1 de 10

Els sindicats convoquen aquest dijous una jornada de vaga a les escoles catalanes

per Osona.com, 13 de febrer de 2008 a les 11:56 |
Aquest article es va publicar originalment el 13 de febrer de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Privatització de l'ensenyament públic Els cinc sindicats majoritaris de l'ensenyament públic (USTEC-STES, CCOO, UGT, ASPEPC i GGT) han convocat una jornada de vaga per a demà dijous, dia 14 de febrer. Els mestres i professors demanen la retirada de les bases de la futura Llei d'Educació de Catalunya i l'obertura d'un procés de negociació. A Osona, s'espera un seguiment majoritari, sobretot a l'ensenyament primari.
Entre d'altres temes, els sindicats consideren que la possible gestió de centres públics per part d'entitats privades és "una irresponsabilitat política i una estafa social que liquida la xarxa pública i la integra a l'estructura de l'ensenyament privat".
Un document a debatre El Departament d'Educació ha lamentat els inconvenients que provocarà la vaga a les famílies i nens catalans. La conselleria, però, ha defensat la seva postura i diu que el document de bases per a la llei és un document de treball "per fomentar i generar el debat i la reflexió i en cap cas és un document que demani ni rebuig ni aprovació,  ni que impliqui cap decisió d'aplicació immediata". També ha negat que s'aposti per la privatització del sistema públic ni per una desregulació de les condicions laborals.
- Més informació des del Departament d'Educació
Serveis mínims El Departament de Treball ha dictat l'ordre de serveis mínims per tal de garantir el servei essencial que presten els centres d'ensenyament no universitari públics i privats de Catalunya. Entre d'altres punts, s'estableix que tots els centres hi haurà d'haver una persona de l'equip directiu, als centres d'ensenyament infantil i primari (alumnes de 3 a 12 anys) hi haurà d'haver un docent per cada quatre classes, i a totes les llars d'infants haurà de treballar un 25% de la plantilla (foto: institut de Tona).
- Mes informació des del Departament de Treball

 

Arxivat a:
Societat
Participació