Josep M. Vilalta - Articles d'opinió

Nascut a Barcelona el 1965, és un apassionat del món de les polítiques públiques des de ben jove. Professionalment en l’àmbit de l’educació, la política universitària i la gestió de la recerca, on ha exercit diverses responsabilitats a les universitats, a la Generalitat de Catalunya i també col·laborant amb organismes internacionals i d’altres països. Llibres, capítols de llibres i articles sobre aquests temes, alguns dels quals podeu trobar a www.jmvilalta.com. Col·labora habitualment als diaris Ara i La Vanguardia. Defensor de la democràcia i l’estat del benestar, segons ell les millors expressions de la nostra civilització que ara tenim en perill. Treballa sense descans i mira de generar complicitats arreu perquè l’educació, les universitats i la recerca siguin pilars del nou país. A Twitter: @JosepMVilalta.

24/07/2016
«Res a veure amb els missatges ocurrents i les solucions màgiques que determinada política vol fer-nos comprar»
10/07/2016
«A Catalunya la situació també és complexa i comparteix part dels dèficits estructurals. Però hi ha la possibilitat de promoure acords amplis per bastir un model polític, social i econòmic renovat i il·lusionant»
26/06/2016
«I el que més es destaca és l’alineament entre els diversos agents implicats: empreses i sectors empresarials, govern basc, governs forals, universitats i centres tecnològics»
12/06/2016
«A dia d'avui, afirmar que les universitats no són a prop de la societat i no col·laboren suficientment amb el teixit econòmic, social i cultural és faltar a la veritat»
29/05/2016
«No hi ha democràcia amb majúscules sense retre comptes de l’acció de govern, sigui al nivell que sigui»
15/05/2016
«Com ens volem projectar internacionalment? Al meu entendre, el país i les seves institucions (tant públiques com privades) haurien de treballar per projectar Catalunya com un país de cultura i, alhora, com un país destacat en l'àmbit universitari i en el de la recerca científica»
29/04/2016
«Entre l'extrema esquerra anticapitalista i la dreta més conservadora hi ha diferències grans, grandioses»
17/04/2016
«La fam al món i els seus efectes maten més persones cada dia que la sida, la tuberculosi i la malària juntes»
03/04/2016
«La situació és, doncs, d’emergència. Cap país pot prosperar sense atendre adequadament els seus infants i joves. Vol dir tot plegat que els poders públics no hi estan dedicant esforços i recursos?»
21/03/2016
«Catalunya ha de poder construir el seu propi model de desenvolupament si vol esdevenir una societat capdavantera en els valors col·lectius que estableixen els objectius de l’ONU»
Pàgina 1 de 3