Així no es fa un país

| 11/09/2014 a les 21:41h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 11/09/2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des que va començar aquesta bogeria secessionista en què els ciutadans van passar a ser considerats per les seves pròpies institucions autonòmiques simples servents al servei d'una causa "sagrada", la independència, la Diada ha deixat de ser una festa de tots els catalans per esdevenir una manifestació que vol visualitzar un país dividit entre bons i mals catalans.
 
Els que organitzen directament aquesta manifestació, ANC i Òmnium, ho expressen amb tota claredat perquè convoquen, únicament, els catalans independentistes, de manera que queden exclosos els qui no comparteixen una ideologia tan legítima com particular. Però el que és veritablement greu i inacceptable en democràcia és que aquesta reivindicació excloent tingui el suport, l'impuls i el finançament de les autoritats catalanes; perquè no hi pot haver perversió democràtica més gran que un Govern dedicat a fracturar la societat a la qual ha de servir.
 
Mentre milions de catalans es veuen menyspreats i estigmatitzats pel Govern de la Generalitat, aquest ha decidit ser el Govern d'uns catalans contra els altres catalans. Els mateixos governants, els mateixos partits polítics, que han impulsat les retallades socials a la sanitat, l'educació, la prestació dels serveis públics, que han provocat l'increment de la injustícia i la desigualtat a Catalunya, s'afanyen ara a retallar la pròpia ciutadania.
 
El mateix Mascarell, Conseller de Cultura, va titllar de negacionistes els catalans que s'oposen al relat oficial de la Guerra de Successió... Mai no m'hauria cregut que caldria recordar a un membre d'un govern democràtic que el negacionisme està qualificat com a delicte en tots els països que més directament i profundament van patir la tirania nazi. Que un membre del govern de Catalunya utilitzi aquest qualificatiu per estigmatitzar i assenyalar els catalans que discrepen dóna la veritable dimensió de la ferida que estan obrint, que ja han obert, entre aquells als quals qualsevol govern té l'obligació de protegir.
 
Per això dic que així no es construeix un país de ciutadans lliures. La democràcia és inclusiva, no obliga a ningú a renunciar a una part de la seva ciutadania. La democràcia no empetiteix els drets dels ciutadans; la democràcia els amplia i protegeix, no els mutila ni els retalla.
 
Avui hi ha hagut una manifestació molt nombrosa, però molt tancada, a Barcelona, en la qual es demanava la ruptura de la convivència entre conciutadans; i hi ha hagut una concentració oberta a Tarragona, convocada per SCC, en la qual s'ha posat de manifest que hi ha una altra Catalunya que és plural, que viu el present i que pensa en el futur. Una Catalunya que es proclama de tots en una Espanya plural i en una Europa integradora.
 
Tant de bo l'any que ve em convidin a escriure una altra vegada en aquesta capçalera i pugui fer, des d'aquí, un relat diferent. Tant de bo el 2015 la Diada torni a ser la festa de tothom amb tothom.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Disculpeu...
Jordi Sant Just, 11/09/2014 a les 21:54
Interessant
+81
-4
Disculpeu, senyora, el país fa més de 1.000 anys que està fet. Ara simplement ens volem alliberar de personatges com vós.
DEIXI DE DIR MENTIDES,
Anònim, 11/09/2014 a les 21:57
Interessant
+55
-1
SENYORA.
I vosté?
Anònim, 11/09/2014 a les 22:06
Interessant
+62
-2
Com faria un país vosté? Fent un pla de pensions milionari pagat per fons públics al paradís fiscal de Luxemburg? Rebent de tant en tant algun sobret del Bárcenas? Crec que l'únic del que ens pot donar lliçons és com fer-se ric sense gaires escrúpols. Potser a Madrid li compren els insults i la demagògia però aquí no. Quin cinisme parlar de democràcia i prohibir votar!
Ens pren per tontos?
David LL, 11/09/2014 a les 23:08
Interessant
+59
-1
Vol dir que l'ANC i Òmnium haurien d'haver convocat a la manifestació també els unionistes? Potser el lema hauria d'haver estat 'volem un país amb pa amb tomàquet?'. Els srs unionistes ja tenien la seva concentració, i així sabem tots on som.
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 12/09/2014 a les 01:16
+33
-1
El Divendres Sant, per tant, es una festa on els catolics celebren que van matar a Jesucrist, no?.
La Ex-Consellera d´un Govern Basc amb un Lehendakari del PNB
Anònim, 12/09/2014 a les 02:15
+43
-1
La Ex-Consellera d´un Govern Basc amb un Lehendakari del PNB....que deia al 1999 que era favorable al dret d´autodeterminació.

