Autor/a
Ada Castells

Ada Castells

Escriptora i periodista cultural

Escriptora, periodista cultural i professora d'escriptura creativa. Sempre tinc una nova ficció entre mans que m'ajuda a fugir de la realitat i, quan tot va bé, acaba en novel·la. Les meves prioritats són llegir, escriure i menjar bé, no necessàriament per aquest ordre. A Twitter@AdaCastells

22/01/2019

Farts de fer el préssec

«Si la gent de la cultura no ens mobilitzem, és perquè en el fons sospitem que bona part d'aquesta societat ens veu com un luxe, que no "servim" per a res»

08/01/2019

Alcaldes impopulars

«A mi em costa molt d'entendre aquesta fal·lera que els agafa a alguns per ser alcalde de Barcelona, que fins i tot baixen de França»

25/12/2018

Escalfament global

«Ja feia molt de temps que el món li feia fàstic. El trobava decadent com una planta d'interior»

11/12/2018

Carteristes al metro

«Els discursos pietosos i estovats són ideals per donar ales als qui carreguen les culpes de la inseguretat ciutadana a la immigració, com tots els polítics populistes»

27/11/2018

Si no en saps, calla

«Sembla que tots estiguem obligats a dir la nostra sobre qualsevol tema. Amb tanta tertúlia és com si se'ns hagués encomanat la dèria d'opinar sense fonament»

13/11/2018

El fatalisme és fatal

«Si celebrem que la mobilització dels veïns ha estat un triomf, tornarem a mobilitzar-nos amb esperança orgullosa, provada i real»

30/10/2018

El preu de continuar sent

«Sobretot no vols que amb les castanyeres passi com tota la resta de coses que s'ha endut la implacable llei de mercat»

16/10/2018

El moment d'actuar

«Al feixisme li va de conya tenir-nos ben atemorits amb aquest futur tan negre. Les solucions fàcils medren quan no es veu cap possibilitat de posar remei a un món ple d'amenaces»

02/10/2018

Aquests negres fan lleig

«Sort que el capitalisme sempre té solucions: polítics guapos i hipòcrites que prometen que ens ho posaran tot en ordre i tindrem una ciutat sense conflictes»

18/09/2018

Vol bosses de plàstic?

«Va ser per normativa que es va decidir cobrar les bosses i només pot ser per normativa que es limitin tots els altres envasos i s'engegui una política de reciclatge real»

04/09/2018

La construcció del nosaltres

«L'escola és fonamental per construir aquest nosaltres combatiu. Sí, Boyinaband té raó, però segur que Shakespeare no li ha fet cap mal»

21/08/2018

I al tercer whatsapp, Esra ressuscità

«Les xarxes creen el miratge que la nostra veu s'ha fet sentir i així ens podem quedar una mica menys entristits, indignats, desorientats, moixos i rabiüts, però no funciona»

07/08/2018

Migdiada obligatòria

«Les feines s'haurien de pagar per resultats i no per hores de servei sacrificat. Així es premiaria als més hàbils i no pas als qui han nascut amb ànima d'esclau»

24/07/2018

L'infern de ser autònom

«No es pot prendre una decisió tan dràstica en un país amb un analfabetisme tecnològic tan elevat. Bé, no es pot, però un cop més s'ha fet»

El més llegit