Roger Buch - Articles d'opinió

Roger Buch (Barcelona 1970). Als matins, explico fets polítics i socials a la universitat i a les escoles. A les tardes, faig de consultor en temes de participació, associacionisme i tercer sector. Als vespres, escric llibres sobre passat, present i futur de l’independentisme català però molta gent em coneix perquè a les nits electorals em transformo en un homo-twitter (@rogerbuch). El millor de fer llibres, presentar-los; el millor de les conferències preparar-les i el millor d’aquests articles, els vostres comentaris.

22/08/2017
«Hi ha un corrent central a la societat espanyola que considera que el català és una llengua regional, d’ús restringit als llocs on es parla i per a uns usos de caire domèstic»
18/07/2017
«El "no" podria guanyar però no ho farà, perquè molts catalans que tenien i tenen el federalisme com a primera opció, prefereixen com a segona opció la independència»
20/06/2017
«Si hi ha la percepció que el resultat serà vinculant, la ciutadania del "sí" i del "no" anirà a votar»
23/05/2017
«El sobiranisme haurà de vigilar perquè l’Estat voldrà que la tensió es concentri en temes col·laterals, com el fet que hi hagi estelades als balcons dels ajuntaments o que aquests obrin el 12 d’octubre»
25/04/2017
«Als diputats i periodistes que ens visiten no cal convèncer-los dels beneficis de la independència dels catalans sinó la naturalesa del règim a què ens enfrontem»
28/03/2017
«És molt important deixar clar que si el referèndum pactat no s'acaba fent no serà pas precisament per culpa dels qui el volen pactar»
28/02/2017
«En moments com els nostres, de debats polítics apassionats, sovint les xarxes esdevenen una batalla campal que pot arribar a ser desagradable»
31/01/2017
«L’independentisme no té fugues i arriba molt unit al tram final de la legislatura. Uns mesos en que tot s’accelerarà»
03/01/2017
«En definitiva, tot i les diferències importants amb el 9-N, per a l'èxit del referèndum seran claus, igual que el 2014, la convicció i certesa ciutadana que el referèndum "segur que es farà" i el suport popular davant dels intents de l'estat d'impedir-lo»
06/12/2016
«Enric Millo explicava que era la festa de tots i que per això l’havíem de celebrar. I mentrestant, la desconnexió, tant la mental com la material, va fent inexorablement el seu camí»
Pàgina 1 de 4