El meu lloc és a fora

| 19/02/2013 a les 15:00h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 19/02/2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Parlament de Catalunya és molt gran. Com tots els palaus amb sostres eterns, costa d'escalfar, i sovint hi fa fred. Els primers dies m'hi perdia. Aconseguia arribar fins als despatxos del grup d'Esquerra Republicana després d'haver fet una excursió improvisada per tot l'edifici. Hi he descobert racons i detalls que tard o d'hora escriuré i descriuré.

Cada matí, en entrar al Parlament per la porta principal, m'aturava algun mosso. “On va?”. Jo responia amb la boca petita, morta de vergonya: “Sóc diputada”. I el mosso en qüestió feia cara de perdó i se'm quadrava. Estranyesa absoluta.

Fins que un dimarts vaig aprendre a anar al meu despatx sense extraviar-me pel camí. L'endemà, el mosso va deixar de preguntar-me on anava. Ja es devia haver estudiat les fotos dels diputats de la nova legislatura.

El dijous d'aquella setmana vaig entrar al Parlament com si fos casa meva. Començava a tenir apamat l'espai i els passadissos. Parlava amb naturalitat de les “pe-erres” per referir-me a les propostes de resolució.

I ara que poc o molt ja sé quin és el lloc i el nom de cada cosa, se m'ha fet encara més evident que en un palau sempre sempre sempre em sentiré desubicada. Tenien raó els col·legues periodistes que m'advertien que no m'hi sabria veure, ocupant un escó de l'hemicicle. El que no podia imaginar ningú és que l'angoixa de saber-me en el lloc equivocat m'arribaria a superar del tot.

La decisió de plegar (potser la més difícil que he pres mai) pot semblar precipitada, però és l'única sortida honesta que se m'acut. Estic immensament agraïda als companys d'Esquerra Republicana de Catalunya per haver-me donat l'oportunitat de tastar la política en primera persona, com a independent dins les seves llistes. Sens dubte, ERC és ara i aquí la garantia que ens encaminem cap a l'alliberament nacional. Ho he confirmat de primera mà: els votants d'ERC-Catalunya Sí van fer l'aposta adequada, van confiar en la millor opció possible. Però a mi, si de cas, em toca entrar al Parlament per la porta de la dreta, allà on t'escanegen la motxilla i et fan deixar el document d'identitat d'una nació que no és la nostra. Més que votar, em toca escriure la crònica de les votacions.

Per sort, el procés sobiranista reclama que l'impulsem entre tots, des de dins i des de fora. La política activa és avui més necessària que mai, però jo no sóc d'eixe món. Em sap un greu infinit i demano disculpes a tothom que calgui, però em veig incapaç d'empènyer a favor de la independència des del cantó erroni. De feina a fer n'hi ha molta i a tot arreu, i he vist claríssim que el meu paper és pressionar els partits polítics des de la societat civil. Tenim un país per alliberar i no és el moment de perdre el nord.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

No té vergonya
Anònim, 19/02/2013 a les 15:12
+87
-94
Una persona que abandona el seu compromís a la primera de canvi, no té vergonya.
molt bé ...
Anònim, 19/02/2013 a les 15:13
+32
-23
... i molt ben argumentat
La "política" no serveix per a res?
Anònim, 19/02/2013 a les 15:17
+19
-30
Malauradament, em sembla que amb aquest fet queda bastant palés que la política no es fa en el Parlament - que teòricament és la casa principal de la democràcia - sinó que es fa des dels mitjans de comunicació: i si és així, doncs, tenim els mitjans de manipulació servint a una quasi democràcia permetent ens desgoverni el populisme pur i dur antidemocràtic de les castes funcionarials i aristocràtiques hispanocèntriques castellanes.
Quin fàstic! I ja que no serveixen per a res, el millor seria disoldre tots els Parlaments per tal d'estalviar tots aquests diners de la pantomima parlamentària...
és una llastima
Jordi, 19/02/2013 a les 15:17
+38
-18
és una llastima que no t`hi hagis sabut trobar,crec que hauries fet bona feina, eres "sang nova" i molt ferma!
GRacies!
Continua lluitant desdòn et sigui més còmode
Honestedat
Anònim, 19/02/2013 a les 15:20
+81
-32
No et conec, però en aquest escrit he vist a una persona honesta. Gràcies per la lliçó.
IGUALS
Jofre, 19/02/2013 a les 15:28
+64
-109
L'actitud de la Sra. Piquer és un reflex de la indentitat d'ERC: Ara vull ser diputada, ara no ho vull ser, ara m'agraden els palaus, ara no m'hi sento bé, ara farem Montilla president, ara volem la independència, ara ens carregarem l'únic president que ha gosat desafiar Espanya en 300 anys, ara m'angoixa la política, ara s'ha de lluitar des de fora, ara ERC és la opció, ara tinc un rampell antisistema, ara l'important és què??? Algun dia deixareu de jugar amb Catalunya i us prendreu seriosament i amb responsabilitat la lluita per l'alliberament nacional?
et felicito Eva !!!
Xavi, 19/02/2013 a les 15:30
+42
-16
Hola Eva, no em sorprèn la teva decisió. Des de la distància i sense que et conegui personalment, ja es notava que alguna cosa no anava bé en la teva tasca de diputada. A vegades jo pensava: què espera l'Eva per dir o fer alguna cosa? Ara està ben clar. Et felicito per la teva dignitat i honestetat. Un exemple, sempre i ara encara més vistos els temps que corren. Visca Catalunya lliure i fins sempre !!!
Error
Anònim, 19/02/2013 a les 15:42
+28
-15
Tu podies haver estalviat tot això, aquest canvis només fan que donar la "seva" raó en els que pensen que esquerra no es seria, o fan que la gent dubti si primer i entres i despres en surts, ara el que et toca es donar esplicacions convincents de que esquerra es un partit serios i viable, visca catalunya.
És un honor
Anònim, 19/02/2013 a les 15:45
+42
-30
És tot un honor ser anomenta diputat al Parlmanent. La seva actuació ha estat lleugera i infantil. Vostè pertany a una generació líquida, no ens serà de cap ajuda.
toco a terra i no jugo
Anònim, 19/02/2013 a les 15:51
+46
-30
Senyora, això de ser diputada al Parlament de Catalunya no és un joc de 'toco a terra i no jugo'!
El compromís i la reflexió on és?
Amb tonteries com les seves desprestigia a la Institució i al poble de Catalunya!
però de fet, què es podia esperar d'una opinòloga de tertúlia com vostè!
la persona és el primer.
Anònim, 19/02/2013 a les 15:54
+25
-5
Almenys tots aquest que sempre parlen dels " diners" callaran, crec que està molt be que no vulguis amargar-te quatre anys de la teva vida si creus que no series feliç el millor és plegar i deixar lloc al següent.
Molta sort!
Pau Vinyes i Roig, 19/02/2013 a les 15:58
+34
-12
Tothom té dret a rectificar. Vas fer ben fet de presentar-te com a indpendent dins d'ERC. Has tastat la política des de dins i n'has tret la lliçó. I si creus que el teu paper el faràs millor des de fora, endavant. És de justos rectificar i aquells que no ho fan és que són uns cobards. Molta sort, Eva!
RECOMANACIÓ
Anònim, 19/02/2013 a les 16:10
+42
-12
Abans d'apuntaros a les llistes d'un partit politic que es presenta pel PEU-VOS UNA VOLTA PER L'INTRIOR DEL PARLAMENT I DEL PALAU DE LA GENERALITAT. No s'us faci MASSA GRAN!!!!
Consideracions
Anònim, 19/02/2013 a les 16:23
+13
-10
1. La gent té dret a rectificar. És cert que és lleig abandonar un compromís en poc temps. Però una bona argumentació, com és el cas, dignifica més que avergonyeix.

