Josep M. Vilalta - Articles d'opinió

Nascut a Barcelona el 1965, és un apassionat del món de les polítiques públiques des de ben jove. Professionalment en l’àmbit de l’educació, la política universitària i la gestió de la recerca, on ha exercit diverses responsabilitats a les universitats, a la Generalitat de Catalunya i també col·laborant amb organismes internacionals i d’altres països. Llibres, capítols de llibres i articles sobre aquests temes, alguns dels quals podeu trobar a www.jmvilalta.com. Col·labora habitualment als diaris Ara i La Vanguardia. Defensor de la democràcia i l’estat del benestar, segons ell les millors expressions de la nostra civilització que ara tenim en perill. Treballa sense descans i mira de generar complicitats arreu perquè l’educació, les universitats i la recerca siguin pilars del nou país. A Twitter: @JosepMVilalta.

06/03/2016
«I el camí a recórrer és clar: avançar cap a una societat i una economia intensives en coneixement. Tot el suport i bons desitjos al nou departament del Govern»
21/02/2016
«La Gran Bretanya i els Estats Units, per exemple, van poder prosperar perquè van enderrocar les elits que controlaven el poder»
07/02/2016
«És imprescindible una major inversió que doni senyals inequívocs a la societat que l’educació és una aposta prioritària en el país nou que volem construir»
24/01/2016
«Som una societat amb una arrel associativa molt potent. No sé si en som prou conscients. L’associacionisme català ve de lluny i alhora es projecte amb molta força en el present i en el futur»
10/01/2016
«Finalment, un aspecte crític i imprescindible que fins ara s’ha fet poc: reflexionar i explicitar amb major profunditat en el “per a què” de la plena sobirania i independència»
27/12/2015
«Em refereixo a la manca d’oportunitats de treball per als joves. D’oportunitats de treball en general, però també de treball qualificat i de condicions i contractes dignes»
13/12/2015
«Amb l’excusa de la crisi economicofinancera, s’està duent a terme un cop brutal als governs locals, a la seva autonomia i a la seva capacitat d'acció pública»
29/11/2015
«Les empreses generen valor, creen llocs de treball i riquesa i, per tant, permeten el desenvolupament de la societat i del territori»
15/11/2015
«Fem-ho també de les estructures públiques que ja tenim. Bastim un model més innovador, fem-ne una nova font d'il·lusió i de compromís pels seus professionals»
01/11/2015
«Si el moviment per construir un nou estat vol reeixir, s’ha d’atrevir a conceptualitzar i a concretar amb molta més profunditat quin model i quin perfil de país es vol»
Pàgina 2 de 3