opinió

Vapor Ros, quan l'urbanisme es converteix en una joguina

per Isabel Martínez, Terrassa, Catalunya | 16 de setembre de 2022 a les 11:00 |

«L'error més gran de l'alcalde de Terrassa ha estat, sens dubte, donar-li la responsabilitat de l'urbanisme als independentistes d'ERC»

per Isabel Martínez, Terrassa, Catalunya | 16 de setembre de 2022 a les 11:00 |
El passat juliol l'Ajuntament va donar llum verda per instar la Generalitat a l'expropiació del Vapor Ros, el complex situat a la cèntrica illa delimitada pels carrers del Portal Nou, de l'Església, de la Font Vella, del Racó i Puignovell. El govern municipal ha tirat endavant el dictamen amb l'únic vot favorable de Junts per Terrassa, una decisió tan rellevant no ha aconseguit un consens més important, tenint en compte el calat de les mesures adoptades.

El tema ve arrossegant-se des del passat mandat, de fet, hi havia una proposta per al Vapor Ros perquè es compartissin usos comercials, equipaments i habitatge que a les portes de les eleccions municipals de 2019 es va paralitzar. El juliol de 2020, ja en l'actual mandat del bipartit Tot per Terrassa/ERC, es va decidir que la pràctica totalitat dels usos passessin a ser d'equipaments, la qual cosa comportarà una limitació d'obertures comercials i impedirà la construcció d'habitatges. La derivada de tot això serà que no es podrà aprofitar el desenvolupament per a la construcció addicional d'habitatge de caràcter social.


Actualment, el sector segueix sense desenvolupar-se amb una evident deterioració que s'ha d'anar esmenant i ja s'ha gastat per aquest propòsit més d'un milió d'euros. Mentrestant, l'Ajuntament pretén expropiar la titularitat al seu actual propietari, la Generalitat.

A Ciutadans continuem insistint que tot el que ERC ha pensat i decidit sobre el Vapor Ros no té res a veure amb un urbanisme pensat per a l'ordenació del territori, la promoció econòmica o la protecció social. Simplement, el responsable independentista de l'àrea juga amb l'urbanisme de la nostra ciutat de manera capritxosa, d'esquena als sectors econòmics interessats i en franc desafiament a una oposició majoritària. Una oposició política que sempre ha buscat establir un equilibri en els usos reservats aquest espai amb la finalitat de promoure un entorn de progrés econòmic.


Per tot això, des de Ciutadans considerem que la millor solució per dinamitzar el sector del Vapor Ros seria la d'establir un degut equilibri entre el comerç, l'habitatge i els equipaments. Amb l'actual gestió d'ERC la majoria d'aquest Vapor es destinarà únicament a equipaments, la qual cosa no reflecteix la vitalitat de la nostra ciutat. 

Al final, l'Ajuntament expropiarà el Vapor Ros, la qual cosa no comporta cap avantatge sinó al contrari, es limitarà la capacitat per trobar inversors que vulguin arriscar el seu capital a la nostra ciutat i, mentrestant, cada vegada que s'enfonsi una teulada de les velles instal·lacions, l'Ajuntament (és a dir, la butxaca dels nostres veïns) haurà de fer-se càrrec d'unes despeses sense perspectives de compensació. L'error més gran de l'alcalde de Terrassa ha estat, sens dubte, donar-li la responsabilitat de l'urbanisme als independentistes d'ERC.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació