTA DE PREMSA DE L’AJUNTAMENT DE PRATS
 
L’ajuntament de Prats de Lluçanès acorda hissar l’estelada en commemoració del seu centenari  durant  Diada de l’11 de setembre. Després de la petició per part de la JNC i la secció local d’ERC, l’equip de govern ha decidit que l’estelada serà present a l’Ajuntament  juntament amb la bandera catalana i la del municipi.
 
-------
Comunicat de Premsa
ERC de Torelló

S'aprova la moció d'Esquerra perquè l'estelada onegi a Torelló

En la Junta Local de Torelló del dilluns passat es va aprovar la moció d'Esquerra perquè l'estelada onegés a l'Ajuntament de Torelló, per commemorar el centenari de l'ensenya independentista catalana.

La moció va ser aprovada parcialment per tots els grups, ja que no es va acceptar el punt en què es proposava que es donés el nom de Vicenç Albert Ballester, que es considera el creador de l'estelada, a un carrer o a un espai públic del municipi. El PSC i CiU s'hi van oposar. Bassas, líder de CiU i alcalde accidental, va manifestar que "hi ha molts patriotes catalans com Vicenç Ballester" i que si s'hagués de posar els noms de tots "no hi haurien prou carrers".

Jordi Casals, portaveu d'Esquerra, va manifestar que ho presentaria en un ple per tal que s'aprovés proposar el nom de Vicenç Albert Ballester a la Comissió de noms de carrer de Torelló.

Gracies a la moció d'ERC, Torelló participarà de la commemoració del centenari de l'estelada, juntament amb d'altres municipis catalans que s'han adherit al centenari.
 
------
NOTA DE PREMSA
ERC DE VILADRAU
 
L’Ajuntament de Viladrau ha acordat en el ple ordinari del passat dilluns dia, per una iniciativa presentada conjuntament per els grups de CIU i ERC i aprovada per unanimitat, hissar l’estelada el dia 11 de setembre, en la campanya de celebració del centenari d'aquesta ensenya impulsada per la Comissió Cent anys d’estelada.

 

Arxivat a:
Política
Participació