Osona celebra aquest cap de setmana el Dia Internacional dels Museus

per Osona.com, 17 de maig de 2008 a les 09:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

NOTES DE PREMSA

El MEV i l'Oficina de Turisme de Vic  organitzen una nova edició de “La nit dels Museus”
 
Amb motiu del Dia Internacional dels Museus que se celebrarà el pròxim diumenge, 18 de maig, el Museu Episcopal de Vic (MEV) i l'Oficina de Turisme de Vic presenten una nova edició de “La Nit dels Museus” que tindrà lloc el dissabte, 17 de maig. Es tracta d'una iniciativa que proposa gaudir de l’esclat de la primavera amb els motius vegetals que són presents al Museu tot escoltant els sons dels instruments en directe. El recorregut guiat es centrarà en quatre obres de magnífics detalls naturalistes i anirà acompanyat de la música en directe interpretada per músics de l'Escola de Música de Vic.
 
Un sepulcre treballat amb pedra esculpida, les portes medievals del retaule major de la catedral de Vic creades per l'escultor Pere Oller, un tern litúrgic i una parella de canelobres de ferro forjat són les quatre obres que es podran veure en el recorregut guiat de “La Nit dels Museus”.
 
La visita de les quatre obres de les diferents col•leccions que configuren el fons del MEV, estarà acompanyada d'instruments de corda i de vent –violí, cello, flauta, i clarinet-  amb els quals músics de l'Escola de Música interpretaran peces pròpies de l'època.
 
El recorregut té una hora de durada i una capacitat màxima de vint-i-cinc persones. Per aquest motiu s'han organitzat tres sessions que es desenvoluparan en horaris diferents per tal que tothom hi pugui assistir.
 
Recorreguts:
Primer recorregut de les 19:30h a les 20:30h
Segon recorregut de les 20:00h a les 21:00h
Tercer recorregut de les  21:00h a les 22:00h

Aquesta proposta és el cinquè any que es porta a terme a Vic. L'entrada és gratuïta però cal reserva prèvia a l'Oficina de Turisme de Vic (telèfon 93 886 20 91).
 
Per celebrar el Dia Internacional dels Museus el MEV també us convida a les jornades de portes obertes els dies 17 i 18 de maig i a dues visites a les col•leccions medievals, una visita familiar el diumenge 18 a les 10.30h i una visita comentada el dissabte 17 a les 17h i el diumenge 18 a les 12h. 
 
JORNADA DE PORTES OBERTES
Dissabte 17 i diumenge 18 de maig.
 
Per celebrar el Dia Internacional dels Museus el MEV us convida a descobrir o a redescobrir les col•leccions d’art medieval i d’arts decoratives.
 
Visita comentada a les col•leccions de romànic i gòtic.
Dissabte 17 a les 17h i Diumenge 18 de maig a les 12h.
 
Visita familiar participativa a les col•leccions medievals.
Diumenge 18 a les 10.30h.
 
La joia del Museu:
Retaule de la passió, mort, resurrecció i ascensió de Crist.
Esplèndida obra d’alabastre esculpida en el segle XIV per Bernat Saulet i col•laboradors. Les vint escenes desenvolupen la narració dels principals episodis de la vida de Jesús.
 
-----
MANLLEU
MUSEU INDUSTRIAL DEL TER
 

El Museu Industrial del Ter proposa un seguit d’activitats pel Dia Internacional dels Museus i la Fira Artesanàlia
 
Una de les activitats destacades són les teatralitzacions de les Figures d’Aigua de la mà de Corcia Teatre, on els visitants reviuran el passat industrial de Manlleu de la mà de 6 personatges.

Aquest proper diumenge 18 de maig es celebra el Dia Internacional dels Museus. El Museu Industrial del Ter conjuntament amb la resta de museus de la comarca d’osona ha preparat tot un seguit d’activitats. La proposta, aquest any, també queda emmarcada amb la Fira Artesanàlia que es fa al passeig del Ter durant el cap de setmana.
 
Al llarg del cap de setmana el Museu Industrial del Ter farà una jornada de portes obertes amb un horari ampliat de 10 a 14h i de 17 a 21h. Serà un bon moment per conèixer la que enguany ha estat escollida com la joia del MIT, el cotxe bomba de la marca Renault. La tria d’aquesta peça respon a la voluntat del MIT d’afegir-se als actes de celebració dels 150 anys dels bombers de Vic. Actualment i en aquest sentit, el museu ha cedit diverses peces per l’exposició: Història dels Bombers de Vic al Museu de l’Art de la pell de Vic.

Aquest cotxe-bomba de la marca Renault va ser adquirit pel Servei Municipal de Bombers de Manlleu l’any 1927. Subministrat per la casa Biosca, va estar al servei de la vila i pobles veïns durant més de trenta anys. Des de l’any 2003 i després de ser guardat durant molt temps al parc de Bombers de Vic, es va incorporar a la col•lecció del Museu Industrial del Ter.

Els dies 17 i 18 de les 11h a les 14h i de les 17h a les 21h, els visitants podran descobrir i conèixer, com era el  treball en una fàbrica al s. XIX, les relacions entre els treballadors, els perills de les màquines i el funcionament del motor de la fàbrica: la  turbina Fontaine a través de les teatratalitzacions de les Figures d’Aigua a càrrec de la companyia Corcia Teatre.

A més a més de les exposicions permanents del MIT el visitant també podrà veure tres exposicions temporals més: Paisatges capturats   (1806-1907). El llegat de Francesc Rierola i Masferrer, Petits Temples, capelletes de carrer. Devoció, festa i veïnat a Manlleu i una mostra de Treballs artesans i puntes al coixí.
 
ACTIVITATS:
- 17 i 18 de maig de 10 a 14h i de 17 a 21h: Jornada de Portes obertes.
- 17 i 18 de maig d’11 a 14h i de 17 a 21h: Teatralitzacions. Figures d’aigua.
- Joia del MIT: Cotxe – Bomba de la casa Renault

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Arxivat a:
Cultura i Mitjans
Participació