Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR
Josep-Lluís Carod-Rovira - Articles d'opinió

Cambrils, 1952. Llicenciat en Filologia Catalana, director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat conseller en cap i vicepresident del govern de Catalunya, diputat al Parlament i diputat electe al Congrés de Diputats d'Espanya. Autor d'una quinzena de llibres, els darrers títols són: La passió italiana, 2014, Les religions a Catalunya i Història del protestantisme als Països Catalans. Membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i de l'Agència Catalana de l'Arengada (ACA), li agrada la mar, llegir, escriure, l'allioli de la Fonda dels Àngels, la salsa de calçots de la Montserrat Coll, la ironia i l llibertat. És pare de dos fills i una filla i avi de dos nét i una néta.

13/02/2019
«Ni Espanya ha estat prou forta per assimilar-nos-hi i esborrar-nos del mapa com a poble, ni nosaltres prou potents com per desempallegar-nos-en»
06/02/2019
«La resposta de l'església catòlica ha de ser fulminant en el rebuig absolut a qualsevol pràctica atroç com la que aquests dies ens ha trasbalsat»
30/01/2019
«A Espanya li fan pànic perquè certifiquen l'existència d'un conflicte polític no resolt que vol amagar, disminuir o manipular als ulls del món»
23/01/2019
«A Catalunya no hi ha un veritable sentiment d’odi contra Castella, contra Espanya. Com a molt tenim el sentiment de la dignitat ferida»
09/01/2019
«Hem de salvar els bombers, encara que només sigui per assegurar-nos que ells estaran en condicions de salvar-nos a nosaltres, si mai convé»
02/01/2019
«És impressionant de veure amb quina celeritat pot començar a circular un missatge que s’inicia amb la tramesa a un sol individu i l’abast territorial i social que pot arribar a tenir»
26/12/2018
«L’al·lèrgia a la diversitat és una constant de la història d’Espanya, cosa que la deu convertir, probablement, en un element constitutiu característic d’aquest estat»
19/12/2018
«El seguidisme de models exteriors en realitat estalvia i, alhora, impedeix la recerca d'un model propi»
12/12/2018
«El llibre és útil perquè permet d'aproximar-nos a conceptes fonamentals amb arguments més sòlids, lluny de les presses, la banalització o les inexactituds»
05/12/2018
«El dilema que es presentava no tenia alternativa: o democràcia pluripartidista, amb un seguit de limitacions de tota mena, o res»
Pàgina 1 de 41