No fotem, si us plau.
Repasem hemeroteques, Sra. NACIONALISTA espanyola...
Democracia
Anònim, 12/09/2014 a les 02:59
+38
-1
Quina poca vergonya que aquesta Senyora ve aquí a donar lliçons sobre el que és democratic!

Senyora Diaz diria voste que amnistia pels assassins i lladres del franquisme és democracia? Diria que lliurar medalles a excombatents de la División Azul és democracia? Diria que un sistema polític dominat per una elit política més corrupta que la mafia és democracia? Diria que mantenir una monarquia és democracia? Diria que una persona que només ha treballat de funcionaria tota la seva vida cobrant de la política i vivint com una reina és democracia (si em refereixo a voste!)?

Aquesta no sap que és democracia, ni ha sigut capaç de buscar la definició a la wikepedia! Aquí només ha escrit la mateixa merda de sempre "la constitución, las leyes, etc." Si no fos pels canvis de les lleis encara existiria l'esclavitud i el sistema feudal!

Si per ella Espanya és un país democratic prefereixo viure en una dictadura d'en Junqueras o en Mas.
Voste es la que ens diu nazis?
Anònim, 12/09/2014 a les 03:14
+31
-1
.
Ignorant i manipuladora
R.S., 12/09/2014 a les 07:11
+44
-1
1.- A la diada hi ha hagut manifestacions per la independència SEMPRE (excepte durant la dictadura per raons òbvies), no és res nou d'ara com diu aquesta il·luminada.
2.- Rosa Díez no és pas l'encarregada de definir el que és la democràcia, ja fa molts anys que el terme té una definició ben clara: "forma de govern on el poder és exercit pel poble o be per respresentants escollits pel poble mitjançant un sistema electoral lliure" i ja està, tot el que aquesta impresentable vulgui afegir a aquesta definició, és pura manipulació i falsedat.
3.- EL negacionisme no és exclusiu d'allò relatiu als nazis, el negacionisme és la distorisió del registre històric per tal que certs fets semblin favorables o desfavorables. Cosa que no cal explicar-li massa en aquest personatge, en tenen força pràctica ella i els seus.
4.- A aquesta manifestació "tant tancada", resulta que hi han assistit 1.800.000 persones, mentre a la seva manifestació "tant oberta" n'hi havia uns 3.000, no cal dir massa més.
1.800.000 vs 3.000 i no podem ni votar...alguna cosa
Sergi Piñol, 12/09/2014 a les 09:16
+33
-1
estem fent molt malament. Després de 3 anys dedicats en cor i ànima a mobilitzar tot un país sencer,batre tots el records universals haguts i per haver de manis,conentracions,festes,aplecs i tutti quanti i no tenim no ja!! un estat propi (lo normal) sino unes eleccions normals i corrents per votar SI o No...ens estem perdent en demostracions de cara a la galeria i no estem apretan on s'ha d'apretar...ah! i es poden criar els ous mes grans, formosos,bonics i esplendorosos del món,pero per fer una truita s'han de trencar...
Curiosa contradicción
Anònim, 12/09/2014 a les 09:59
+13
-0
Rosa, como desconocedora de la sociedad catalana te otorgas el privilegio de opinar con prejuicios enquistados desde hace ya tanto y tanto tiempo que caes en una curiosa contradicción.
Me explico: Desde que se puede celebrar la Diada Nacional,
todos y cada uno de los años, desde los sectores uniformadores españoles siempre se repite la misma cantinela, y cito tus palabras, "la Diada ha dejado de ser una fiesta de todos los catalanes per convertirse en una manifestación que quiere visualizar un país dividido entre buenos y malos catalanes."
No recuerdo ningún año en que no se repitiera dicha consigna.
No será que la "unidad" que deseas en la calle de la Diada no es con la policía como parte de la seguridad, sino con la policía represora del sentir catalán.
Esas diadas si que eran uniformadoras. Ah! y además no salían en la prensa.
Construir
Anònim, 12/09/2014 a les 10:35
+10
-0
Según esta señora, la forma mas democrática, pacifica e inclusiva de construir un estado, es la siguiente: Un levantamiento militar que provoca una guerra incivil, con casi un millón de muertos, mas la dictadura y represión posterior. Constituir una legalidad bastarda, producto del levantamiento y la dictadura, y decir que de esa "legalidad", surge la legalidad de la transición. Señora, todo muy "legal", según ustedes, lo ilegal es exigir el derecho democrático a votar, para decidir el destino de nuestra nación. Tiene usted una empanada mental, para justificar lo injustificable, que van acabar paranóicos.
Evidència
Anònim, 12/09/2014 a les 10:38
+9
-1
Sí Rosa, sí: 1.800.000 - 7.000 = 1.793.000

