Sindicats i ERC decideixen establir un canal permanent de comunicació

per Osona.com, 27 de febrer de 2009 a les 17:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Ridao ha constatat que la crisi és bàsicament financera i de consum, que ha tingut conseqüències en el mercat treball, però no és una crisi de la producció. També ha comentat que els grans perjudicats són les petites i mitjanes empreses i les economies familiars.
 
Joan Ridao, que també és diputat a les Corts espanyoles, ha explicat que el govern espanyol ha passat de negar la crisi a presentar un pla de 80 mesures, que el republicà considera poc efectives.  Ridao també ha lamentat que en front de les polítiques econòmiques del govern del PSOE hi hagi un vice-president, Pedro Solbes, que envegi el fet de ser ex-ministre de l’ex-titular de Justícia.
 
 
Per part de l’UGT, Cesc  Poch, ha manifestat la seva preocupació perquè amb el nombre d’aturats osonencs, 10.000 actualment, serà complicat crear de nou prop de 6.000 llocs de treball a la comarca.
 
Davant el plantejament dels expedients de regulació d’ocupació (ERO), Joan Ridao ha dit que Esquerra ha reclamat rigorositat a la consellera de Treball, Mar Serna, perquè no es doni joc a oportunistes que es vulguin aprofitar de la situació.
 
Tant UGT com CCOO han defensat que s’incloguin clàusules per premiar noves contractacions en les obres finançades pel fons Zapatero. López, Casals i Freixanet hi han estat d’acord, però el diputat i alcalde d’Olost ha mostrat el malestar de com s’ha plantejat aquest fons utilitzant als municipis i sense permetre una planificació per part dels ens locals.
 
Manel Sánchez, de CCOO, ha explicat que la peculiaritat que amb la crisi industrial es va substituir  el teixit productiu per la construcció i ara amb la crisi de la construcció la situació és molt complicada.
S’ha posat èmfasi per a tots els assistents per apostar per la innovació en l’economia osonenca amb un element central que ha de ser la Universitat de Vic, que per CCOO ha de tenir el mateix tracte que qualsevol universitat pública catalana.
 
Els sindicats també van reclamar inversions estratègiques i en infraestructures i que es compleixi el compromís amb el desdoblament de la via del tren.
 
També s’ha parlat de com afecta la crisi al sector ramader i carni, un element estratègic a Osona. Ridao ha reclamat que es compleixi la Llei antitermini, que actuï com a millora pels terminis de pagaments.
 
UP diu que caldria fer una autocrítica sobre el model productiu que ens ha portat a la crisi actual i quin ha de ser el model que s’ha de construir i quin rol ha de tenir la indústria agroalimentària.
 

 

Arxivat a:
Política
Participació