Autor/a
Roc Casagran

Roc Casagran

Professor i escriptor

Nascut a Sabadell (1980). Professor i escriptor, col·laboro amb diversos mitjans, faig recitals de poesia arreu del país, i soc autor, entre altres, de la novel·la L'amor fora de mapa.

27/06/2017

Les notes a la vida processista

«Els tutors legals del procés (que som tots) fem bé de ser crítics, de pressionar, de ser exigents, d’aspirar al màxim... però són només exàmens parcials, el que podem avaluar»

13/06/2017

Elogi nu a Nuet

«Joan Josep Nuet sap que, quan les forces estan desequilibrades, la neutralitat només és una excusa per donar suport al més fort»

30/05/2017

Ara és l’hora (de la veritat)

«No imaginem situacions. Simplement fem-ho. Posem les urnes. Votem. I apliquem els resultats. A cara descoberta»

02/05/2017

Gràcies, Jordi Cruz

«No he vingut aquí per denunciar el teu cinisme, Jordi, sinó per donar-te les gràcies. Perquè això que passa a tants restaurants és exactament el que succeeix en molts altres àmbits laborals»

18/04/2017

El Barça i la llengua

«A la grada lateral del Camp Nou s'hi podrà llegir el lema 'More than a club'. Ai, l'anglès, aquesta llengua (que creiem) neutral, despolititzada, universal... Ai, que bonic, eh»

04/04/2017

A cagar, la legalitat!

«Allò que és legítim sempre té molta més força que allò que és legal. Allò que és legítim venç els anys i les fronteres, i ens convida a una reflexió molt més profunda i exportable»

21/03/2017

La Catalunya silenciosa?

«Si de debò estiguessin silenciats, una concentració de 6.500 persones no ocuparia tantes portades , ni es donaria veu tan sovint a una entitat com Societat Civil Catalana, amb un nombre reduït de socis»

07/03/2017

PSC, game over

«Tenia aquesta força perquè, malgrat els lligams fortíssims amb el PSOE, va ser capaç de mantenir una certa autonomia, aquell accent català que de vegades molestava segons qui»

21/02/2017

Carta a Enric Millo

«M’agrades, m’agrades molt, m’emociona la teva capacitat en l’ús de les màscares, com et poses en el paper, com ho dones tot per respondre a les expectatives»

07/02/2017

Rajoy, explica'ns què faràs amb nosaltres

«Quan diuen que precintaran els col·legis electorals, com pretenen fer-ho? Hi enviaran la Guàrdia Civil? L'exèrcit? Compten que els Mossos d'Esquadra els faran la feina bruta?»

23/01/2017

La bona educació

«Però si mirem al futur de fit a fit, potser on caldrà centrar els esforços serà en la formació dels nadius digitals, no només en aspectes de seguretat (que també) sinó, sobretot, en qüestions de respecte»

09/01/2017

El fred no té paciència

«N'estem farts de teatre de pa sucat amb oli, perquè aquestes filferrades, aquesta burocràcia eterníssima per reubicar-los, aquest fred del dimoni, no són decorats. Són la re-a-li-tat»

26/12/2016

A la taula del Bernat...

«A les acaballes de l'any 2016, proclamar que l'únic camí és un referèndum acordat amb Espanya és com dir que ens agradaria molt que els ocells nedessin o que els peixos alcessin el vol»

12/12/2016

Ens cremem

«Si la direcció política dels Mossos d’Esquadra té clares les prioritats, no hi haurà nous pals a les rodes»

28/11/2016

Casa nostra, casa vostra

«Potser la desobediència també comença per aquí. Si volem acollir, fem-ho. Perquè contra les injustícies no hi ha llei que importi»

El més llegit