Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR
Marcel A. Farinelli - Articles d'opinió

Sóc de l'Alguer, m'ocupo d'història i m'encanten les illes d'aquesta part del Mediterrani. M'he llicenciat en aquesta matèria a Florència, he cursat el Màster Universitari en Història del Món de la UPF, i sempre per aquesta universitat estic acabant d'escriure la meva tesi doctoral. En aquesta intento fer una anàlisi dels darrers tres segles d'història de l'illa de Sardenya a través les tensions nacionals, amb una especial atenció al context de l'Alguer, minoria catalana a l'illa sarda, i a aquell de la veïna Còrsega. Sóc autor d'un assaig sobre feixisme a l'Alguer (El feixisme a l'Alguer, Angle, Barcelona, 2010) i d'alguns articles en revistes especialitzades sobre temes d'història contemporània sarda i algueresa, com Passato & Presente, Insula i Ebre 38. He col·laborat amb mitjans algueresos, ara escric al diari local Alghero Eco, una pàgina en alguerès, faig part del Grup de Recerca en Estats, Nacions i Sobiranies (GRENS) de la UPF, dirigit per Enric Ucelay-Da Cal. I m'agrada viure a Barcelona, malgrat la mar de l'Alguer sigui infinitament millor. El meu blog.

25/12/2013
«Probablement no es pot anar a la City de Londres a negociar en alguerès, però la cantant Franca Masu ens ha demostrat àmpliament com es pot anar pel món cantant-hi»
08/11/2013
«Membres del PD han acceptat la voluntat de Lubrano d'abandonar el criteri de promoure exclusivament 'clients' i 'amics'»
27/09/2013
«Crec que la cadena humana sigui l'ocasió per obrir un debat a l'Alguer: estem disposats a demostrar la mateixa fermesa per un acte a favor de la independència de Sardenya?»
29/08/2013
«És la primera volta que es fa un acte amb tant ressò per la Diada»
16/07/2013
«Mentre Catalunya, amb l'Alguer i la projecció internacional, “arriba” a Sardenya, el recorregut contrari és molt difícil»
Pàgina 1 de 1