Doncs per a ser majoria silenciosa, trobo que feu peneta.
Com a mínim...
Antònium, 12/09/2014 a les 11:55
+4
-0
Reconec la seva bona disposició a escriure en aquest fòrum. No estic gens, gens, gens d'acord amb les seves idees però faria el que fos perquè l'any vinent hi pogués tornar a escriure.
NINGU ES MENYSPREAT NI ESTIMAGTITZAT EN AQUEST PAIS
Anònim, 12/09/2014 a les 12:02
+7
-0
Només volem que ens deixin votar senyora meva tant als que volen la independencia,com als que no la volen... i aquí entren tots sense excloure ningú. Tant difícil es aceptar-ho..
Sra. Díez
Anònim, 12/09/2014 a les 12:02
+6
-0
Si realment hi ha tanta gent que no vol la independència per que es tant difícil deixar-nos votar?
El que s'hauria de fer realment en democràcia seria deixar votar el poble per cada gran idea que tenen vostès els polítics.
El que si que cal es recordar-vos que ahir el poble de Catalunya( separatistes-segons vosaltres) us va demostrar que la independència i la Família Pujol no van lligats per molt que vosaltres ho volgueu lligar, es la voluntat d'un poble no d'uns polítics.
Havia d'escriure aquí ?
Anònim, 12/09/2014 a les 12:18
+4
-0
Que no tenen ja els seus altaveus, aquesta gentota ?
Que potser és catalana, per opinar del que ens convé ?
Potser sí que, de vegades en som molt d'ases, els catalans. Per a ser demòcrata no cal donar veu als anti-democràtics.

Adéu, Sra. Díez
A fer sermons a la seva parròquia !
Hipócrita.
Lluís Rull, 12/09/2014 a les 14:03
+6
-0
Sra. Díez , quan era consellera del Gover Vasc, va dir que en un escenari pacífic, sense violéncia i sense ETA, es podria convocar un referendum d'autodeterminació a Euskadi. Ara que Catalunya demana votar sobre la independencia pacificament, diu que no. Vosté es una hipócrita de l'alçada d'un campanar.
¿Despertará alguna vez el señor Rajoy?
Manel G., 12/09/2014 a les 14:54
+2
-8
Bravo Rosa. Llevas toda la razón del mundo. Lo trememdamente inaceptable es que tras tres años de manifestaciones multitudinarias de odio hacia España aún hoy el Gobierno central no haya recuperado todavía las competencias en Educación y Cultura.
indignat
Pep Cirera, 12/09/2014 a les 16:34
+6
-1
No entenc com ND publica un text d'aquesta ultranacionalista epañola malta d'odi (antibasc priemr i anticatalà després).

Com deixeu entrar aquí el verí d'aquesta aprenent de Milosevic?

