1 de 10
OPINIÓ

Caçar Putin?

per Montserrat Nebrera, 22 de març de 2023 a les 20:00 |

«Ens hauríem de preguntar si l'ordre de detenció contra Putin no serà solament un acte més de la representació patètica dels bons que no sabem què dirimeixen»

L'ordre de detenció emesa per la Cort Penal internacional contra Vladímir Putin per la seva implicació en la deportació de nens d'Ucraïna a Rússia sembla el mètode que va emprar la policia dels Estats Units per enxampar Al Capone, amb una inculpació per banals delictes fiscals, després de no trobar proves sobre els seus crims de sang com a líder mafiós. Convindrem que es tracta d'un nou exemple de la manca de capacitat dels organismes internacionals i dels estats suposadament en conflicte amb el Kremlin per dur a terme mesures eficaces de dissuasió. Tant és així que hom dubtaria de la veritable voluntat dels autors, que es proclamen crítics amb la guerra, d'eliminar-la en un temps que ja serà en tot cas massa.

Els màxims mandataris del país més gran del món han rebut l'avís que a partir d'ara Putin ho té més difícil per sortir-ne, però no sols resulta ridícul si recordem el que significa proporcionalment Rússia en relació amb la superfície del planeta, sinó que a més és una aproximació dubtosa a la realitat quotidiana, doncs ni la majoria de nosaltres podem anar allà on volem, ni Putin podrà ser gaire limitat en la seva relació amb molts països que no estaran d'acord amb la mesura adoptada per la Cort internacional. I és que no tot és l'ordenat món occidental, ni la visió que ens vol donar de la resta.


Imagino a Putin conscient de totes les mesures que començaran a utilitzar-se contra ell un cop s'han assabentat que pensa allargar la guerra fins al desgast màxim i sabent de la capacitat de patiment del poble rus. Però de la mateixa manera que la coerció econòmica ha significat més problemes per a qui n'ha imposat les mesures -sobretot per a Europa- que per al suposadament sancionat, ara ens hauríem de preguntar si aquest cop d'efecte que vol simbolitzar la força del món contra el dolent no serà sols això, un acte més d'aquesta representació patètica on no sabem què es dirimeix, però on clarament algú que no és la Unió està guanyant temps per recuperar la imatge de lideratge mundial, ni que sigui com l'avantsala del moment en què n'arribaran altres, de lideratges, en una òrbita que ja no serà la nostra. Vegi’s, si més no, l’últim acord entre Rússia i la Xina i preguntem-nos qui guanya fins i to en relació amb l’objectiu, suposadament global, de caçar Putin.

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Montserrat Nebrera
Advocada, jutge, diputada i sempre "profe" a la universitat (des de fa 13 anys a la UIC), va fer tres carreres per una barreja de curiositat i avorriment. Candidata a mestre de res, aprenent de tot (menys de bruixa!), ha fundat Alternativa de Govern. Creu en la unió però sols des de la llibertat.
Més articles de l'autor
31/05/2023

Avís al PP

30/05/2023

On han anat els Ciutadans?

17/05/2023

Una enquesta sobre les enquestes

04/05/2023

Escoltar la ciència

19/04/2023

Ni carn ni peix

05/04/2023

Sumar, restar, dividir

22/03/2023

Caçar Putin?

08/03/2023

Neomasclismes al 8-M

22/02/2023

Bledes

08/02/2023

Quan la intel·ligència no ho és

Participació