2. Amb una mica més de paciència, hagués descobert la complicitat del mosso de la porta i de l'uixer de dins (i fins i tot hagués notat que a més d'un li agradava). Però això no és important. Potser allò que és important és que ERC no ha ofert el suport adequat als nous diputats.

3. Represtigiar la polítiva vol dir treballar a les institucions. ERC vol que la independència també faci canviar algunes actituds mediàtiques, no?

4. Em sap greu però les crítiques infantils de gent com en Jofre, que es fa seva la lluita per l'alliberament nacional, són improductives i contraproduents. Cal fer-se gran per entendre que tothom que vulgui estar al bàndol sobiranista és benvingut i cal respectar-lo. Amb encerts i errors.

5. Espero llegir-la aviat.
fins sempre eva
romà, 19/02/2013 a les 16:24
+16
-8
Llástima, perque aquestes son les persones que ens fan falta. També n ´estic un pèl decebut encara que la comprenc. Y, sobre tot, m´ha emocionat.
Honestedat
Anònim, 19/02/2013 a les 16:32
+22
-8
Felicito a Eva Piquer, aquesta decisió és de molta honestedat.
Tant de bó que molts del que han passat pel Parlament s'haguessin fet aquesta reflexió i si veien que no era el seu lloc haguessin marxat i no que per a tenir un sou segur anar mantenint la cadira.
Felicitats i et seguiré llegint encara amb més interés.
Honestedat
Jordi Solé, 19/02/2013 a les 16:33
+25
-9
Eva. D'això se'n diu ser honest i valent,valors que actualment van a la baixa. Molta sort des de l'altra banda.
les coses són...
ramon, 19/02/2013 a les 16:43
+32
-8
les coses són com les percebem, no pas com ens diuen q són. La teva actitud em sembla digna i honesta... No tothom serveix per tot.
Sorprès d'alguns comentaris crítics o directament desagradables q he llegit... que si són representatius de la majoria del carrer, anem ben apanyats.
Salut i sort, Eva.
Honestetat
Victor, 19/02/2013 a les 16:45
+26
-10
Com si et conegues

Doncs jo penso que has fet be, tot i que has aplicat en exces la responsabilitat, accio no molt comu malauradament en aquests llocs (parlament)

Si l'analisi que has fet l'haguessin fet mes parlamentaris, quedarien 3 i l'astroleg, segurament podies aportar molt mes que molts del que es queden, pero pensaves que encara era poc. Pensament Socratic

Sort i a seguir remant cap a la independencia des d'on creguis oportu, pero sempre en la mateixa direccio

Sort

Molt malament
Robert, 19/02/2013 a les 16:47
+33
-11
Com? ERC et crea un lloc a mida, el sisè de la llista, perquè surtis, molta gent us vota, et vota, i després de DOS MESOS, DOS MESOS, plegues??? Noia, no sabies on et ficaves? Em sembla fatal, d'una frivolitat i falta de responsabilitat brutals. Espero que ara no tinguis la barra de fer un llibre sobre les teves "experiències al Parlament", perquè ja seria de traca.
Adéu.
Anònim, 19/02/2013 a les 16:50
+31
-9
I doncs, que et pensaves Eva, que la política era anar-se a fer abraçades pels passadissos del parlament, parlar de literatura i intercanviar experiencies educatives amb altres pares progres ensems de fer-se tot el dia la progre xupiguai, Eva, xata, la politica, com tota activitat professional o vocacional és dura i sovint pesada. Ja està bé de tenir adolescents de 40 anys pel parlament, a veure si tots plegats creixem una mica.
Gracias
Anònim, 19/02/2013 a les 16:51
+8
-61
Gracias por impulsar la independencia de Catañuña, los españoles y españolas estamos hartos de vosotros, esperamos que os vayáis pronto y que vuestros políticos os sigan saqueando a dos manos enarbolando vuestra bandera. Gracias.
La vaig criticar durament en l'últim article...
Gianfontini, 19/02/2013 a les 16:59
+23
-3
tot opinant que, si vostè estava d'acord amb el que havia escrit, el que havia de fer era dimitir.

