El bosc afectat pel gran incendi de fa 25 anys a Osona ja s’ha recuperat

per ACN , 1 d'agost de 2008 a les 08:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'agost de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Vallmitjana diu que veient la recuperació del bosc en aquest quart de segle es mostra que la naturalesa és “molt sàvia”. Destaca que el bosc s'ha recuperat i que actualment hi ha més vegetació autòctona desprès de les replantacions. Vallmitjana que és el president de les Agrupacions de Defensa Forestal d'Osona (ADF) destaca que 25 anys desprès hi ha “menys risc” de grans incendis perquè s'està més preparat i la població està més conscienciada.
 
Ramon Vallmitjana encara recorda com es va assabentar del foc aquell 31 de juliol. Era dinant a casa seva i el van trucar del Parc d'Esports (un club esportiu de Taradell) dient-li que veien una. columna de fum molt grossa. “Vaig deixar al dinar i vaig sortir volant”, diu. Al veure que era un foc important va trucar als bombers que “no estaven equipats com estan ara”. Vallmitjana es van indignar perquè van activar un parell d'avions amb les “ordres clares” de que el foc no cremes el parc del Montseny mentre que “pel cantó nord allò no es podia parar”. L'actual president de les ADF de la comarca diu que no podrà oblidar mai la col•laboració dels veïns en la lluita contra el foc.
 
Segons els propietaris forestals afectats per aquell incendi del 1983 aquest primer gran foc i els destacats d'anys posteriors com els incendis de Montserrat l'any 1985 van servir perquè s'actualitzessin els recursos que es destinen al foc. Vallmitjana considera que actualment el cos de bombers està “molt motivat” i que disposa dels recursos necessaris. També destaca el treball de les ADF com a ulls al territori per controlar les columnes de fum.

 

Arxivat a:
Successos
Participació