Els joves catalans guardonen la xarxa lliure guifi.net

per Osona.com, 20 de novembre de 2006 a les 16:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2006 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Els altres premis que es varen atorgar van anar a parar al Consell de Joventut de Barcelona, com la millor iniciativa de promoció de l'Associacionisme, i el programa minoria absoluta, de RAC1, com a mitjà de comunicació o programa més compromès amb la gent jove

Discurs d'agraïment després de rebre el premi
 
"Bona nit a tothom. És un honor per mi recollir aquest premi en nom de tota la gent que col•labora a guifi.net.
 
Aviat farà tres anys que vam començar guifi.net amb l'objectiu de crear una xarxa sense fils, lliure, oberta, ciutadana i sense límits.
 
Hi hem posat moltes ganes, imaginació i esforç per poder resoldre els diferents reptes, no només tecnològics, sinó també, i sobretot, socials. I el resultat és una xarxa molt i molt gran, que és de tots i per a tots, si voleu també vostre.
 
Una xarxa que la fem servir quotidianament milers de persones per a qualsevol cosa, cadascú en decideix l'ús que en vol fer i cap a on la vol fer créixer.
 
Una xarxa que facilita l'accés a Internet fins i tot a llocs on no hi arribava l'ADSL.
 
Però, guifi és més que una xarxa: és un espai on combinem l'afició a la tecnologia amb el treball en equip, on posem en pràctica les idees, un lloc on compartim els recursos i els coneixements, on exercim la nostra llibertat de forma cívica i respectem la dels altres, on fem amics i ens relacionem amb els nostres veïns, on ens relacionem amb les administracions i les empreses locals amb tota normalitat, on funcionen models econòmics sostenibles i els especuladors no hi tenen res a fer.
 
En definitiva, un lloc on tothom hi és benvingut.
 
Els nostres objectius són comuns als de la resta d'entitats que s'apleguen al voltant del Consell Nacional de Joventut de Catalunya, que aquest vespre estan representades aquí; tots intentem vertebrar la societat, cadascú des del seu front. I és precisament per això que estem especialment agraïts per aquest premi. Aprofitem per convidar-vos a tots a que us apunteu al carro de les xarxes lliures, com més serem més riurem.
 
A guifi.net sempre tindreu la mà oberta per ajudar-vos.
 
Molt bona nit a tothom, i moltes gràcies.."

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Arxivat a:
Cultura i Mitjans
Participació