Vostè ha demostrat, amb les seves paraules i amb la seva manera d'actuar, que mereix el respecte dels ciutadans. Per què es una persona coherent. Em trec el barret. No es quelcom que es vegi cada dia. `

Per tan, em sembla just admetre que el parlament ha perdut algú valuós. Però també crec fermament que pot fer una feina de molta més altura des de la societat civil, on podrà fer sentir més la seva veu. L'hi desitjo molta sort.




Honestedat
Anònim, 19/02/2013 a les 17:00
+16
-6
Aixo es honestedat, reconèixer el que pot fer cada un. Tota una coleccio de xupopters, que no serveixen gaire res mes que escalfar la cadira, si fossin honestos ja ho haurien fet. Ole amb la seva coherència, enhorabona.
Però... seguim!!!
Núria Clotet, 19/02/2013 a les 17:16
+15
-7
Gràcies Eva per aportar i representar Catalunya Sí. Des de fora el Parlament seguim fent feina, així que no deixarem de retrobar-nos! Una abraçada
valentia
Anònim, 19/02/2013 a les 17:19
+16
-6
Tant de bo fos jo tant valent com per fotre el camp d'una feina que no m'omple i m'ofega cada dia mes i mes. Aprofita tu que pots! Molt bona sort!
reconeixement
lluís, 19/02/2013 a les 17:27
+17
-14
Eva, gràcies per ser-hi.Que el teu compromís amb el país no decaigui. Escriu com sempre, amb honestedat.
Immadurs però sexy
Anònim, 19/02/2013 a les 17:28
+28
-3
Som un poble immadur però original i és per això que el text d'aquesta renúncia sembla extreta del llibre 50 shades of Grey...
Penós
Anònim, 19/02/2013 a les 17:28
+52
-24

No entenc la teva justificació. Qualsevol persona que fa una feina nova es troba desubicada els primers mesos, troba incomprensió i dificultats, troba canvis i troba problemes i no per això plega a la primera de canvi. Ho considero una irresponsabilitat per part teva i més en els moments que vivim. El que cal, i el que ens cal, és gent valenta que no s'arronsi i que afronti les dificultats amb energia, no gent que plega perquè el mosso de la porta la mira malament o perquè es perd en els passadissos. Tu ets d'aquesta gent que es pensava que la independència ens la donarien i que al cim rebríem un plat de xurros. Quina decepció.
La culpa és d'ERC no teva
Jaume, 19/02/2013 a les 17:29
+20
-10
La culpa no és teva, la culpa és dels partits que o posen a les llistes a membres de l'aparell d'estricta confiança o quan es volen obrir van com desesperats oferint els llocs al primer que escriu als diaris o surt en una tertúlia, sense valorar si tenen qualitats per a la feina que els estan encomanant.
No defalleixis!
Núria Pujolàs, 19/02/2013 a les 17:30
+25
-10
Jo crec que tampoc m'hi sentiria còmode..el país el construïm i el construirem des de moltes bandes i a tu, escrivint tan bé com ho fas, et necessitem!...Un petó i ànims!
Eres la reina ...
Lisbeth Salander, 19/02/2013 a les 17:38
+8
-4
... al Palau dels corrents d'aire
Rey de España
Juan Carlos I, 19/02/2013 a les 17:40
+22
-6
"Me he equivocado, lo siento, no volverá a pasar"
Gràcies
Antoni, 19/02/2013 a les 17:52
+11
-10
Gràcies per la teva sinceritat. En un país on ningú plega, on per un grapat d'euros molts (masses) són capaços de dir "si senyor" fins l'eternitat, que algú gosi dir que ha decidit plegar, sense fer escarafalls, dir mal de qui ha confiat en tu, diu molt de la teva persona.
Ja et llegia amb atenció, però ara encara seguiré amb molta més atenció els teus escrits i els teus llibres. Gràcies per la teva franquesa i senzillesa. La política és un món complicat i no tothom serveix. Ben segur que des de fora farà molta, molta feina. Endavant !
Molt d'acord!!
Anònim, 19/02/2013 a les 17:55
+15
-11
Una persona honesta l'Eva. Qualsevol persona que accepta un treball, si creu que no es el que pensava o volia, te dret a deixar-lo no??, doncs es una molt bona mostra de que no et mouen els diners ni el poder, estic molt d'acord, de que fora del Parlament, també calen persones amb ganes per a que entre polítics i societat civil, els catalans aconseguim l'Estat Català o no estan fent molt bona feina Carme Forcadell, Muriel Casals etc. etc. Persones com l'Eva son les que haurien de tenir els partits, honestes de mena !!
Frívola i irresponsable
Genís, 19/02/2013 a les 17:57
+58
-15
Ho sento, però no entenc aquesta renúncia quan porta només 2 mesos al Parlament, ho veig capritxós i frívol. I els milers de votants? I el compromís amb el poble? Dos mesos, per l'amor de Déu!!! Ser parlamentari no és una feina com qualsevol altre, ara l'agafo, ara la deixo, ha de ser un honor, una cosa molt pensada i meditada, hi ha UN PAÍS al darrere!!! Que no ho sabia això, l'Eva Piquer? I hi ha gent que això ho troba "honest"??? Que hi hagi qui li faci lloances és un indicador de com de malament estem, que algú incompleix d'una manera clamorosa un mandat del poble al qual es va presentar voluntàriament i amb tota la intenció (nº 6 a la llista, lloc a mida per sortir diputada) i a sobre li diguin ara que és tan valenta i honesta, és per sortir corrents, ens diu quina mena de país feble i absurd pot arribar a ser aquest país nostre. És d'una inconsistència que fa feredat. Per mi queda desacreditada per sempre més.
Pots tornar a la situació d'abans?
Anònim, 19/02/2013 a les 18:08
+10
-2
Sempre m'has semblat una persona coherent. De fet, em va sorprendre molt que et presentessis a les llistes. Més que res, perquè en el periodisme quan has evidenciat clarament amb quin partit combregues, és difícil que no se't qüestioni la feina.

