Entrevista impossible a Sandro Rosell

«Em sorprèn que cap mitjà de comunicació català li hagi plantejat totes aquestes preguntes obertament, tenint en compte que han estat publicades per premsa seriosa internacional»

per Eduard Voltas , 25 d'octubre de 2013 a les 00:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
- Senyor Rosell, vostè ha explicat en conferències públiques que és fundador del portal de revenda d’entrades Viagogo. L’última notícia que tenim de la seva participació accionarial en aquest portal és de la campanya electoral, on vostè mateix va explicar al diari Expansión que tenia el 5% de la propietat d’aquest portal. Ens pot dir si encara és accionista del negoci de revenda d’entrades Viagogo? En cas que ja no ho sigui, ens pot indicar quan va vendre la seva participació i a qui?

- En cas que vostè sigui encara accionista de Viagogo, ho considera compatible amb la presidència del FC Barcelona? Creu que és ètic que un president d’un club de futbol tingui interessos en el negoci de la revenda d’entrades?


- Senyor Rosell, en l’actualitat és soci de l’expresident de la CBF, Ricardo Teixeira, en algun negoci, estigui relacionat o no amb el món del futbol?

- És cert, com afirma el prestigiós setmanari britànic The Economist, que l’empresa Ailanto, que vostè dirigia, va rebre 9 milions de reais (uns 4 milions de dòlars) sense cap justificació raonable per gestionar els drets de marketing d’un partit amistós entre les seleccions de Brasil i Portugal celebrat a Brasilia el mes de novembre de 2008?


- És cert, com afirmen tant la Folha de Sao Paulo com France Football que el 22 de juny de 2011, sent ja president del Barça, vostè va ingressar un xec de 2 milions de dòlars al compte corrent 6592-7 del banc Bradesco,  a nom de la filla de Ricardo Teixeira, Antonia Wigand Teixeira?

- En cas que sigui cert, pot explicar-nos a què obeeix aquest ingrés tan generós?


- És cert que una empresa de la seva propietat ha fet els tràmits relatius a la petició de residència de Ricardo Teixeira al Principat d’Andorra, tal com ha publicat el Diari d’Andorra? Sigui o no sigui cert, pot explicar quins són els vincles actuals entre vostè i Ricardo Teixeira?

- Senyor Rosell, vostè ha assegurat que fa tres anys, en prendre possessió de la presidència del Barça, es va vendre la seva empresa Bonus Sport Marketing. Ens pot indicar a qui la va vendre? Pot garantir que cap familiar seu s’ha mantingut com administrador de l’empresa fins al mes de febrer d’aquest any?

- A principis de 2013 la revista France Football va publicar, sota el cridaner titular de “Qatargate”, un exhaustiu informe sobre tots els afers de corrupció relacionats amb l’adjudicació a Qatar del Mundial de futbol de 2022. En aquest reportatge, France Football l’inclou a vostè sota l’epígraf “Els 10 principals actors del Mundial 2022”. Pot explicar-nos quina relació ha tingut, té o té previst tenir amb l’organització d’aquest esdeveniment?

- President, recentment l’hotel W ha estat adquirit per Qatar Holding per 200 milions d’euros. Pot garantir que cap membre de la seva junta ha actuat d’intermediari en aquesta operació? En cas que algun membre de la seva junta hagi intervingut en l’operació, considera raonable que els socis del Barça interpretin que els lligams entre la junta del Barça i l’emirat van més enllà del patrocini de la samarreta?

- Senyor Rosell, en campanya electoral vostè va afirmar que la junta anterior havia fet tres coses molt bé: el patrocini d’Unicef, l’aposta per Pep Guardiola i expulsar els violents de l’Estadi. Tres anys després, Unicef ha estat relegada al dors inferior de la samarreta en benefici de Qatar Airways, el divorci entre la seva junta i Pep Guardiola és públic, i hem sabut que abans de la campanya va firmar un document amb el líder dels Boixos Nois i altres grups radicals per crear una grada d’animació a l’Estadi. Va mentir als socis quan els va dir en campanya que preservaria tot allò que la junta anterior havia fet bé? Entén que hi pugui haver socis que pensin que la seva intenció era exactament la contrària?

- Permeti’m, per acabar, insistir en la qüestió de la grada d’animació. En els debats electorals vostè va negar taxativament tenir cap mena d’acord amb els violents. Ara hem vist, gràcies a Catalunya Ràdio, el document que va signar amb Josep Lluís Sureda, líder dels Boixos Nois abans de la campanya. Si va mentir aleshores en una qüestió important, pot argumentar per quin motiu els socis han de creure que ara no els menteix en altres afers tan o més importants?

Notes de l’autor:
Nota 1: M’entristeix i em preocupa que sigui possible guionitzar una entrevista com aquesta al President del FC Barcelona basant-se en informacions publicades per premsa internacional de referència.
Nota 2: Em faria molt feliç que el president del Barça tingués respostes convincents a totes i cadascuna d’aquestes preguntes. No és una afirmació hipòcrita: em faria realment molt feliç.
Nota 3: Em sorprèn que cap mitjà de comunicació català li hagi plantejat totes aquestes preguntes obertament al president del Barça, tenint en compte que totes elles han estat publicades per premsa seriosa internacional i han circulat abastament per les xarxes socials.
Nota 4: Cedeixo el copyright de l’entrevista a qualsevol periodista que vulgui formular-les en viu al president del Barça.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Eduard Voltas
Sóc de Barcelona (1970). Periodista i editor. Actualment professor de periodisme a Blanquerna (URL) i editor de Time Out Barcelona. Tuitejo compulsivament des de @eduardvoltas però no em busqueu a Facebook perquè no m'hi trobareu.
15/05/2015

Algú que ens vol mal

08/05/2015

La pregunta primària

01/05/2015

14 de juny

24/04/2015

Què li deu dir?

17/04/2015

Una boca de metro

10/04/2015

En vots o en escons?

03/04/2015

No m'ho puc creure

27/03/2015

Infojobs

20/03/2015

Tres de tres

13/03/2015

El segell oficial

Participació