Increïble!
Na Roseta Díez, la més nacionalista de totes
all i oli mallorquí, 12/09/2014 a les 16:47
+9
-0
Aquesta tal Díez em fa molta gràcia perque sempre parla de les maldats dels "nacionalismes" quan resulta que a Catalunya i la resta dels Països Catalans TOTS sabem que aquesta dona és la més nacionalista dels nacionalistes espanyols, ia més a més, elseu nacionalisme -a diferència del català, basc o gallec- és imperialista i preteén obligar als que no som espanyols ni ens en sentim a ser-ho.
És gracies a gent com vosté...
Daniel Almogàver, 12/09/2014 a les 17:42
+8
-0
... que necessitem un Estat!
manifestació tancada¿
monras, 12/09/2014 a les 22:03
+9
-0
està dient mentides una DARRERA L'ALTRE, és desqualifica vosté sola, demostra que no sap res del catalans, ni de com som i el que volem ara, independéncia, llibertat per decidir el nostre present i futur com qualsevol poble normal, aixó és la democràcia que tampoc coneix, no donarem cap obció a vosté ni al govern escanya-espanyol, o veiem tots els que portaven semarreta vermella i groga , el que duien altra roba i molts més que no vàren poguer venir peró que hi són, votarem tots el novembre perquè depend NOMÉS DE NOSALTRES el nostre futur i ni vosté ni el govern veí ho podrà aturar. DEMOCRÀCIA LLIBERTAT I INDEPENDÉNCIA.
Som una nació
Anònim, 13/09/2014 a les 07:23
+8
-0
cultural,llingüistica legislativa inclús ,deixant apart la històrica.
Aquesta boigeria independentista la vau començar vosaltres,amb el menyspreu i la gasiveria desde els mediàtics talibans fins els diaris influients i els TCs, i sempre guanyant audiència i prestigi a costa de desprestigiar els catalans
I la majoria dels catalans hen dit prou!,la i volem saber quants de nosaltres recolzen aquesta decisió radical
Som tractats igual que una colònia i la prova és que partits com el seu,però també tots els altres espanyols pugen o baixen en la mida de que fotin canya als catalans
Som una colònia i volem independitzar-nos,tampoc és tan difícil d´entendre
Aquí ha hagut una manifestació molt nombrosa tancada o no,que necessita una resposta i si som lliures ho volem fer votant,perque malgrat tot som una nació encara que alguns catalans,3000 a Tarragona,diguin que no tenim dret a rés.Això al centralisme ja li va bé
Felicito a ND,per la iniciativa de deixar expressar-se aquí als nostres enemics
Sabemos de qué va el asunto.
Arnau Estanyol, 13/09/2014 a les 09:58
+10
-0
Entre España y Cataluña preferimos Cataluña. Si fuerais más democratas que peseteros (y todo lo que el egoismo conlleva) deberiais respetar nuestra voluntad. Pero esta demostrado que sois mas peseteros que democratas.
Sabemos de qué va el asunto.
Arnau Estanyol, 13/09/2014 a les 10:02
+3
-0
Entre España y Cataluña preferimos Cataluña. Si fuerais más democratas que peseteros (y todo lo que el egoismo conlleva) deberiais respetar nuestra voluntad. Pero esta demostrado que sois mas peseteros que democratas.
Sra. Rosa Díez
Anònim, 13/09/2014 a les 11:24
+2
-0
la seva opinió és tant respectable com les altres, però si li posem xifres és exactament 5.293 les persones que li donen el seu vot en aquest país.
ES MI OPINION.
Bepo, 13/09/2014 a les 11:32
+3
-0
Señores responsables de nacion digital, una cosa es ser democrata i practicarlo y otra caer en las redes de semejante personaje publicando manifiestos como el que nos propina esta señora (supuesta)
Lamentablemente pierden Uds. muchos puntos con estas practicas que deberian analizar y cuidar.
A los catalanes nos tienen, los mesetarios, catalogados de cortos y con pocas luces, ellos sabran, pero, por favor, no les demos mas argumentos.
Gracias por publicarlo.
És cert
Anònim, 13/09/2014 a les 12:57
+4
-0
Així no es fa un país. Entre d'altres motius perquè no ens dóna la gana de fer d'Escanya cap país. Ara ja no.

Durant 300 anys, especialment els darrers 40, Catalunya ha intentar fer d'Escanya un país, avançat, unit, respectuós, culte, europeu, industrialitzat i ric. I com ens ho heu pagat? Amb menyspreus, insults, violències, "gracietes", lleis Wert, prohibicions del català, pals a les rodes, obres públiques interminables, espolis i subsidis injustificables, fragmentació intencionada dels PPCC, empreses del BOE, empobriment de les PiME, desatenció de l'agricultura, etc etc etc.

I això, maleïda senyora, a vós encara us sembla poc perquè encara aneu atiant a l'estaquirot del Mariano perquè endureixi la resposta del govern escanyol.

Doncs ara ja no ens passa pels collons de construir cap altre país que no sigui la República de Catalunya.

