El Cirvianum de Torelló estrena la temporada amb una potent oferta teatral

per Osona.com, 8 de gener de 2008 a les 16:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Entre l'oferta teatral hi ha espectacles de renom: "Intimitat" de Hanif Kureishi, dirigida per l'argentí Javier Daulte, que s'ha pogut veure a la Sala Villarroel, amb un repartiment encapçalat pels mediàtics Joel Joan, Clara Segura i Josep Julien (19 de gener); "A la Toscana", escrita i dirigida per Sergi Belbel, que s'ha representat fins la setmana passada a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya, interpretada per Jordi Boixaderas, Cristina Plazas, Lluís Soler i Lluïsa Castell (10 de febrer); "Una noche con Gabino", un monòleg de Gabino Diego que ha dirigit Gina Piccirilli (23 de febrer) i "Le mani forti" de Marco Calvani, dirigida per Marc Martínez i interpretada per Mercè Martínez i Ivan Morales (1 de març).
 
També es presentaran espectacles que, segons Tines, "sorprendran molt positivament", com ara el monòleg "Mejorcita de lo mío" de La Escapista Teatro, un dels muntatges més aclamats a la passada edició de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega (8 de març); o bé "Pagagnini", de Producciones Yllana, un espectacle que combina la música clàssica i l'humor més esbojarrat (29 de març).
 
No faltaran produccions de grups locals, com el muntatge "Raons Trigonomètriques" de Joan Crosas (8 de febrer) o la reposició de ‘Temps...' (29 de febrer).
 
I dins el cicle Música & Cia, s'estrenarà un espectacle sobre la poesia de Joan Vinyoli, titulat "Vent d'aram" (25 de gener); i Guillamino i Pedrals presentaran "En/dolls" (22 de febrer).
 
Paral•lelament, l'oferta es completa amb tres espectacles infantils, programats en conveni amb el grup Xarxa, i quatre sessions dels Concerts-vermut al Foyer, que organitza l'Escola de Música.
 
Entre les novetats d'aquest primer trimestre destaca el canvi d'horari de la programació nocturna que s'avança una hora i, a partir d'ara, donarà inici a les 9 del vespre (tret de l'espectacle d'aquest dissabte que es manté a les 10 de la nit).
 
Una altra de les novetats importants és el nou disseny del programa, obra del dissenyador Josep Jaumira que des de fa 14 anys s'ocupa, desinteressadament, d'aquesta feina. El nou programa conté diversos apartats en funció de la naturalesa dels espectacles. Així, l'apartat "En escena" engloba les arts escèniques; "Amb la família" inclou la programació per a tots els públics; i "Cíclic" abasta els cicles que programa el Cirvianum (com Música & Cia o els Concerts-vermut al Foyer).
 
D'altra banda, d'aquí a uns dies començarà sota l'impuls del Cirvianum un curs d'iniciació al teatre adreçat a nens i adolescents de fins a 14 anys. Les inscripcions encara són obertes. Les sessions tindran lloc els dilluns a la tarda i les impartirà Montse Rodríguez.

 

Arxivat a:
Cultura
Participació