1 de 10
Roger Buch - Articles d'opinió

Roger Buch (Barcelona 1970). Als matins, explico fets polítics i socials a la universitat i a les escoles. A les tardes, faig de consultor en temes de participació, associacionisme i tercer sector. Als vespres, escric llibres sobre passat, present i futur de l’independentisme català però molta gent em coneix perquè a les nits electorals em transformo en un homo-twitter (@rogerbuch). El millor de fer llibres, presentar-los; el millor de les conferències preparar-les i el millor d’aquests articles, els vostres comentaris.

08/11/2016
«Tot feia pensar que el govern espanyol en un moment o altra prendria l'ofensiva, analitzaria les causes del descontentament i oferiria a Catalunya una alternativa generosa»
11/10/2016
«La millor solidaritat amb els imputats és la culminació del procés en els terminis que ha assenyalat el Parlament i perquè ben aviat els tribunals espanyols deixin de tenir jurisdicció a Catalunya»
20/09/2016
«Quin sentit tindria que els independentistes obtinguessin un 49,7% dels vots i els animalistes en sumessin el 0,7%? Tal com estan les coses avui, aquest seria un escenari prou versemblant»
06/09/2016
«El bloqueig català a la constitució del govern espanyol i la fermesa del Parlament davant les amenaces per que no es votessin les conclusions del Procés Constituent a finals de juliol han tornat a animar la ciutadania»
23/08/2016
«En un món, que durant molts anys va estar marcat per les lluites fratricides i per l'extraparlamentarisme, Carbonell aportà sentit comú i sobretot sensació de continuïtat al moviment»
26/07/2016
«En moments de desànim emocional de l'independentisme, l'enquesta ens recorda que més enllà del cansament mobilitzador arribar a la independència és només qüestió d'anys o simplement de mesos»
12/07/2016
«El partit de l'acatament acrític sembla que ha desaparegut en un sol cap de setmana de congrés, i el partit dels conspiradors està des de fa ja un temps més disciplinat i alineat que mai»
28/06/2016
«Vist com han anat les enquestes en les últimes eleccions, proposo que es deixin de fer o, almenys, no s'hi dediquin diners públics. El cas de diumenge passat va ser surrealista»
14/06/2016
«Si el PSOE dóna la presidència a Pablo Iglesias el partit quedarà marginalitzat perquè desapareixerà com a partit de referència de l’esquerra. Però si no la dóna... també»
31/05/2016
«Aquest diumenge passat hi va haver una manifestació important a Barcelona. No tant per la quantitat de gent sinó pel que va significar»
Pàgina 2 de 4