1 de 10

«Sentiu la joia d'aquest moment!»

per Teresa Casals, 30 de desembre de 2013 a les 00:01 |

«Reclamem la independència per poder formar part, amb veu pròpia, d'una Europa inspirada en els principis democràtics i no amb propostes imperials arnades i autoritàries»

Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquestes paraules, que el president Macià va pronunciar el dia 6 de desembre de l'any 1932 en el moment de constituir el primer Parlament de Catalunya de la nostra època, ens vénen, ara, com anyell  al dit.

Quan, des de totes les institucions de l'Estat espanyol, ens refreguen la Constitució i les lleis per impedir que el poble de Catalunya pugui exercir la democràcia votant, quan això passa a l'Europa del segle XXI, sentiu la joia d'aquest moment perquè milions de catalanes i de catalans estem disposats a acabar amb aquesta situació votant, “sí, sí”.


Quan ja veiem com, allà on governa el PP, a les Illes Balears per exemple, el govern Bauzà continua la seva croada contra el català i expedienta directors d'escola, quan el ministre Wert, ministre de l'Estat espanyol, que proclama la unitat d'Espanya dintre de la diversitat, vol acabar esborrant la història de la nostra nació per imposar-nos la història imperial amb l'objectiu, que han fet explícit, d'espanyolitzar-nos, sentiu la joia d'aquest moment perquè milions de catalans i de catalanes estem decidits a acabar amb aquesta situació votant “sí, sí”.

Que quedi clar que el poble de Catalunya, pacíficament, amb consciència clara de les dificultats que se'ns presenten i que se'ns presentaran, conscients també, de l'escanyament de tot tipus al qual ens sotmetrà l'estat espanyol, encarem l'any 2014 amb realisme i amb una gran il·lusió. Reclamem la independència per poder formar part, amb veu pròpia, d'una Europa inspirada en els principis democràtics i no amb propostes imperials arnades i autoritàries.


En el moment d'alçar la copa per celebrar l'arribada d'un nou any demanarem que s'acabi la plaga de l'atur, que la justícia sigui igual per a tothom, que ningú no hagi de dormir al carrer, que les nostres institucions i els nostres legítims representants siguin respectats, que l'excel·lència en recerca que havíem aconseguit no es vegi amenaçada pel fet de no poder disposar dels nostres recursos, demanarem que els nostres joves no hagin d'emigrar perquè, a casa seva, no tenen oportunitats per desenvolupar les seves potencialitats... a nivell personal demanarem salut i felicitat i, a nivell col·lectiu, demanarem poder votar i treballarem perquè guanyi amb una majoria indiscutible l'opció: sí, sí”. Amb aquesta acció absolutament democràtica solucionarem molts dels nostres problemes.

Sentiu la joia d'aquest moment!

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Teresa Casals
Mestra, llicenciada en Filologia Catalana (UB) i postgrau en Formació del Professorat (UB). Ha participat com a formadora i coordinadora en els Programes de Formació de  Mestres de Primària i Secundària; ha coordinat els Serveis Lingüístics Universitaris i ha participat en Programes de Formació en Llengua Catalana amb la distinció i  el suport de la Unió Europea. Activista per la Llengua.
Més articles de l'autor
03/10/2016

Confiança i unitat

05/09/2016

S'atrapa abans un mentider que un coix

20/06/2016

Espanya té un problema

22/05/2016

Fora de joc

11/04/2016

Arguments i no consignes

14/03/2016

Plantejament, nus i desenllaç

08/02/2016

Ni amb tu ni sense tu

04/01/2016

De futur, n'hi ha

07/12/2015

Mesells per sempre?

26/10/2015

Sota l'ombra de la sospita

Participació