1 de 10

Esclata amb força l'oposició contra l'aeroport de Taradell

per Osona.com, 9 de març de 2009 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Una consulta popular Uns 200 veïns de Taradell i alguns pobles del voltant es van reunir aquest divendres al vespre en una assemblea per debatre la possible construcció d'un aeroport, en el curs de la qual s'ha expressat un sentiment unànime de rebuig al projecte.
L'alcalde Lluís Verdaguer, present a l'acte, va assenyalar que serà sensible a l'opinió majoritària dels ciutadans i que no descarta la convocatòria d'una consulta per tal que aquests es manifestin.
Seva i Malla, contraris al projecte L'alcalde de Tona, Josep Salom, també present, va anunciar que el seu ajuntament s'oposa a l'aeroport de Taradell igual que fa un any es va manifestar contra el mateix projecte quan es volia ubicar a la zona de Balenyà. Pel que fa a Malla, el mateix divendres es va convocar un ple extraordinari on es va aprovar una moció contra l'aeroport.
Recollida de signatures De moment ja s'ha començat una recollida de signatures contra el projecte. A més, l'Ajuntament de Taradell ha convocat una sesió informativa per conèixer tota la informació tècnica, en la que participarà Jordi Sala, l'enginyer aeronàutic que ha realitzat l'estudi del Consell Comarcal sobre les possibles ubicacions de l'equipament. L'acte serà el dimecres, dia 11 de març (20:30 h) a Can Costa i Font.
Dues setmanes de marge L'Ajuntament compta amb un termini de 15 dies per donar resposta al Consell Comarcal al voltant de la decisió de presentar el projecte. La decisió és de l'alcaldia, sense necessitat de cap acord de ple.
Vídeo (a sobre) amb declaracions de Lluís Verdaguer, Josep Salom, Lluís Muntalt (Unió de Pagesos) i l'escriptor Antoni Pladevall
 

 

Arxivat a:
Societat
Participació