Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR
Josep-Lluís Carod-Rovira - Articles d'opinió

Cambrils, 1952. Llicenciat en Filologia Catalana, director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat conseller en cap i vicepresident del govern de Catalunya, diputat al Parlament i diputat electe al Congrés de Diputats d'Espanya. Autor d'una quinzena de llibres, els darrers títols són: La passió italiana, 2014, Les religions a Catalunya i Història del protestantisme als Països Catalans. Membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i de l'Agència Catalana de l'Arengada (ACA), li agrada la mar, llegir, escriure, l'allioli de la Fonda dels Àngels, la salsa de calçots de la Montserrat Coll, la ironia i l llibertat. És pare de dos fills i una filla i avi de dos nét i una néta.

05/12/2018
«El dilema que es presentava no tenia alternativa: o democràcia pluripartidista, amb un seguit de limitacions de tota mena, o res»
28/11/2018
«Tant se val el que diguin, pensin i votin els gibraltarencs, Espanya continua la seva marxa triomfal cap a la meta definitiva del més gran dels ridículs»
21/11/2018
«L'incompliment habitual de les partides pressupostàries i el panorama lamentable de les nostres infraestructures és un escarni de l'Estat al poble de Catalunya»
14/11/2018
«Cal més política, més intel·ligència, més sentit d'estat i, també, una mica més de mala llet i els dirigents d'alçada que calen en aquesta hora tan decisiva»
07/11/2018
«Més enllà del PSOE no hi ha cap força política espanyola clarament de centre, liberal o, fins i tot, de centre dreta, de cultura, tradició i vocació democràtica»
31/10/2018
«Confiem que la samba ultra que, a partir d’ara, sonarà pels carrers brasilers deixi pas, com més aviat millor, a aquella altra música que acompanya l’alegria de viure»
24/10/2018
«Saladrigas, doncs, va aconseguir, amb aquell llibre pioner, de posar llum i colors a la grisor fosca de l’Espanya del nacionalcatolicisme»
17/10/2018
«Rompre amb el franquisme, tan i tan i tan present encara a la societat espanyola, és la revolució que té pendent Espanya»
10/10/2018
«Llompart aconseguí que es posés una coma, rere l'expressió “llengua catalana”, amb la qual cosa no sols en refermava la unitat científica, sinó que en sentenciava el caràcter d'idioma propi de les Illes»
03/10/2018
«No podem fer regals innecessaris a l'enemic, però tampoc no hem d'assumir ni el seu llenguatge, ni la seva visió dels fets, perquè sempre aniran en contra dels nostres interessos»
Pàgina 1 de 41