I encara t'estic fent un favor practicant la pedagogia amb algú tan malgirbat com tu. Però estic generós, mira.
Vostè és demòcrata?
Anònim, 13/09/2014 a les 14:29
+0
-0
Sra Diez, democracia es respeto y tolerancia. Que respeto tiene ud por una apabullante y civilizada mayoria de ciudadanos catalanes que manifiestan su opinon a ser libres de decidir su futuro, cuando lo único que vd propone es obligarnos a hacer o ser como vd quiere? En otras palabras, le importa una mierda nuestra opinión y nos quiere esclavos. Pase un buen dia.
els espànyols que visquin a catalunya que pagin els impostos i pensions a madrid
dolçxavi, 13/09/2014 a les 14:29
+1
-0
jo noveig cap problema amb els espanyols catalans que no renunciin a la seva nacionalitat paguin els seus impostos a mdarid i les sevas pensions les revin de madrid . i si volen fer v per tornar se uni espanya que ho fagin .
Vostè és demòcrata?
Anònim, 13/09/2014 a les 14:31
+2
-0
Sra Diez, democracia es respeto y tolerancia. Que respeto tiene ud por una apabullante y civilizada mayoria de ciudadanos catalanes que manifiestan su opinon a ser libres de decidir su futuro, cuando lo único que vd propone es obligarnos a hacer o ser como vd quiere? En otras palabras, le importa una mierda nuestra opinión y nos quiere esclavos. Pase un buen dia.
Calli
Anònim, 13/09/2014 a les 17:51
+2
-0
No he tingut estómac per llegir-me les seves mentides, sra. Només li pregunto una cosa:
-Recorda aquells temps en què vostè recolzava la independència d´Euskadi, si la volien els bascos?
És que no hi ha res que em faci més fàstic que una persona mentidera, oportunista i sense moral.
Desolació
Anònim, 13/09/2014 a les 18:02
+2
-0
A mi, personalment, em faria molta pena dedicar el temps de la meva vida a mentir, insultar, manipular i crear odi.
Ja ho ha pensat, senyora, que algun dia s´haurà d´enfrontar a la seva verdadera realitat personal? Mirar-se la seva vida en perspectiva? Posar-se davant de mirall? Potser serà molt vella o potser serà aquesta nit... però el resultat és segur: Quina desolació no haurà de sentir!!
copio y pego i li poso coherencia
dolçxavi, 15/09/2014 a les 13:03
+2
-0
Des que va començar aquesta bogeria espñolista en què els ciutadans van passar a ser considerats per les seves pròpies institucions simples servents al servei d'una causa "sagrada", la fiesta nacional ha deixat de ser una festa de tots els catalans per esdevenir una manifestació que vol visualitzar un país dividit entre bons i mals españols .

Els que organitzen directament aquesta manifestació, la momnarquia i constitucio ho expressen amb tota claredat perquè convoquen, únicament, els españols, de manera que queden exclosos els qui no comparteixen una ideologia tan legítima com particular. Però el que és veritablement greu i inacceptable en democràcia és que aquesta reivindicació excloent tingui el suport, l'impuls i el finançament de les autoritats espñoles; perquè no hi pot haver perversió democràtica més gran que un Govern dedicat a fracturar la societat a la qual ha de servir.

Mentre milions de catalans es veuen menyspreats i estigmatitzats pel Govern de l estat, aquest ha decidit ser el Govern d'uns españols contra els altres catalans. Els mateixos governants, els mateixos partits polítics, que han impulsat les retallades socials a la sanitat, l'educació, la prestació dels serveis públics, que han provocat l'increment de la injustícia i la desigualtat a Catalunya, s'afanyen ara a retallar la pròpia ciutadania. BLA BLA BLA XERRAIRES A LES FIRAS I A COBRE 700 EUROS

