Autor/a
Enric Marín i Otto

Enric Marín i Otto

Degà de la facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB

Degà de la facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, on també soc professor de Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura. He fet recerca sobre la societat de la informació, les identitats culturals i el canvi social. Vaig ser secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya (2004-06) i president de la CCMA (2010-12). Coautor, amb Joan Manuel Tresserras, del llibre Obertura republicana. Catalunya desprès del nacionalisme.

23/04/2024

Fi de cicle polític a Catalunya (I)

«Reforçar l’autogovern, muscular la nació i fer una lectura geopolítica correcta per acabar de fixar reptes i prioritats seran vectors claus del nou cicle polític»

07/04/2024

Els escenaris del 13 de maig

«Tant se val que guanyi PSC, ERC o Junts, donar forma a qualsevol fórmula de govern tindrà inconvenients per conciliar els relats construïts des del 2017 amb acords estables»

24/03/2024

El «trumpisme» madrileny i nosaltres

«Ara mateix és difícil saber quina serà la visió que s’imposarà, però a diferència del que pensava fa només uns mesos, no descarto que s’acabi imposant l’anàlisi de Feijóo»

10/03/2024

Amnistia, conflicte i convivència

«L’amnistia és una gran victòria del republicanisme català. Encara que només sigui perquè s’ha vinculat la viabilitat del 'sanchisme' a la solució del conflicte»

26/02/2024

El Mobile i el català

«És el moment de veure de quina manera les comunicacions digitals poden jugar a favor dels valors democràtics i la diversitat lingüística i cultural»

11/02/2024

És la cultura (i II)

«El progrés cultural i la cohesió social són els fonaments sobre els quals es pot aixecar qualsevol projecte d’emancipació política imaginable»

28/01/2024

És la cultura! (I)

«La cultura és transformació de la natura. I aquest ha estat sempre el gran actiu de la societat catalana»

01/01/2024

​Teixir país; combatre el feixisme

«A la sortida del franquisme el nacionalisme espanyol tenia molt clar que trencar els ponts entre Catalunya, País Valencià i les Illes era bàsic per debilitar el projecte nacional català»

17/12/2023

El primer tripartit i l'informe PISA

«La continuïtat del procés d’autodeterminació depèn de forma molt rellevant de l’impuls polític derivat d’aquesta visió integrada de l’eix nacional i l’eix social»

05/11/2023

Fent virtut de necessitat

«La governança basada en acords entre el reformisme espanyol i les nacionalitats històriques és l’única alternativa a un govern autoritari de les dues dretes»

22/10/2023

​Elogi de la llengua catalana

«El futur del català depèn d'aconseguir que sigui atractiu, que tingui prestigi, que sigui necessari i que sempre estigui disponible»

08/10/2023

El govern de les togues i Catalunya

«La cúpula del poder judicial sentirà la temptació de protagonisme polític i segur que intervindrà tant com pugui en frenar l'amnistia»

El més llegit