El ratolí Fermí, un pagès de Taradell que triomfa a la Pedrera de Barcelona

per Osona.com , 6 de juny de 2008 a les 20:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juny de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sense contar el primer llibre, que va servir de presentació, “Jugant amb foc” és el sisè conte de la col•lecció i se centra en les feines del camp del mes de juny i mostra als nens, amb motiu de la revetlla de Sant Joan, la necessitat de ser prudents amb el foc i la pirotècnia.
 
Anar contra corrent
 
L’autor dels llibres i il•lustrador Joan Romaní Scaramuix va definir la col•lecció com “una manera que quedi algun record d’una forma de vida que s’està perdent” i va defensar que aquesta “anés contra corrent” amb textos llargs i dibuixos molt detallats perquè “als nens els agraden les coses ben dibuixades” i perquè “com va dir el doctor Sabater Pi: dibuixar és observar, observar és conèixer, conèixer és estimar i estimar és conservar”.

En Pep Cabanas i la Roser Romaní, editors i personatges que representen en Fermí i la Valentina als contes, van explicar les moltes dificultats que havien tingut per tirar endavant el projecte i van expressar la satisfacció d’haver arribat fins a la meitat de la col•lecció “quan al principi cap editorial hi va creure i tothom ens deia que no tindria sortida i després d’haver fet milers de quilòmetres per explicar als llibreters i escoles de Catalunya les qualitats pedagògiques de la col•lecció”.

La presentació va comptar amb la presència de personatges coneguts com Pep Riera, ex coordinador nacional d’Unió de Pagesos; Pere Darder, president del Consell Escolar de Catalunya; i Jordi Sargatal, director de la Fundació Territori i Paisatge de Caixa de Catalunya. Riera va afirmar que els llibres “són un complement de la feina educativa que fan el Pep i la Roser durant tot l’any amb les visites guiades per a escoles i famílies a Mas Casablanca” i els va considerar ideals perquè pares i avis els expliquin als més petits. Per la seva banda, Darder va incidir en el seu “caràcter pedagògic i valors formatius” i Jordi Sargatal va destacar-ne la idea de preservació de la natura que transmeten i que coincideix plenament amb la tasca de la Fundació Territori i Paisatge.
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Arxivat a:
Cultura
Participació