1 de 10

La Borsa Jove d’Habitatge de Vic entra en funcionament

per Osona.com, 25 de novembre de 2008 a les 17:50 |
Aquest article es va publicar originalment el 25 de novembre de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
La nova Borsa, a més de facilitar l’emancipació dels i les joves vigatans, posa l’accent en les dimensions de cohesió social i territorial que aportarà a la ciutat i a la comarca.
 
La Borsa Jove d’Habitatge de Vic s’afegirà doncs, a les dues borses que actualment ja funcionen a Osona: la de Manlleu, en funcionament des del mes de juliol passat; i la de la Mancomunitat de la Plana, que dóna servei als municipis d’Aiguafreda, els Hostalets de Balenyà, El Brull, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i Folgueroles. Mitjançant aquestes tres borses es cobreixen els tres pols de població principals de la comarca.
 
Borsa Jove d’Habitatge donarà servei a un 90% dels i les joves l’any 2010
 
El programa Borsa Jove d’Habitatge té com a objectiu oferir pisos de lloguer en condicions avantatjoses, tant per als joves llogaters (d’entre 18 i 35 anys) com pels propietaris i les propietàries dels immobles. D’una banda, informa i assessora els i les joves sobre qualsevol aspecte vinculat amb la compra o lloguer d’un pis (procediments legals, impostos, taxes, assegurances, ajuts públics, crèdits, hipoteques, habitatges de protecció oficial...). I d’una altra, fa d’intermediària entre llogaters joves i propietaris amb la intenció de mantenir, o fins i tot rebaixar, els preus del lloguer.
 
Actualment, a Catalunya existeixen 44 Borses en conveni amb la Secretaria de Joventut que ofereixen servei a 279 municipis i a una població potencial de prop d’un milió i mig de joves (dues terceres parts del total). Enguany s’han signat els convenis per obrir les Borses de l’Anoia, Manlleu, el Ripollès i Vila-seca. També s’han comarcalitzat les Borses de Tortosa (Baix Ebre) i la Seu d’Urgell (Alt Urgell). L’objectiu del Departament és que la xarxa de borses d’habitatge doni servei, potencialment, a un 90% del total de la població jove catalana quan finalitzi l’actual mandat.
 
----
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE VIC

Ajuntament de Vic i Generalitat signen un conveni que és l’embrió de l’oficina d’emancipació juvenil

Impulsa i reforça la borsa d’habitatge jove de Vic

Avui al matí ha tingut  lloc la signatura del conveni de joventut entre la Generalitat i l’Ajuntament de Vic. Aquest acord suposa la col•laboració entre la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Acció Social i Ciutadania, i l’Ajuntament de Vic per a la promoció de l’accés dels joves a l’habitatge.

Es tracta de formalitzar la implantació del programa Borsa Jove d’Habitatge a Vic, que forma part de la Xarxa d’Habitatge Jove de la Secretaria de Joventut, així com les mesures per a joves i propietaris que quedaran recollides en el Pla pel Dret a l’Habitatge.

L’acord, l’han signat la regidora de Dones, de Joves, de Salut i de Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament de Vic, Gràcia Ferrer, i el secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Eugeni Villalbí.

Durant la signatura, la regidora de l’Ajuntament de Vic, Gràcia Ferrer, ha expressat la seva satisfacció per la materialització del conveni, que significa l’embrió de l’oficina d’emancipació juvenil, fet que representa impulsar múltiples serveis dirigits als joves (salut, habitatge, treball, entre altres). Ferrer també ha remarcat que l’oficina de borsa per a joves és un dels eixos de treball que s’emmarca dins el Pla Local de Joves que es va aprovar per unanimitat per ple aquest passat estiu. A la vegada, Ferrer, ha agraït la tasca de tots els tècnics de l’Ajuntament i ha declarat que “des de l’Ajuntament de Vic les polítiques de joves són prioritàries, ja que els joves són el futur de la societat”.
 
Per la seva banda, el secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Eugeni Villalbí, ha afirmat que amb aquest conveni es tanca el programa de desplegament de borsa d’habitatge per a joves arreu del territori de Catalunya que ha dotat de 42 oficines de borses d’habitatge.

 

Arxivat a:
Societat
Participació