Autor/a
DAvidBassa

David Bassa

Periodista. Director del Departament de Documentals de TV3

Nascut a Granollers, he treballat a la premsa escrita, a TVE, a Catalunya Ràdio i TV3. He col·laborat a El Temps i Sàpiens. Autor de deu llibres d'assaig i director de dos documentals, Memòria de l'infern i Terra Lliure, punt final. Expresident del Grup de Periodistes Ramon Barnils.

05/12/2015

Constitucionalisme franquista

«De moment, doncs, l’independentisme català es pot atribuir el mèrit d’haver aconseguit accelerar la justícia espanyola»

21/11/2015

Renovar-se o morir

«Però mentre l'independentisme es renova i el regeneracionisme estatal d'esquerres li segueix les passes, els partits de l'statu quo s'han quedat aturats»

07/11/2015

Quina Espanya quedarà?

«Ara, l’objectiu és tombar el procés. El que corprèn és la naturalitat amb què l’espai comunicatiu espanyol assumeix el preu d’aquesta estratègia»

24/10/2015

Per sortir del fang, cal despullar-se

«Si hi ha fum, és que hi ha foc diu la dita. I així és aquí i a tot arreu. Però portem tres anys veient com s’aixequen espesses i fosques columnes de fum que després resulten ser de llumins»

10/10/2015

«Pressing» CUP de doble tall

«Els cupaires es troben en un atzucac realment diabòlic en què mal si fas, mal si no fas. Mala peça al teler»

26/09/2015

Portaveus de la mentida

«La duresa de la guerra bruta ha provocat alguns danys colaterals, com la caiguda en picat de la credibilitat dels grans mitjans de comunicació espanyols»

12/09/2015

Imposició rere imposició

«Si la Festa de la Hispanitat coincideix amb una campanya electoral, impugnarà tots els partits que defensen la independència i unitat d’Espanya?»

22/08/2015

De les serps als escurçons

«A Espanya, la policia sempre ha estat una qüestió d’estat, sempre s’ha defensat i sempre s’ha blindat de qualsevol crítica partidista. Però queda clar que si la policia és catalana tot canvia»

25/07/2015

Democràcia espanyola, l’oxímoron

«Pots tenir un arsenal d’armes prohibides a casa, sense que et passi res. Pots pertànyer a un grup delictiu, sense que et passi res»

11/07/2015

Independentisme «tribunero»

«Els "tribuneros" són els que no animen mai sinó que només rondinen qüestionant constantment els seus jugadors»

27/06/2015

Existirà mai una tercera via?

«No és com la que demanava en Duran, però sí que ve de Madrid, perquè la nova coalició estarà encapçalada per Podem

13/06/2015

Madridisme i feixisme

«La segona característica és que tot comença amb un feixista, Santiago Bernabéu, militar condecorat de l’exèrcit franquista»

El més llegit