Per això em sorprèn tan que pleguis ara. ¿Ha valgut la pena tallar en sec la carrera periodística i evidenciar allò que es podia entreveure per algunes de les opinions en debats, però no deixava de ser una lectura de "es decanta cap aquí"? ¿Podràs tornar a escriure cròniques des del Parlament com si res?

Sincerament, espero que et vagi molt bé, però ho veig molt arriscat. No sé si a partir d'ara quan es llegeixin les teves cròniques del Parlament es farà una lectura com la que se'n feia abans o ara es tindrà present tota l'estona que havies ocupat un escó per tal partit.

No tinc tan clar que es pugui tornar a la situació d'abans així com així.

Sort!
Ja ho vaig dir
toni-te, 19/02/2013 a les 18:11
+19
-28
Al seu dia ja vaig dir que aquesta no m´agradaba ni aquesta ni altre, no es mes que una nena mimada y altre esta mes a prop de ICV que altra cosa, d´ERC nomes m´agrada Oriol Junqueras, es l´unic que val la pena. Ja la legia poc, ara meyns, m´fotut aquesta tia, no es mes que una barruda.
va bé si va bé, sinó també
taberenc, 19/02/2013 a les 18:18
+7
-6
La de parlamentari és molta responsabilitat. La de parlamentari independent és molta responsabilitat sense l'empenta i el fogueig d'haver estat en un partit, així que és el més difícil encara. Si els cims són solitaris, quant més si s'hi arriba sense experiència ni grup. Penso en els islandesos redactors de la constitució nova, i el vertígen i el nus a la panxa poden ser èpics. Jo mateix tinc uns estudis que em validen per realitzar una professió. Per ara només puc excercir de forma autònoma, i davant cada encàrrec la solitud davant la responsabilitat apareix. És legítim resignar-se i deixar-ho còrrer. És mostra d'honradesa i coherència. A més, ser polític a dia d'avui està tant mal considerat! Hi ha gent amb més fetge, o més ambició, o més seguretat, o més insensibilitat, o més experiència, que són els que normalment acaben podent fer aquestes feines. La desubicació és comprensible, tant amb els teòrics companys com respecte els altres diputats dels altres grups, tant que semblen tots que sàpiguen el que es duen entre mans. Des del meu punt de vista, d'algú que no en té ni idea, completament desconectat de la política, és un mal precedent pels qui advoquen per un exercici de la representació més estretament lligada amb la societat a la que es diu representar. Però potser és bo en el sentit que demostra el gruix de la paret entre política (els diputats) i la societat (una legisladora independent provinent d'un altre professió). Si l'escriptora periodista no encaixa, com encaixaria l'arquitecte, la biòloga o la botiguera? Sembla impossible. Però reconec que cal tenir nassos tant com per anar a unes llistes sense ser d'un partit com per plegar per coherència personal. Només espero que la decisió sigui lògica, raonada, cabal i ben rumiada i no el fruit d'un daltabaix emocional. Segurament Islàndia tampoc hauria posat gent del carrer a pilotar el seu procès independentista. I tu coneixes millor que ningú la teva circumstància, per tant, des de la confiança, ànims i endavant!endavant!
FATAL NOIA!!!!
Rosó, 19/02/2013 a les 18:21
+47
-25
El meu marit és un fan dels teus articles, però a mi m'has
caigut molt avall. Els contractes cal complir-los i, si veus
que no és el que pensaves, no repetir. Amb aixó demostres
ser una persona de poca paraula. Cal acceptar les conse-
quencies dels nostres actes per a bé o per a mal. Els votants
no ens mereixem aixó i en Junqueres tampoc.
Sinceritat
Anònim, 19/02/2013 a les 18:24
+15
-5
Primer de tot, "Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari."??? i la llibertat d'expressió? som capaços de jutjar l'acció presa per algú, i en canvi, no tolerem allò que en desagrada, quanta hipocresia! Que marxa i dóna mala imatge,... se'n va perquè així li diu la seva consciència; seria millor que es quedés, a desgana, creient que no està fent el millor per al seu país? a qui servim, a les persones o als partits? Ah, alerta, ara tenen por de les paraules.
Gràcies.
Anònim, 19/02/2013 a les 18:47
+27
-16
Jo vaig votar ERC, i, per tant, et vaig votar a tu. Comprenc les teves raons per deixar de ser diputada. Has fet bé de rectificar, si això era el que volies. Només et puc dir gràcies per la teva valentia i la teva ajuda. Et seguiré llegint els articles i llibres. Una forta abraçada.
Per això et vaig votar
Montserrat, 19/02/2013 a les 18:50
+30
-21
Perquè em semblaves honesta. Una bona periodista com tu pot fer molt més des de fora. Gràcies!
Si fa fred, et compres un abric
Conxita Piquer, 19/02/2013 a les 18:56
+76
-33
Una persona que decideix presentar-se a les llistes té un compromís amb els electors. Només han passat tres mesos i ja deixes la feina? De veritat t'ho vas meditar bé això de presentar-t'hi? De veritat no te'n penediràs d'aquí dos dies?
Has sentit parlar de la coherència? Saps el que és?
I, a sobre, dius que vols fer cròniques parlamentàries? I pretendràs ser imparcial o objectiva! O, encara pitjor, ens tornaràs a explicar que tu hi vas ser però no vas poder suportar el fred del Parlament?
Al carrer sí que fot fred, cagadubtes!

Molt bé, Eva!
Anònim, 19/02/2013 a les 19:10
+33
-7
Si un no es veu amb prou capacitat per una feina de tanta responsabilitat i pot plegar, està sent honesta. Si l'Eva hagués continuat estaria cobrant per escalfar la cadira. Seria totalment hipòcrita. El més important és que el seu compromís no s'afluixa, al contrari com a periodista pot fer més feina que desde el Parlament. I que ningú no és preocupi que a ERC hi molta gent preparada per subtituir-la, ningú no és imprescindible.
Trist, molt trist
Anònim, 19/02/2013 a les 19:23
+28
-37
Suposo que això vol dir que el dret a decidir i la independència se'ns allunyen una mica més... cap retret a l'Eva Piquer, pero és un mal senyal. Vol dir que allà al parc de la Ciutadella les coses no rutllen.
adeu
rita, 19/02/2013 a les 19:41
+36
-31
Adéu, per sempre, del periodisme i de la política.
miratge de representacio ?
indeptista instrumental, 19/02/2013 a les 19:57
+10
-0
Una llei electoral oberta i uns votants , clients propers a l'oficina del diputat i no una LLei elctoral tancada i amb una seu general del Partit, o sigui donar comptes DIRECTES als electors de la teva comarca, vila o districte ¿NO FERÀ QUE QUE EL CANDIDAT INDEPENDENT O NO tingui de valorar proximitat i perspectiva ? ¿Podrà dimitir senzillament demanant disculpes? No critico La Sra Piquer, solament plantejo el handicap del sistema que tenim. Penso que en el subconcient els candidats i diputats s'arrepengen mes en el partit que en els electors.L'eleccio directa obliga a bregar en les questions concretes sense menysprear els objectius estrategics. El sistema parlamentari sense el tracte directe amb els que tant votat, AILLA. Cal el recolzament i les hosties directes dels que tant votat.Aquesta es la dialectica que esperona.Es clar no hi han solucions màgiques.
Jo també
Ricard Rius i Rafa, 19/02/2013 a les 20:00
+46
-3
Jo també vaig anar a les llistes d'ERC. Jo també vaig ser elegit com a independent. Jo també crec que ERC és totalment necessària, ara i aquí per arribar a l'alliberament nacional. Jo em vaig veure signant un paper i l'endemà no em podia creure que l'hagués firmat. Va ser llavors quan em vaig adonar que jo tampoc era d'eixe món. Jo també he tornat a empènyer, ara des de l'ANC i des d'Òmnium. Resumint, la coherència amb un mateix és un tresor que hem de cuidar dia a dia, any rere any.
cat
llpv, 19/02/2013 a les 20:05
+47
-13
què passa aqui? ningú no s'ha equivocat mai?,ningú no ha fet un pas enrera quan se'n ha adonat que anava per un camí erròni?. Jo et felicito Eva, et van seduir i has vist que tu no pertanys a aquest món i has rectificat.
I el compromís?
Mercè, 19/02/2013 a les 20:13
+52
-20
Vostè perdoni, però i el compromís que va fer amb els electors?
Quina barra!
Ai senyor...
Jordi, 19/02/2013 a les 20:18
+44
-6
Quan es va presentar al Parlament ja semblava que es presentava a la junta de l'AMPA...
En fí!. S'agraeix la sinceritat i l'honestedat.
Vocació
Llaços, 19/02/2013 a les 20:20
+33
-7
La política hauria de ser vocacional. A la gent independent li és més fàcil ser coherent. Adonar-se a temps sempre és un encert. Endavant Eva! N'haurien de prendre nota els mal anomenats polítics professionals, que es veu que no saben fer res més...Corbacho, Sabaté, Maldonado...
Frivolitat
Susi PI, 19/02/2013 a les 20:46
+37
-8
Quina manera tan frívola i pueril de concebre la feina del parlament, com aquell nen que, a cinc minuts de començat el joc diu, "doncs ara no jugo". Necessitem parlamentaris preparats, responsables i que estiguin a l'alçada de les circumstàncies.

(CETERUM: mai no m'he pogut acabar un article de la Piqué, em semblen periodísticament banals)
El perquè de tot plegat
Anònim, 19/02/2013 a les 20:52
+29
-7
Entenc perfectament els motius de la teva renúncia. Res a dir si no fos pel que se'n deriva en els temps que corren: qui es pot permetre avui dia a renunciar a una feina, i ja no et dic res de tan ben remunerada com ser diputat? Qui deixa avui dia una feina perquè no li agrada o no s'hi troba a gust? Doncs és fàcil de respondre: en aquest país, algú que pertanyi a alguna colla pessigolla mediocre que sempre t'acollirà i tot de babaus del poble que n'estaran encantats i t'ensabonaran. En el teu cas, el plat a taula es diu Ara. En un país mediocre i mafioset com aquest, pertànyer al clan del bon rotllo estúpid i eternament bon minyó té els seus avantatges. Voilà tot plegat.
Flipant
Amadis Dudu, 19/02/2013 a les 21:19
+25
-14
Aquesta dona és una flipada de la vida absoluta.
Perfecte
Anònim, 19/02/2013 a les 21:33
+22
-6
Tothom dira la seva en positiu o en negatiu,
però la decisió sobre el que vols fer amb la teva vida sempré ha de ser teva.
Felicitats per prendre una decisió personal atrevida, independentment del que diran.
Pregunta per l'Eva
Max, 19/02/2013 a les 21:42
+34
-8
Hola Eva.
Penso que és imprescindible que aclareixis si, pel fet d'haver estat diputada 2 mesos i plegar, tens ara algun privilegi o dret econòmic com a ex-diputada (pensió durant uns anys,etc) o bé hi has renunciat expressament en cas de tenir-hi dret.

Moltes gràcies per la resposta
Que has vist.
Anònim, 19/02/2013 a les 21:54
+7
-23
Has vist tanta falsetat a dintre, començan pels teus propis colegues d´ERC, que no has pogut aguntar la vengonya, hi has marxat... que no ten vas donar compta amb el famos i malaurat Trispartit de com funcionava tot i que la teva formació era una d´elles....no dona no.. FALSOS FALSOS I MES FALSOS...
On és el compromís?
Annie Hall , 19/02/2013 a les 21:58
+19
-6
Calen polítics compromesos: la feina al Parlament no és com qualsevol altra. Et seguiré llegint, perquè m'agrada com i de què escrius, però no aplaudeixo la teva decisió ni molts dels arguments que fas servir per justificar-la.
En Cuní ha dit
Anònim, 19/02/2013 a les 21:59
+8
-24
que Catalunya Sí estarien revoltats contra la direcció d'ERC i a disgut amb en Junqueras.
A predicar!
Anònim, 19/02/2013 a les 22:22
+31
-15
Ara què,, Eva? A predicar des del diari? És fàcil dir el que s'ha de fer i cargar-se a les calces quan te toca fer-ho! No suporto els opinadors dels diaris que prediquen i donen lliçons però són incapaços de gestionar res. Ara el millor que podries fer sería no escriure res més. No prediquis el que no saps dur a la pràctica. Quina pena!
No em sorprèn
Resolt, 19/02/2013 a les 22:38
+18
-2
Tot i la inevitable sorpresa en conèixer la teva decisió, em dic que l'astorament no té raó de ser, que en part estava cantat. M'explico. Als diversos actes de campanya, sempre em vas semblar un peix d'aigua dolça enmig d'un oceà, sovint un xic rígida, incòmoda, marcant una distància amb l'elector que sobtava a les files d'Esquerra, on la familiaritat i la proximitat són una tònica habitual.

Rectificar és de savis i no em puc posar a les teves sabates perquè no hi he estat mai, ni crec que hi encaixi. I penso que és bo fer-ho com més aviat millor i no escalfar escons a desgrat, que hi ha molta feina a fer si volem que el país tiri endavant. Però també m'imagino que tindràs les esquenes cobertes, que de feina no te'n faltarà malgrat que el periodisme és de les professions amb més atur i més precarietat. Aprofita-ho. No tots tenim la sort de poder canviar de feina quan sentim els símptomes de la síndrome Guardiola.
Victimista
Jaume Viladoms, 19/02/2013 a les 22:56
+31
-10
No entenc aquesta falta de cohèrencia, això no és un joc, no ha aguantat ni dos mesos. Es pensava q seria arribar, delcarar la independència i aparèixer a la fotografia. Com q sembla que la cosa triga més i al Parlament no s'hi pot anar com apareix a la fotografia de la dreta i no entèn el llenguatge jurídci es fa la víctima i arrenca a córrer, quina vegonya, quina traició als electors, sort q entra una persona amb militància contrastada.
Pobreta
Maite Torras, 19/02/2013 a les 23:26
+36
-18
Pobra dona, sinó sabia ni trobar el seu despatx i quan parla amb un mosso li surt una "veuet"... Millor q ho deixi! Així no passarà fred al "palau". Mare meva, hi ha gent q t la pell ben fina...
honesta
Montserrat Prats, 20/02/2013 a les 00:17
+19
-7
Jo tampoc et conec, no haurà estat fàcil prendre aquesta decisió, per molts criticable, jo hagués estat igual de valenta que tu. Rectificar es de savis i millor fer marxa enrere, que treballar amargada, fent un flac favor al País.
Et felicito, crec que has fet be, has estat honesta, valenta i molt, molt intel•ligent, podràs fer molt bona feina fora. Tots ens de fer la bona feina, on millor ens hi trobem. Una abraçada.
Gràcies, Eva. I què més?
Humbert Roma de Asso, 20/02/2013 a les 00:44
+9
-17
És molt difícil ser periodista i diputada... Potser tant com ser periodista i mare d'una mainada nombrosa com la vostra. Gràcies, Eva, pel teu testimoni... M'agradaria que ho expliquessis amb més detall. Ep!, si pot ser...
-
Humor del dolent, 20/02/2013 a les 01:01
+32
-5
"Parlava amb naturalitat de les “pe-erres” per referir-me a les propostes de resolució", tanta era la naturalitat que eres perfectament conscient de que ho deies, enjogassan-te amb la falsa creença de que tenies per la mà aquesta cosa tan guai de ser diputada, fent veure als teus oients que dominaves l'argot parlamentari intentant que en dir "pe-erra" sonés el més espontani possible. Com a crònica d'un acolloniment aquest article és perfecte: tan penós com la pròpia història que s'hi relata. I encara ens ho vol vendre com una decisió fruit de l'"estranyesa" de que un Mosso se li quadrés o que els "palaus" no li fan massa peça. Ohhh, que humil que és ella; no suporta els palaus ni els policies quadrant-se-li! Quina ràbia em fa la gent que es creu les seves pròpies mentides...
Declaracio unilateral d'independència
SÓC DE TREMP, 20/02/2013 a les 01:07
+13
-1
DECLARACIÓ UNILATERAL D'INDEPENDÈNCIA PER NO MÉS ENLLÀ DE SANT JOAN D'ENGUANY, DIADA DELS PAÏSOS CATALANS!
||*||
Resiliència
Anònim, 20/02/2013 a les 09:05
+17
-2
Sort que l'Artur i Junqueres que no pensen el mateix. Llàstima que Rajoy i Duran tampoc.
Un articulet i prou?
Anònim, 20/02/2013 a les 09:33
+45
-14
O sigui, t'ofereixes per a representar el poble, la gent diposita la confiança en tu, i quan et canses al cap de poc ho deixes amb un articulet que no diu res?
Això és ERC?
Quina barra!
Quina grandíssima barra i engany!
Demagògia
Anònim, 20/02/2013 a les 09:40
+29
-6
"A mi em toca entrar per allà on t'escenaegen la motxilla". En un moment de desprestigi de la política com és l'actual, aquests comentari d'algú que se'n vol desmarcar utilitzant retòrica 15M em sembla d'una demagògia altament perillosa...
Mana el partit
votant, 20/02/2013 a les 10:04
+4
-1
Un dels avantatges de votar candidats amb llistes obertes i no partits és que es podrien demanar responsabilitats als que actuessin d'aquesta manera. Però som en un sistema electoral de llistes tancades i sobre el paper els diputats són intercanviables.
Tenia que passar....
Moragues, 20/02/2013 a les 10:34
+4
-14
Esquerra no ha estat el primer partit , ni serà l'ultim, d'utilitzar independents a les llistes electorals. El problema es crea quant el partit vol que passis a formar part de la militància amb carnet. Si aquest es el cas de l'Eva, ben fet en no acceptar, però ella ja es podia imaginar que això arribaria mes tard o mes d'ora...
Tampoc a fora
Benet, 20/02/2013 a les 10:55
+28
-4
Per una banda entenc perfectament la teva decisió. Quan hom no es troba a gust en un lloc i no es veu capaç d’exercir la feina encomanda el millor és plegar i deixar pas a algú que s'hi vegi amb forces. És una actitud lloable.

Ara bé, presentar-se a unes eleccions, sortir elegida i als dos mesos marxar cap a casa també evidencia una certa covardia.

A la societat, almenys a la meva, hi ha un valor important que es diu compromís. I tu no has deixat gens de marge a aquest compromís que vas prendre amb la ciutadania i amb el país.

Sempre entendré els que abandonen un compromís per malaltia, per qüestions familiars, per afers de força major que l’impossibiliten exercir la seva feina com els la vam encomanar; però de cap manera entendré els que abandonen perquè la feina se’ls fa gran.

La política ja està prou fotuda com perquè ens permetem frivolitzar-hi encara més. I aquest article, volgudament o no, ho fa.

Estem en un moment cabdal per al nostre país, on tots i cada un dels diputats independentistes han d'estar disposats a deixar-s'hi el coll.

Tots sabíem (sabíeu) abans de les eleccions que aquesta legislatura havia de ser històrica, i que seria dura i complexa; i tots sabíem (sabíeu) que a tots els que vau ser dipositaris de la nostra confiança us tocaria una àrdua feina.

Aquesta legislatura serà una dura marató i quan et van oferir un lloc a la línia de sortida ens vas dir a tots que tu series un dels atletes que hi participaria i que ens duria fins al final. Jo hagués entès que ho haguessis deixat al quilòmetre trenta, al vint, fins i tot al dotze. Però ni tan sols ho has intentat. Has abandonat la cursa tot just després de sentir el tret de sortida.

Però res, sempre és millor deixar pas a algu que estigui disposat a fer la feina, que no quedar-se escalfant la cadira. Amb això et dono la raó i t’agraeixo la decisió que has pres.

Potser el teu lloc no és a dins, però sincerament crec que tampoc no és a fora. Perquè als dos llocs, a dins i a fora, necessitem gent compromesa, valenta, amb ganes de pencar, que no s’arronsi i que estigui disposada a córrer tots els riscos i assumir totes les dificultats fins al final. I ara, de tot això en dubto. Per què... quina confiança podrem dipositar amb tu, siguis on siguis, si sospitem que pots arronsar-te davant les primeres possibilitats?
Ja veig
Pere, 20/02/2013 a les 11:33
+38
-8
Realment no és el teu lloc. El que no estenc és que abans d'entrar-hi no ho sabessis...
honestedat
Gerard, 20/02/2013 a les 11:48
+20
-9
La mateixa honestedat que has tingut a l'hora de plegar la hauries de haver tingut a l'hora d'acceptar el càrrec. Dels errors sempre se n'apren quelcom.
Frivolitat
Anònim, 20/02/2013 a les 12:03
+13
-2
Un penediment a temps, que s'agraeix, no eximeix de la gran frivolitat.

Ara bé, havent llegint els articles tots aquests anys, no ens hauria d'estranyar.
Incomprensible
"Sóc diputada" (morta de vergonya), 20/02/2013 a les 13:37
+14
-14
Si et mories de vergonya per dir al Mosso d'Esquadra que eres diputada, pq et vas presentar de diputada?

No et farà vergonya, també, dir que ets periodista? Sort que en Carles Capdevila no et farà pujar els colors... Un altre al que li haurien de pujar els colors per ser una de les tifes periodístiques més greus q tenim al país. Per això surt un subproducte com l'Ara, o sentim les seves tristes "opinions", si se'n pot dir així, a les tertúlies de Cat Ràdio....

Tot plegat, penós. Malament pel grup 03 i per erc, per haver escollit un de director de l'ara i l'altre de diputada.
és curiós
Anònim, 20/02/2013 a les 15:20
+3
-1
Mai un article havia estat més participat en comentaris que en vots.
Patinada relativa
El veí de dalt, 20/02/2013 a les 15:47
+4
-0
D'acord. Entenc els teus raonaments i t'honora explicar-los obertament. Esperem, doncs, que els que et vam votar (no a tu, directament, -que segurament ho haguéssim fet- però sí al partit on anaves) perquè fessis una tasca parlamentària pels motius que et deuries presentar-t'hi, la facis ara -com bé dius- des de fora; des dels mitjans. Amb tot, però, entendràs als crítiques que rebràs -i te les hauràs d'empassar- perquè entenc que hauries de saber a què t'exposaves ja que podies haver-te assessorat perfectament del que suposa "la selva" (i no hi ha altre qualificatiu) que implica la vida parlamentària en aquest país. Sort.
Fora de ll/joc
Anònim, 20/02/2013 a les 15:58
+17
-7
El teu lloc és a la lluna de València, pel que es veu.
Molts no ho fan
ramon, 20/02/2013 a les 18:41
+3
-2
Alguns polítics ben asseguts a la cadira,- i potser de menys talla política i humana que l'Eva,- no ho faran, no!
Uns en diuen tirar la tovallola, i d'altres en diem ser coherents, honestos, i no aferrar-nos a un sou públic.
Abrir los ojos
Honor1714, 20/02/2013 a les 18:46
+6
-2
A esto señores se le llama "abrir" los ojos. Desde un Parlament colaboracionista de Madrid nunca se conseguirá el objetivo nacional soberano catalán por la independencia.
Desde la misma ANC y un posible Congreso Nacional Catalán por la Independencia y anulando al Parlament de feria es la única manera de conseguir nuestra libertad nacional catalana.
Copiat
Anònima, 20/02/2013 a les 19:08
+17
-2
T'ho regalen, no t'agrada, ho tornes...

Sense cost=sense valor, 19/02/2013 a les 16:25

Si aquesta hagués hagut de fer un mínim esforç per ser a la llista, això no hauria passat.