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Rosa Díez
Portaveu d'UPyD
Carles Puigdemont aplaudeix els candidats de Junts per Catalunya després d'un míting a Girona | Junts per Catalunya
Oriol March | 1 comentari
01/01/1970
El president i candidat de Junts per Catalunya optarà per seguir a Bèlgica i reapareixerà si guanya els comicis, tot i que veus de l'equip de campanya defensen un retorn en la recta final | Si Puigdemont venç el 21 desembre, la seva defensa explorarà un acord amb la Fiscalia per tal que retiri la demanda de mesures cautelars que el podrien dur a la presó
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 00:42 La majoria absoluta independentista perilla, segons dues enquestes d'«El Mundo» i l'«ABC». Els dos diaris apunten a una victòria de Ciutadans en vots o en vots i escons mentre que les formacions unionistes retallarien distàncies amb l'independentisme.
 22:27 PÒQUER DE CAMPANYA 14 de desembre: Sànchez tancat, Domènech universitari, Fachin «unchained» i estelada a la brossa; per Arnau Urgell.
 21:33 VÍDEO L’emotiu homenatge de Josep Rull als familiars dels dirigents empresonats i exiliats: «gràcies per la vostra dignitat i patriotisme». El conseller ha pujat a l'escenari visiblement emocionat en el míting de Junts per Catalunya a Terrassa, la seva ciutat natal.
 21:21 
 21:21 
 21:09 La número dos de Podem, Irene Montero, reclama el vot per a Xavier Domènech perquè «ni mentirà ni robarà». El cap de llista dels "comuns" acusa Inés Arrimadas de ser "la candidata d'Aznar" i promet no fer-la presidenta. Ho explica Sara González des del Prat de Llobregat
 

Xavier Domènech i Irene Montero, al Prat de Llobregat Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 21:03 Iceta s'alinea amb Cs i PP i retreu a l'independentisme que adoctrini els nens. "Els nens no han d'anar a fer gruix a les manifestacions, no se'ls ha de posar asseguts en una carretera per tallar-la", afirma el candidat del PSC. Iceta exigeix, però, a les forces unionistes que "treguin les mans" de l'escola catalana. Informa Jordi Bes.
 20:53 
 20:50 ENTREVISTA Òscar Peris (ERC): «M'imagino un resultat sobiranista aclaparador perquè o guanyem o ens arrasen». El cap de llista dels republicans per Tarragona està convençut que l'Estat manté empresonat Junqueras perquè "és líder més ben preparat per fer front al repte que té el país" i destaca que es presenten a les eleccions perquè no podien deixar Catalunya en mans del bloc del 155. Per Jonathan Oca. 
 20:49 Rovira s'envolta d'ex del PSC i acusa Iceta de supeditar Catalunya «als interessos del PSOE». La dirigent d'ERC rebutja acords amb el PSC, com vol Domènech: "Amb aquells socialistes amb què volíem pactar hem decidit fer una llista conjunta i concórrer conjuntament". Per Roger Tugas.
 20:46 La Guàrdia Civil deixa en llibertat el director general d'Unipost. El cos de seguretat continua registrant la seu de l'empresa de l'Hospitalet de Llobregat, que ha començat cap a les vuit del matí.
 20:34 El bloc unionista estalona en escons l'independentisme, segons El País. Els partits independentistes quedarien a cinc escons de la majoria absoluta, segons el sondeig.
 20:29 Albiol desinfla l'acusació d'espionatge contra els Mossos: «No em consta que sigui cert». El candidat popular demana que el 21-D es confirmi "el pas que va donar Rajoy" amb el 155.
 20:22 Puigdemont alerta del 155 «irreversible» que s'aplicarà a Catalunya si governa C's. El president de la Generalitat, en un míting a Terrassa, eleva el to contra els d'Inés Arrimadas i reclama votar "pensant en les futures generacions. Informa Oriol March des de Terrassa. 
 20:21 Xavier Domènech, a José María Aznar: "Ho sentim, la seva candidata, Inés Arrimadas, no serà presidenta de Catalunya. No donarem el govern a la precarietat, a l'Ibex 35 i a Aznar" 
 20:20 LA CARAVANA. Elsa Artadi i la gestió d'una remuntada. Crònica de la visita de la directora de campanya de Junts per Catallunya a l'autobús dels periodistes que segueixen la candidatura de Carles Puigdemont. Per Oriol March.
 20:19 Xavier Domènech reivindica que els "comuns" han aconseguit posar l'agenda social en el centre de la campanya electoral perquè la resta dels partits també en parlen
 
 
 
