OPINIÓ

​Manifestació espanyolista sobre la llengua

«Els espanyolistes pretenen destruir la llengua catalana. Saben que és la columna vertebral de Catalunya. Destruint la llengua, destrueixen la catalanitat»

per Anton Monner, Gandesa | 22 de setembre de 2022 a les 11:02 |
Com ho van fer els generals Franco i Primo de Rivera i, des del 1717, el Decret de Nova Planta, els espanyolistes pretenen destruir la llengua catalana. Saben que és la columna vertebral de Catalunya. Destruint la llengua, destrueixen la catalanitat. I aquest és el seu objectiu final; desballestar-nos i convertir-nos en espanyols per reial ordre. Hem de ser com ells.

Fa tres-cents anys que imposen, obliguen, inhabiliten, empresonen i, fins i tot, assassinen els presidents de Catalunya, com ho van fer amb el President Companys. I com no aconsegueixen,  es manifesten a Barcelona pagant els viatges i les despeses a persones d’arreu d’Espanya, comanades per polítics que tenen un sou més que sobrat, que vindran a dinar amb les despeses pagades als millors restaurants, tenen els hotels pagats i alguns d’ells cobraran dietes per cridar amb banderes espanyoles.


Cantaran l’himne que no te lletra, cridaran contra la Generalitat que no compleix els requeriment del 25% de castellà i acusen que som els catalans els que imposem la llengua als alumnes. I tot amb l’ajuda de la premsa madrilenya d’ultra dreta, ABC i Mundo, entre altres, prodigant disbarats sobre Catalunya atacant i dient mentides sobre la nostra realitat.

Foren 2.800 persones les que cobrant es van reunir a Barcelona cridant a favor de “la llengua de todos”. Te gràcia veure com els que han prohibit l’ensenyament de la nostra llengua a les nostres escoles durant segles, que no ens permeten parlar el nostre idioma a les casernes, als jutjats i a establiment públics estatals, vinguen a dir-nos que nosaltres obliguem a aprendre el català quan resulta que els alumnes que surten de les escoles catalanes coneixen millor l’idioma de Castella que els que l’estudien a Espanya.


És paradigmàtic que els opositors a cossos policials espanyols, els hagen hagut d’eliminar la obligatorietat d’examen en castellà perquè només una petita part l’aprovaven. Necessiten gent per cobrir les places policials i com la gran majoria suspenien en espanyol ho han arreglat aviat. L’assignatura l’han convertida en optativa i així podran aconseguir el nombre d’opositors per cobrir les places que tenen previstes.

Estos que no saben escriure el seu idioma propi, son els que han vingut a cridar a Barcelona, amb grans banderes i cantant l’himne, pagant-los el desplaçament i cobrant per pujar als autocars. Vindran a cridar i cobrar. Així han aconseguit reunir 2.800 persones! A bon segur, com en anteriors cops, els pagaran 50 euros per persona i el viatge gratis. Fa riure, estimats lectors, quan les televisions i els periòdics espanyols publiquen a primera pàgina que han inundat els carrers de Barcelona. Eren pocs i els que van venir ho van fer, cobrant, com si anessin de vacances!


Contrasta amb els 700.000 manifestants de la Diada Nacional de Catalunya que es van pagar el viatge de la seua butxaca, comprant la samarreta que portaven i que la majoria van fer aportacions per pagar les despeses de defensa dels líders catalans que van empresonar, acusats de delictes inventats per la policia patriòtica.

Vet aquí la diferència; els catalans paguem per tot: som els que aportem més de l’Estat, ens tornen com els que menys, les obres pressupostades mai s’acaben, les rodalies funcionen com als anys 50, el dèficit fiscal és escandalós, no ens deixen parlar el català a les Corts ni al Senat, dient, a més, que l’imposem a les escoles i el Corredor del Mediterrani, amb diners europeus per fer-lo passar des d’Andalusia a França per València i Catalunya, el fan córrer per Manzanares. Així “se’n foten del mort i del qui el vetlla”.

A més resulta que als nostres instituts es sobrepassa el 25% d’ensenyament en castellà i a les universitats més del 50%. L’idioma de Catalunya va a menys i l’obligat per Espanya a més. Malgrat esta realitat, els partits d’extrema dreta, Vox, PP i Cs, i algun cop amb l’ajuda del PSOE, pronuncien discursos tendenciosos. Desitjarien, al fons, els que ho diuen i els que no ho diuen, però ho desitjarien, que el català desaparegués de casa nostra i per això ens acusen del que tota la vida han fet ells: imposar el castellà.

L’important per ells es desmembrar el nostre idioma, imposant el 25% quan la seua reial voluntat és que properament les togues dirigides per l’extrema dreta passin la pròxima tongada al 50%, el 75% fins arribar al 100%. Este és el  seu desig. I ni pagant els viatges, reunint els líders dels partits amb més fòbia, agrupen 2.800 persones i és “un èxit”, a la vegada que quan parlen del 700.000 manifestant de la setmana anterior va ser “un fracàs”. Son tan parcials, tan imperialistes que fan riure a ”les pedres”. Fan el ridícul i encara se’n vanaglorien!

Anton Monner –Cronista de Gandesa-

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació