Hi ha una guerra

per Jaume Oliver , 22 de febrer de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Hi ha una guerra quan s'indulten uns Mossos d'Esquadra condemnats per tortures a un ciutadà d'origen romanès, a qui van arribar a ficar una pistola a la boca, i a la seva núvia embarassada. Hi ha una guerra quan els de la CEOE diuen que la gent hauria d'acceptar feines com i on fossin, també a Lapònia, on continuen dient, fotetes, que hi viu Santa Claus. Hi ha una guerra quan alguns tertulians de ràdio i televisió, grassos i ben pagats, fidels veus d'amos perfectament identificables, insinuen que el subsidi de l'atur és un luxe. Hi ha una guerra quan el gendre del rei és processat i el sogre i la seva nombrosa família queden al marge de tot perquè són legalment irresponsables. Hi ha una guerra quan s'igualen els somnis històrics de llibertat i els sistemes dictatorials que se’n van erigir portantveus. Hi ha una guerra quan els reaccionaris despleguen el seu programa en nom del progrés. Hi ha una guerra quan sindicalistes cridaners, que es presenten com a defensors de la classe obrera, cobren sous astronòmics mentre fan contractes merdosos als seus propis treballadors. Hi ha una guerra quan s'imposa una anomenada "reforma laboral" que està pensada perquè tothom que treballi per altri estigui en una indefensió gairebé total.

Hi ha una guerra quan s'anomena "crisi" a un robatori organitzat i a gran escala de drets i diners de les persones. Hi ha una guerra quan s'escampa, dia sí i dia també, que la culpa és de tots, tant dels equilibristes financers que es van fer rics o dels polítics que miraven cap a una altra banda com de les famílies que es van comprar un pis i un cotxe. Hi ha una guerra quan els petits empresaris de tota la vida i els emprenedors són massacrats quotidianament per la burocràcia i una fiscalitat voraç. Hi ha una guerra quan els dits "poders públics" ens cobren a nosaltres el rescat imposat pels interessos privats que els tenen segrestats. Hi ha una guerra quan els intel·lectuals, comprats amb poltrones i prebendes, callen davant dels abusos dels poderosos. Hi ha una guerra quan es planteja si caldria fer una excepció a les lleis del tabac, fiscals i laborals per atreure una còpia hortera de Las Vegas que promou un magnat nord-americà. Hi ha una guerra quan els estudiants valencians, molts menors d'edat, són considerats "enemics" i tractats com a tals per la policia. Hi ha una guerra quan es justifiquen els "excessos" policials dient, com sempre, que entre els manifestants hi ha infiltrats radicals.


Hi ha una guerra perquè el bilionari nord-americà Warren E. Buffet ho diu: la vella guerra entre rics i pobres, certament, però que ara només fa la seva classe, la dels rics, i l'està guanyant. Hi ha una guerra perquè no hi ha cap raó per dubtar de la sinceritat radical d'aquest senyor. Ara la guerra dels rics contra els pobres, dels forts contra els dèbils, també ha arribat, finalment, aquí. I la perdrà qui no faci el que s'ha de fer en aquests casos: organitzar-se, equipar-se, lluitar.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Jaume Oliver
Vaig néixer a Vic (Osona) i visc a la Garriga. Doctorat en Història i diplomat en Direcció d'Institucions Culturals i en Gestió de Documentació Empresarial. Des de fa anys treballo simultàniament en la gestió del patrimoni i en la captació de recursos per institucions públiques i empreses. He publicat diversos llibres i articles en revistes catalanes, espanyoles i de l'estranger. He fet de guionista audiovisual i he col·laborat com a comentarista en algunes ràdios i publicacions locals i comarcals.
06/10/2012

Jo no em refiaria dels europeus

26/08/2012

Comunicat de guerra 1: augmenten els suïcidis

25/07/2012

Jo ja els tinc ben plens

29/05/2012

Fills de mala mare que maltracten cavalls

29/04/2012

El silenci covard dels intel·lectuals

28/03/2012

Ara fa 200 anys

22/02/2012

Hi ha una guerra

24/01/2012

Mals temps per a la memòria històrica

23/12/2011

Fotos, caganers i presidents

23/11/2011

Coses que continuaran igual

Participació