 20:13 VÍDEO Comín: «El PSC hauria de renunciar a les sigles i dir-se Partit Unionista Sobretot (PUS)». Exdirigents i exmilitants dels socialistes intervenen en un acte a Sant Andreu de la Barca per ratificar el seu suport a ERC com a pal de paller del socialisme sobiranista i carreguen contra el partit de Miquel Iceta. Ho explica Roger Tugas.
 20:06 
 20:05 Miquel Iceta reclama "treure les mans de la política" de l'escola. "Els nens no han d'anar a engruixir les manifestacions", defensa.
 20:00 Irene Montero, número dos de Podem: "Xavier Domènech és l'únic candidat que pot governar sense mentir i sense robar".
 19:52 Margallo exigeix suport als Bàltics en el cas català com a «contrapartida» als favors d'Espanya. L'exministre d'Afers exteriors revela que va demanar col·laboració a canvi dels "esforços" de l'executiu espanyol davant la crisi a l'est d'Europa amb Rússia. L'excap de la diplomàcia espanyola confessa que va voler combatre les simpaties de certs sectors bàltics amb el moviment independentista.
 19:46 La número dos de Podem, Irene Montero, acusa el PSOE i el PSC de ser capaç d'aliar-se amb "el partit més corrupte d'Europa", el PP, "per no reconèixer que els catalans tenen sobirania per decidir" 
 

Irene Montero, número dos de Podem, en un míting al Prat de Llobregat Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú



 
 19:41 
 19:48 La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, demana als "catalans que van votar Mariano Rajoy que tornin a votar el projecte del PP". "Gràcies a Rajoy hem aconseguit que no hi hagi independència", insisteix. 
 19:38 Marta Ribas, número quatre de Catalunya en Comú-Podem, des del Prat de Llobregat: "Què ha fet aquest govern per garantir els nostres drets? Retallar, retallar, retallar, mantenir les retallades d'Artur Mas i incomplir amb la ciutadania la garantia dels seus drets" 
 

Marta Ribas, en un míting al Prat de Llobregat Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:40 Ramon Espadaler, número 3 de la llista de Miquel Iceta, demana votar la llista del PSC a aquells que han vist que el suport a Junts pel Sí s'ha saldat amb ballar "el mambo pervers" de la CUP.
 19:34 L'economista Vicenç Navarro acusa el PP i Convergència de ser "partits clientelars, corruptes fins a la medul·la i neoliberals". També ha assegurat que durant la dictadura "Artur Mas estava estudiant oposicions, com José María Aznar"
 

L'economista Vicenç Navarro, en un acte dels comuns Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:28 
 19:24 
 19:17 Indra reconeix a NacióDigital l'atac d'Anonymous; ho explica Mercè Molist. Segons la multinacional espanyola dedicada a la difusió dels resultats provisionals, "no hi ha constància que els sistemes hagin estat afectats, ni que cap dada sensible hagi estat compromesa". Els hackers van assaltar una màquina virtual que estava desconnectada de les plataformes corporatives.
 19:00 El govern espanyol controlarà les xarxes socials per evitar «fake news». La Moncloa assegura que ja està actuant davant la "preocupació" d'alguns partits espanyols per diverses campanyes de "desprestigi" contra ells amb el 21-D a l'horitzó.
 18:53 Comença el míting d'ERC a Sant Andreu de la Barca amb representants provinents del PSC que han fet el salt a l'independentisme, com Ernest Maragall, Fabian Mohedano, Carme Labòria, Jose Rodríguez "Trinitro" o Maite Arqué i en que participarà Toni Comín a través d'un vídeo. Presenta l'acte Josep Maria Mainat.
 
