Autor/a
Jordi Mercader

Jordi Mercader

He treballat al Punt Diari, l'Avui i El País; a la Diputació de Barcelona, Ediciones Primera Plana, Presidència de la Generalitat i RBA. Vaig ser conseller del CAC, he escrit Mil dies amb PM i Un blanc a la nació culer. Col·laboro a El Periódico, BTV, 8TV, La Xarxa, Catalunya Ràdio i ara també aquí, entre estelades.

25/11/2017

Sant Tornem-hi?

«La via de la negociació bilateral, tal com es recull en l’acord de mínims, naixerà morta, molt probablement»

11/11/2017

Un disbarat

«Dels que pretenen jugar un paper de futur, seria raonable esperar una reflexió seriosa d'on estem i de com sortir-ne, sense noves ficcions ni velles repeticions»

30/09/2017

I, finalment, l'1-O

«El referèndum vinculant es va perdre fa dies, avui l'independentisme pot guanyar força i la setmana vinent ho pot engegar tot en orris»

19/08/2017

Unitat contra el terror i debat polític

«La suposada incompatibilitat de la lleialtat en el combat contra el terrorisme amb la llibertat de mantenir cadascun dels integrants els seus propòsits polítics no reforça la unitat buscada»

05/08/2017

​La força de l'«statu quo»

«Sense negar l'eficàcia dels factors propagandístics i policials de l'estat (mai polítics) en la davallada demoscòpica que ens ocupa, caldrà considerar també com a responsable al processisme»

22/07/2017

La moda de la por

«Els dos bàndols manquen de voluntat d'autocrítica, tanmateix això és un vici que juga en contra dels seus propis interessos»

08/07/2017

«Pressing» Colau

«Els dubtes d'Ada Colau i el seu partit són un destorb per al missatge oficial que la lluna ja és al cove»

27/05/2017

Equidistància

«Sense igualar les raons dels dos bàndols perquè no ho són d’equiparables: la independència és una fórmula de futur tan bona com qualsevol d’altre que reconegui el fet nacional; l’immobilisme no té futur»

13/05/2017

Victòria o mort (política)

«La batalla al carrer és una manera segura de provocar l'èxit o el fracàs del primer full de ruta del segle XXI per la via ràpida»

29/04/2017

Lluís Llach, intrínsecament bo

«La divisió entre intrínsecament bons i intrínsecament dolents ens faria molt fàcil la vida i la política. Però més difícil la convivència democràtica»

15/04/2017

El PDECat imagina un demà incert

«Els partits independentistes no desapareixeran si el full de ruta no es pot complir. Insistiran en el seu propòsit però aquesta continuïtat no els obligarà a reincidir mimèticament en un pla que s'haurà demostrat inviable»

01/04/2017

El tarradellisme oblidat

«L'estat espanyol es pot permetre el luxe d’equivocar-se; nosaltres no. Això solia dir Tarradellas»

El més llegit