EVA, per favor, explicat't més i millor, que ho saps i ho pots fer
Humbert Roma, 20/02/2013 a les 20:15
+11
-3
EVA, més teca, per favor, perquè en puguem treure alguna reflexió de profit per aquest col·lectiu de persones que anomenem país. Una pregunta que em cou, per exemple: ¿hi ha tingut alguna cosa a veure, en la teva decisió el proper debat de pressupostos i com l'estan cuinant –o no– ERC i CiU? Eva, no en dius res, però ja és casualitat que, per exemple, pleguis ara que els manguis del bipartit preparen retallades sublims a la Corporació de ràdio i televisió (CatRàdio, TV3...) i d'altres mitjans públics en català (BTV –no sé si encara hi treballa un germà teu més petit, també periodista: Marc Piquer, crec que es diu, a qui vaig tenir com alumne a la UAB–...) i ERC exigeix negociar-les (o és que ja les estan negociant, i l'Eva s'hi sentia incòmoda)? I tantes i tantes coses més sobre què concretar. PER FAVOR EVA, EXPLICA'NS MÉS COSES! Em sembla que seria la millor classe de periodisme –i de política– que mai no hagis donat... I en aquest país n'estem molt assedegats de lliçons per aprofitar com, n'estic segur, seria la teva.
Ui quina pena em fa...
Anònim, 21/02/2013 a les 10:48
+11
-0
Apa, a tornar amb la capelleta pijo-xirucaire de l'Ara, que és el teu ambient i cau protector. Redéu quin país més trist, aquest. Mentre no hi hagi meritocràcia i tot funcioni per capelletes, veurem aquestes coses de gent que es ot permetre deixar una feina perquè s'hi troba "incòmoda", mentre la majoria del poble es troba incòmode perquè no té feina per poder-se trobar "incòmode" a la manera privilegiada de la senyora Piquer.
BASTA DE CUMBAYAS
deshauciado, 21/02/2013 a les 13:10
+5
-1
Necesitamos politicos serios para salir de esta crisis,no gente que se aburre en casa y se va de picnic al parlament.
Te has querido hacer la honesta y te van a caer mas palos....que estamos muy quemados!!!!!!
Lumbrera
Anònim, 22/02/2013 a les 18:49
+7
-1
Espero que ningú votés Esquerra per aquesta lumbrera perquè si algú ho va fer seduït per la seva prosa infantiloide es mereix la decepció de la seva renúncia. La seva em sembla una reacció molt coherent; coherent amb la immaduresa del jovent d'avui dia. Confiem que qui entri al seu lloc toqui més de peus a terra i no s' espatlli pel camí.
En feu un gra masa!!!
Pep casellas, 22/02/2013 a les 20:28
+3
-4
Ho ha provat , no ho veu clar , i ho deixa .Te nNo hi veig el problema enlloc , detecto una mala llet innecesaria ,presumin de democrates i ho recriminem tot .
La renúncia és anecdòtica...
Anònim, 25/02/2013 a les 11:58
+7
-0
Abandonar un càrrec de responsabilitat al·legant "jo no sóc d'eixe món", no hauria de ser motiu d'elogi quan t'han fet la plaça a mida i has tingut temps de reflexionar a propòsit de les teves aptituds; tanmateix, veient els temps que corren i com en van de demanades les poltrones, diré que aquest acte t'honora.
El que realment ens hauria de molestar és que determinats "grupuscles periodístics", dels quals tu formes part, es reparteixin a conveniència els mitjans de comunicació públics.
De nou, gràcies per aquesta disculpa tan teva disfressada de falsa modèstia. Esperem veure't aviat d'opinadora a TV3, sort!
Quatre anys esprés
Anònim, 02/06/2017 a les 18:43
+0
-0
en vaig assabentar que era la companya del periodista Carles Capdevila, que havia mort per un càncer

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Eva Piquer
Barcelona, 1969. Escriptora, periodista i editora del magazín cultural Catorze.cat. Ha rebut el premi Josep Pla de novel·la i el premi Atlàntida a la millor articulista en llengua catalana. Viuria entre llibres. www.evapiquer.cat
Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Jordi Turull, l'endemà de l'1-O. | Martí Albesa
Roger Tugas | 2 comentaris
01/01/1970
Els republicans temen que, si el TC anul·la el ple que ratifica el president a l'exili, no hi hagi marge per fer-ne un segon i això doni ales a Rajoy per allargar i endurir el 155 | Rovira, que reclama a JxCat que s'obri a negociar un candidat alternatiu, ha treballat l'estratègia a Estremera amb Junqueras
01/01/1970
L'home desconeix l'autor de l'atac, tem que l'incident es pugui repetir i ha denunciat els fets als Mossos
01/01/1970
Una "normalització" de la situació en els propers mesos comportaria un impacte "moderat" de les tensions polítiques
Alejandro Fernández | Adrià Costa
01/01/1970
El diputat del PP, un dels noms que figuren a les travesses per succeir Xavier García Albiol, assegura que "Catalunya està avui molt més dividida que Espanya" | "No em provoca plaer veure Junqueras a la presó, però es va burlar dels requeriments judicials que rebia", afirma el dirigent popular
01/01/1970
La decisió l'hauria d'executar la mesa, segons la fórmula que triés per repartir els representants a la cambra alta i designar qui capitanejaria les comissions | Les concessions s'unirien a gestos com el to conciliador de Torrent en el seu discurs o la ubicació de Catalunya en Comú-Podem a l'hemicicle
Santi Rodriguez, Xavier García Albiol, Mariano Rajoy, Andrea Levy i Dani Serrano, en un acte de campanya | PP
Roger Pi de Cabanyes | 12 comentaris
01/01/1970
«L’equip de Mariano Rajoy dona per fet que ERC i el PDECat ja estan assumint que no faran president Puigdemont»
Una imatge de la sèrie «Merlí» | TV3
Toni Vall | 9 comentaris
01/01/1970
«Empescar-se que el millor final possible és enviar el protagonista al sot sona a sopar de duro, francament, a mandra de pensar alguna cosa més elaborada»