 18:49 ANÀLISI A qui beneficien unes eleccions tan polaritzades?; l'anàlisi del politòleg Toni Rodon. Els estudis indiquen que, amb matisos, la polarització afavoreix a les opcions més "extremistes". El debat territorial, la crisi econòmica i la corrupció ha canviat el panorama de partits i ha provocat que l’elector hagi perdut el lligam emocional amb determinades sigles.
 18:31 LA CARAVANA El Domenèch bomber, astronauta i historiador. Contracrònica de Sara González de la campanya de Catalunya en Comú-Podem  
 17:48 LA CARAVANA Fachin sense filtres: Triple «hit combo» contra els «comuns»; contracrònica de Roger Tugas. 
 17:43 Albiol no pot confirmar el presumpte espionatge i demana explicacions a Puigdemont. El candidat del PP acusa Puigdemont d'haver actuat com un "règim totalitari" i la "Gestapo". Demana explicacions al president de la Generalitat: "Quant ha costat l'espionatge, per què, des de quan, què es pretenia descobrir, quina era la finalitat última?".
 16:12 LA CARAVANA Tots els balls de Miquel Iceta. ​El socialista duu esmorzar a l'autobús que el PSC ha posat als periodistes per cobrir la campanya del 21-D i aprofiten per posar el candidat a prova; contracrònica de Jordi Bes.
 16:00 El PP de Berga demana que es prohibeixin pancartes i símbols en favor dels presos polítics en edificis públics.
 15:32 La diputació permanent del Parlament es reunirà el 27 de desembre per decidir si porta el 155 al TC. Només Junts pel Sí ha sol·licitat convocar la sessió, que aquest dijous ha estat acordada per la Mesa i els portaveus dels grups.
 15:30 Trobada solidària de cristians per la llibertat dels presos polítics. D'onze del matí a cinc de la tarda a la plaça Sant Felip Neri de Barcelona es llegiran textos, poemes i es crearan espais d'oració i pregària.
 15:23 Junqueras, des d'Estremera: «Si el preu de la llibertat és la presó, l'hem d'assumir, per molt dolorós que sigui». El cap de llista d'ERC defensa que ningú podrà assenyalar els republicans com a "còmplices" del 155 quan ell és a presó.
 14:50 LA CARAVANA Lorena Roldán, «el bec d'or» que va embadalir Rivera. La número dos per Tarragona és una de les figures en alça a Ciutadans i molts la consideren "una Arrimadas en potència". La contracrònica de Pep Martí de la campanya de Ciutadans.
 14:29 Manifestacions ultres i articles contra el procés: l'historial del nou jutge que investiga l'1-O. El magistrat Jaime Conejo substitueix el titular del jutjat d'instrucció número 13, Juan Antonio Ramírez Sunyer, que està ingressat per una afectació intestinal.
 14:27 LA CARAVANA. Riera i Sànchez: de la Crida al Parlament (i les visites al calabós). El número 1 de la CUP i el número 2 de Junts per Catalunya tornen a compartir front després de tastar la "repressió" fa gairebé 40 anys; la crontracrònica d'Aida Morales
 14:25 VÍDEOS Cospedal treu pit d'unes forces armades preparades per «respondre a qualsevol possible atac a la democràcia». La ministra de Defensa del govern espanyol ha presenciat de primera mà les maniobres militars que s'estan portant a terme al Camp de Tarragona en el marc de l'operació "Eagle Eye". Informa Jonathan Oca.
 14:23 VÍDEO El sergent dels Bombers de Vic replica de nou les acusacions d'Albiol. El cap de llista del PP va carregar contra el cos per "posar" una pancarta dels presos polítics a la plaça de la capital osonenca.
 14:02 ÚLTIMA HORA El Tribunal Suprem cita a declarar Forn, Sànchez i Cuixart l'11 de gener. És una mesura que tots tres havien sol·licitat en els recursos interposats contra l'ordre d'empresonament.
 13:55 Els «comuns» retreuen a Junts pel Sí haver mantingut les retallades d'Artur Mas. Xavier Domènech aposta per una universitat "pública i gratuïta" i acusa el governs d'Artur Mas d'haver estat "matant la joventut" del país i d'haver "expulsat" 50.000 joves de la universitat. Ho explica Sara González
 13:43 
Entrades anteriors »
Sergi Ambudio
01/01/1970
L'Ajuntament ha obert un procés participatiu que abarcarà la gestió del servei d'aigua, la gentrificació i la memòria històrica
Horacio Seguí, a casa seva | Mariona Batllés
Esteve Plantada
01/01/1970
El llibre "La meva vida en un 'clic'", amb textos de Toni Vall, repassa la trajectòria d'una de les figures més impressionants del fotoperiodisme català | L'obra es presenta aquest dijous a les 18:30h a la Sala Berlín del Camp Nou
Lorena Roldán en un míting de C's a Tarragona diumenge passat | Ciutadans
Pep Martí | 3 comentaris
01/01/1970
La número dos per Tarragona és una de les figures en alça a Ciutadans i molts la consideren "una Arrimadas en potència"
Joan Brossa | MACBA/ACN
Toni Vall | 1 comentari
01/01/1970
«És bonic quan perceps que un artista és estimat. Quan en un museu costa donar dues passes seguides perquè està ple a rebentar vol dir que queda un bri d'esperança entre tanta foscor»
Acte central de la CUP a Barcelona. | Adrià Costa
Aida Morales
01/01/1970
Els cupaires també són diferents en campanya: no tenen director d'orquestra, les decisions es gesten en equip i preparen espots que ni tan sols demanen el vot